Πυρετός της καμπίνας: Η αίσθηση της κλειστοφοβίας, της ευερεθιστότητας, ακόμα και της τρέλας που μπορεί να νιώθει ένα άτομο ή μία ομάδα ανθρώπων, όταν έχει μείνει για πολύ καιρό σε απομόνωση ή σε έναν περιορισμένο χώρο. (Wikipedia)

 

οΙούνιος φέρνει μια τολμηρή σπίθα ανανέωσης στο πνεύμα μας, καθώς προσπαθούμε να πλοηγηθούμε σ’ έναν κόσμο που αλλάζει με κάθε μας βήμα. Ο αριθμός 6 του Ιουνίου αντιπροσωπεύει τα θέματα της αγάπης, της οικογένειας, της προστασίας, της προσευχής, της κοινότητας και του ανοσοποιητικού συστήματος. Λαχταράμε μια μεγαλύτερη σύνδεση με τους άλλους και, παράλληλα, ψάχνουμε τρόπους για να παραμείνουμε ασφαλείς και προστατευμένοι.

Είναι σημαντικό τώρα να χαλαρώσουμε μέσα σε μια αίσθηση κανονικότητας, καθώς τόσοι πολλοί άνθρωποι βιώνουν αυτό που είναι γνωστό ως «ο πυρετός της καμπίνας». Υπάρχει ένας ασφαλής τρόπος να το ζήσετε και, ανάλογα με το μέρος του κόσμου όπου διαμένετε, αυτή η τάση μπορεί να έχει ήδη εμφανιστεί. Η επανένταξη στην κοινωνία δημιουργεί την «ανοσία της αγέλης» και είναι μέρος του τρόπου με τον οποίο η ανθρωπότητα αντιμετωπίζει τις ασθένειες. Αυτό έχω μάθει μέσω της προσωπικής μου έρευνας.

Πάμε λοιπόν κατ’ ευθείαν στο τεχνικό μέρος, καθώς προτείνω τον Διαλογισμός της Θεϊκής Ασπίδας για Προστασία και Θετικότητα. Αυτή η πρακτική λέγεται ότι «εξαλείφει το αίσθημα της μοναξιάς και του χωρισμού από την Ψυχή σας». Είναι επίσης εύκολο να την διδάξετε στα παιδιά -και θυμηθείτε, σε αυτή τη φάση διδάσκετε στο παιδί σας τον τρόπο να διαχειρίζεται έκτακτα και ασυνήθιστα γεγονότα. Καλλιεργείτε πνεύμα ανθεκτικό στις αλλαγές και τους δυνατούς ανέμους του χρόνου και του χώρου. Μπράβο σας!

Ο αριθμός 6 αντιπροσωπεύει την Γραμμή της Αψίδας, μία προστατευτική ζώνη φωτός που περνάει πάνω από το μέτωπο. Μια δυνατή Αψίδα προσδίδει λάμψη και αυτοπεποίθηση στην παρουσία σας. Σας επιτρέπει επίσης να “αντιλαμβάνεστε το πεδίο” και να έχετε μια φυσική αίσθηση για το πού θα πρέπει να είστε και πού να μην είστε. Σε όλους κάποτε συνέβη να ακούσουμε το κουδούνισμα του τηλεφώνου κι αμέσως να σκεφτήκαμε: “Δεν ξέρω ποιος είναι, αλλά ξέρω ότι δεν θέλω να το σηκώσω!” Εδώ σας μιλάει η Γραμμή της Αψίδας σας.

Ο κόσμος γίνεται ολοένα και πιο περίπλοκος και, κατά τη γνώμη μου, είναι σχεδόν αδύνατο να βαδίσετε χωρίς κάποιας μορφής διαλογισμό. Σκεφτείτε τον διαλογισμό ως ένα είδος «πνευματικής βιταμίνης». Παίρνετε βιταμίνη C και Ψευδάργυρο κάθε μέρα για υγεία και ευεξία, οπότε φροντίστε να επενδύσετε τουλάχιστον 11 λεπτά την ημέρα σε μια πρακτική διαλογισμού.

Τους τελευταίους δύο μήνες, όλοι μας χρειάστηκε να μάθουμε νέους τρόπους να κάνουμε πράγματα και ένα από τα μεγαλύτερα δικά μου μαθήματα ήταν στον τομέα της μαγειρικής. Πάντοτε ήμουν της φιλοσοφίας “εγώ λύνω τα προβλήματα των άλλων ανθρώπων όλη την ημέρα. Kάποιος άλλος μπορεί να αναλάβει να μαγειρέψει”. Με δεδομένο λοιπόν ότι τα εστιατόρια ήταν κλειστά, ο συνηθισμένος τρόπος ζωής μου άλλαξε δραστικά.

Τώρα έχω γίνει πολύ καλή στο να διαβάζω τις οδηγίες στις συσκευασίες των τροφίμων, ώστε να τα προετοιμάζω σωστά. Πρόσφατα παρέλαβα μια παραγγελία από το παντοπωλείο και κατάλαβα ότι το πακέτο ρυζιού που είχα παραγγείλει ήταν στην πραγματικότητα προ-μαγειρεμένο βιολογικό ρύζι. Ήταν μια τόσο ευτυχισμένη στιγμή για μένα, σχεδόν χόρευα απ΄τη χαρά μου. Το μόνο που είχα να κάνω ήταν να προσθέσω στο ρύζι μισό φλυτζάνι βραστό νερό και ιδού! Το δείπνο ήταν σχεδόν έτοιμο!

Η ψυχαγωγία είναι σημαντική και η τελευταία μου ανακάλυψη είναι η τηλεοπτική σειρά “Below Deck” (Κάτω απ’ το κατάστρωμα). Φανταστείτε τα ελληνικά νησιά με ένα πολυτελές ιστιοπλοϊκό και τα 12 νεαρά μέλη του πληρώματος που μόλις γνωρίστηκαν μεταξύ τους. Χρειάζεται μανιασμένος ρυθμός για να ετοιμαστεί το σκάφος για τους καλεσμένους και όλοι προσπαθούν να συνεργαστούν, ενώ παράλληλα ξεδιπλώνεται το δράμα του πληρώματος. Αυτό το είδος του θεάματος είναι συνήθως γνωστό ως «η ένοχη ευχαρίστηση» (δεν αισθάνομαι ένοχη), αλλά σας το προτείνω θερμά για να απαλλαγείτε από την κλειστοφοβία σας. Σηκώστε τα εικονικά σας πανιά για τα ελληνικά νησιά και απολαύστε το!

Το όνομα του παιχνιδιού είναι «προσαρμοστικότητα» και αφορά το συνεχώς μεταβαλλόμενο και, μερικές φορές, αβέβαιο τοπίο στο οποίο κινούμαστε. Η έλλειψη ελέγχου που νιώθουμε μπορεί να είναι απογοητευτική, έως και εξοργιστική. Ο αριθμός Καρδιάς για τον Ιούνιο είναι 8 και το 8 είναι τολμηρό, ενεργητικό και θέλει να συνδεθεί και να επικοινωνήσει με τους άλλους. Καθώς τα πράγματα ανοίγουν σιγά-σιγά σ’ ολόκληρο το έθνος μας, η Καρδιά 8 έχει ένα πνεύμα και μια διάθεση «Έλα, πάμε!». Απ’ αυτό θα αναπτυχθούν πολλές νέες επιχειρήσεις και θα γίνουν πιο ευπροσάρμοστες στις αλλαγές και τις διακυμάνσεις του περιβάλλοντος.

Ξαναπιάνοντας τον αριθμό 6, είναι καλό να γνωρίζετε ότι το 6 είναι το Στοιχείο της Φωτιάς. Έχουμε μερικές συναισθηματικά φορτισμένες μέρες αυτόν τον μήνα και είναι οι 3, 6, 12, 15, 21, 24 και 30 Ιουνίου.

Επιλέξτε την λιγότερη δυνατή αντίσταση αυτές τις μέρες, καθώς θα υπάρχει μια τάση στους ανθρώπους να αντιδρούν υπερβολικά όταν πιέζονται. Στον αριθμό 6 αρέσει τα πράγματα να είναι δίκαια και ισορροπημένα, οπότε μέρος του «διαλόγου αποσυμπίεσης» θα μπορούσε να είναι: «Φαίνεσαι λίγο αναστατωμένος, ας το ξαναπάμε, θα ήθελα τα πράγματα να είναι δίκαια και για σένα». Εάν αυτό δεν λειτουργήσει, απλώς «αποτραβηχτήτε» από τη συζήτηση, καθώς μερικοί άνθρωποι ίσως να βιώνουν κάτι που δεν μπορείτε να ανακουφίσετε και δεν υπάρχει λόγος να ρίχνετε λάδι στη φωτιά τους.

Συχνά μοιάζει με έναν ντελικάτο χορό, να γνωρίζετε πότε να ασχοληθείτε και πότε να αποστασιοποιηθείτε. Ένας παραπάνω λόγος να ενδυναμώσετε τη Γραμμή της Αψίδας σας, γιατί τότε θα γνωρίζετε ενστικτωδώς την αλήθεια, χωρίς να κουράζεστε με σκέψεις.

Είμαστε καλά και θα προχωρήσουμε μπροστά σ’ αυτό τον χρόνο και σ’ αυτό τον χώρο, με τις καλύτερες προθέσεις και με λαμπερό βλέμμα προς το μέλλον. «Και αυτό θα περάσει», όπως συμβαίνει πάντα, γιατί οι δημιουργικές δυνάμεις του Σύμπαντος είναι ακόμα σε ισχύ και διαθέσιμες για εσάς.

Η δύναμη της προσευχής σας είναι αξιοθαύμαστη αυτή τη στιγμή, και η απλή, σταθερή πρόθεση μπορεί να χαράξει ένα δρόμο προς την υγεία, τη θεραπεία και την ευημερία.

Είθε το φως του Ουρανού να σας καθοδηγεί και να σας ευλογεί και ο Φύλακας Άγγελός σας να σκύψει και να αγγίξει το μέτωπό σας για να σας οδηγήσει σε ασφαλές και σίγουρο μονοπάτι.

Από την Nam Hari Kaur

Μετάφραση: Seva Simran K από www.3ho.org
Επιμέλεια: Jasmukhand K.

Πηγή: kundaliniyoganet.gr

Newsletter εγγραφή

 

Όμορφη Ζωή Άρθρα

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Σχολιάστε

Για να καταχωρήσετε το σχόλιο σας, συνδεθείτε με...Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας