Αριθμολογική Ανάλυση Μαρτίου | Κινήστε την ενέργειά σας

0
337

Ο Μάρτιος φέρνει ένα σαρωτικό κύμα αλλαγών και ευκαιριών στη ζωή μας και θα μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε καλύτερα τις ενέργειες της Άνοιξης έχοντας κατά νου μερικές στρατηγικές συμβουλές και υποδείξεις.

 

Ο αριθμός 3 του Μαρτίου εκπροσωπεί ζητήματα του Θετικού Νου, τη δημιουργικότητα, την τροφή, την κοινωνική επαφή, το χιούμορ, την επίγνωση πότε να σταματήσεις και να ξεκουραστείς. Το φάσμα της ταλάντωσης του εκκρεμούς ενδέχεται να ανοίξει πολύ αυτό το μήνα, αφού ο αριθμός 3 στην αρνητική πολικότητα σημαίνει θυμό, ανησυχία και τάση αυτοκαταστροφής υπό συνθήκες πίεσης. Ας δούμε μερικές λύσεις ώστε να παραμείνετε στην φωτεινή μεριά του δρόμου.

Η τροφή είναι ένα πολύ μεγάλο ζήτημα αυτή τη στιγμή, καθώς ο αριθμός 3 αντιπροσωπεύει το φαγητό και τον τρόπο με τον οποίο επιλέγουμε να τρέφουμε τον εαυτό μας. Μπορεί να υπάρχουν στιγμές που, ξαφνικά, αισθάνεστε ότι θέλετε να καταναλώσετε μεγάλες ποσότητες φαγητού, για να απομακρύνετε την ένταση των συναισθηματικών κυμάτων που διαπερνούν το αυρικό πεδίο του πλανήτη.

Ο αριθμός 3 αντιπροσωπεύει το μεταβολισμό του ήπατος και του σακχάρου, οπότε το αρνητικό 3 σας κάνει να αλλάζετε δρόμο για να περάσετε από κάθε φούρνο της γειτονιάς. Νιώθετε το σαγηνευτικό άρωμα από τα κουλουράκια κανέλας να σας καλεί, να εισχωρεί σε κάθε ρωγμή των καλύτερων προθέσεών σας, ενώ εσείς επιταχύνετε σταθερά το βήμα σας και τα ψίχουλα μιας υγιεινής μπάρας δημητριακών τρίβονται στα χέρια σας.

Το ηθικό δίδαγμα της ιστορίας είναι: Σχεδιάστε την πορεία σας με σύνεση καθ ‘όλη τη διάρκεια του μήνα, γιατί θα υπάρξουν στιγμές που ίσως θελήσετε να δικαιολογήσετε ένα συναισθηματικό φρικάρισμα. Για παράδειγμα, «Ο φίλος / φίλη μου μόλις με χώρισε, οπότε τα δώδεκα ντόνατς που έφαγα είναι μια απόλυτα λογική αντίδραση».

Λοιπόν … ίσως όχι. Ας δούμε μερικές άλλες επιλογές πριν καταδυθούμε στη λήθη της γλυκόζης.

Πάρτε το iPod σας ή οποιαδήποτε άλλη μουσική συσκευή διαθέτετε, αρπάξτε τα αθλητικά σας παπούτσια και βγείτε έξω. Ανεβάστε την ένταση της μουσικής και αρχίστε να τραγουδάτε όποιο δακρύβρεχτο τραγούδι χωρισμού θέλετε, όσο πιο δυνατά μπορείτε. Ποιος νοιάζεται αν οι άλλοι πιστεύουν ότι τρελαθήκατε; Εσείς σώζετε το συκώτι σας.

Το θέμα είναι ότι πρέπει να προσπαθήσετε να ανταποκριθείτε γρήγορα για να κινήσετε την ενέργεια, πριν προλάβει να λιμνάσει. Αν την τραβήξει προς τα κάτω η συναισθηματική βαρύτητα, το πιθανότερο είναι πως θα νιώθετε πεσμένοι για λίγο. Μερικές φορές, ένα ποτό με ζάχαρη και ανθρακικό ικανοποιεί την ανάγκη για γλυκιά γεύση και βοηθά την εξισορρόπηση του Στοιχείου του Νερού στο σώμα

Μπορείτε να πάτε στο μίνι-μάρκετ της γειτονιάς ή να φτιάξετε το δικό σας φάρμακο στο σπίτι. Μια πραγματικά καλή λιχουδιά, που φτιάχνεται εύκολα, είναι μια κρέμα σοκολάτας: Πάρτε ένα ψηλό ποτήρι, βάλτε περίπου μισό φλιτζάνι γάλα, ρίξτε 3 ή 4 κουταλιές της σούπας σιρόπι σοκολάτας και, στη συνέχεια, προσθέστε αργά ανθρακούχο νερό. Αφρώδες, κρεμώδες, νόστιμο αναψυκτικό, πολύ καλύτερο από την μεταβολική παρακμή για την οποία είχατε αρχικά ξεκινήσει.

Ο αριθμός 3 είναι το Στοιχείο Φωτιά και εδώ έχουμε διπλό 3άρι, στον μήνα 3 και στον αριθμό Δώρο (το Δώρο είναι τα τελευταία δύο ψηφία του έτους, 2 + 1 = 3). Όταν προσθέτετε τον μήνα και το Δώρο, παίρνετε έναν ολοκαίνουργιο υπολογισμό – τον αριθμό Καρδιάς. Η Καρδιά για τον Μάρτιο είναι 6 και ο αριθμός 6 είναι, επίσης, το Στοιχείο Φωτιά. Λοιπόν, έχουμε πολλή ζέστη αυτό το μήνα και όπως λέει η λαϊκή σοφία “Μην παίζετε με τη φωτιά!”.

Το Στοιχείο της Φωτιάς είναι σημαντικό. Χωρίς αυτό δεν θα μπορούσατε να χωνέψετε το φαγητό σας ή να μείνετε ζεστοί το χειμώνα. Μπορεί να «πάρουμε φωτιά» με κάτι, να ενθουσιαστούμε και να ολοκληρώσουμε μια εργασία με ταχύτητα αστραπής. Όταν το Στοιχείο Φωτιά είναι εκτός ισορροπίας λέγονται λόγια σκληρά, κάτι σαν συναισθηματική ηλιακή καταιγίδα, που στο πέρασμά της αφήνει το άλλο άτομο ελαφρώς τσουρουφλισμένο.

Μια καλή λύση για την εξισορρόπηση του Στοιχείου της Φωτιάς, αυτό το μήνα, είναι η Αναπνοή Σιτάλι. Απλή, εύκολη και εξαιρετικά αποτελεσματική. Μόνο 3 έως 5 λεπτά ημερησίως μπορούν να σώσουν τόσο τη δική σας ημέρα, όσο και των άλλων, καθώς η αναπνοή αυτή μειώνει δραστικά τον θυμό και την απογοήτευση.

Ας αλλάξουμε λίγο θέμα κι ας ρίξουμε μια ματιά στο μακρινό διάστημα. Το Perseverance Rover που προσεδαφίστηκε στον Άρη τον Φεβρουάριο, κόστισε στις Ηνωμένες Πολιτείες 2,4 δισεκατομμύρια δολάρια (πολλά χρήματα) για την κατασκευή και την αποστολή του. Μερικές από τις κύριες λειτουργίες του είναι να ελέγχει τον καιρό στον Άρη και να λαμβάνει δείγματα εδάφους.

Λοιπόν, είμαι απολύτως υπέρ της εξερεύνησης του διαστήματος, οπότε δεν επικρίνω άμεσα τη NASA. Μπράβο σας επιστήμονες!

Αυτό που αμφισβητώ είναι η χρονική στιγμή του όλου εγχειρήματος. Τα τελευταία χρόνια, με τις λεγεώνες των μη προνομιούχων ανθρώπων που έχουν ανάγκη, δεν θα μπορούσαν αυτά τα χρήματα να είχαν δαπανηθεί καλύτερα; Δεν θα ήταν χαρούμενοι όλοι οι άνθρωποι στο Τέξας να γνωρίζουν ότι θα πληρωθούν οι λογαριασμοί θέρμανσής τους και οι σπασμένοι σωλήνες θα αποκατασταθούν μετά τις καταστροφές που υπέστησαν, λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών;

Επιπλέον, γιατί να μην βάλουμε όλα αυτά τα σπουδαία μυαλά της NASA να εργαστούν σε προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι στον πλανήτη Γη, αντί να ψάχνουμε πώς είναι ο καιρός στον Άρη; Δεν είναι και πυρηνική φυσική … ή μήπως είναι;

Ο αριθμός 3 του Μαρτίου μας προκαλεί και μας εμπνέει να είμαστε δημιουργικοί και να σκεφτόμαστε έξω από τα συνηθισμένα. Ένας Θετικός Νους και η εφαρμοσμένη δημιουργικότητα μπορούν να λύσουν οποιοδήποτε πρόβλημα.

Ας δούμε ένα άλλο παράδειγμα: Υπάρχει ένα εστιατόριο στο Staten Island της Νέας Υόρκης που ονομάζεται Enoteca Maria. Η γοητεία αυτού του εγχειρήματος είναι ότι ιδιοκτήτριες είναι μια ομάδα 10 Ιταλίδων γιαγιάδων που κάνουν βάρδιες εναλλάξ στο εστιατόριο. Κάθε γιαγιά, ή “Nonna” όπως λέγεται, μαγειρεύει μια τοπική σπεσιαλιτέ τη μέρα που είναι η βάρδια της. Έτσι, όλοι παραμένουν ξεκούραστοι και συνεπείς!

Όταν χτύπησε η πανδημία και έκλεισαν όλα τα εστιατόρια, οι Γιαγιάδες έβαλαν τις ποδιές τους και έπιασαν δουλειά. Ανέπτυξαν διαδικτυακά μια σειρά από σπιτικές ιταλικές σάλτσες που τώρα «πετούν» από τα ράφια σταφορτηγά και παραδίδονται σε όλο τον κόσμο. Οι Γιαγιάδες ευημερούν και οι ευτυχείς πελάτες αφθονούν.

Αυτό που προτείνω είναι, “Ενεργοποιήστε τη Γιαγιά μέσα σας – κάντε κάτι δημιουργικό”.  Ο αριθμός Καρδιάς του Μαρτίου είναι 6 και το 6 είναι η δύναμη της προσευχής και της προβολής της ψυχής. Ο αριθμός 6 είναι επίσης η αγάπη, η οικογένεια και η κοινότητα, οπότε αναρωτηθείτε: «Τι είναι αυτό που αγαπώ και τι θα φέρει χαρά στους άλλους;»

Έχουμε μερικούς ακόμη μήνες έως ότου οι περιορισμοί αρχίσουν αίρονται σε έναν πιο ανεκτό βαθμό, οπότε ας μην αφήσουμε τον θυμό και την απογοήτευση να μας κάψουν. Όταν πρέπει να ξεσπάσετε, κάντε το και αφήστε το να φύγει. Αυτό μπορεί να είναι, επίσης, μια πολύ καλή θεραπεία. Στη συνέχεια ανασυντάξτε την ενέργειά σας και δημιουργήστε ένα κομβικό σημείο αποτελεσματικής δράσης και μετασχηματισμού. Μπορεί να ξεκινήσει με κάτι πολύ απλό όπως το να πείτε: “Είμαι ένα αποτελεσματικό, δημιουργικό και συμπονετικό ον του φωτός, έχω θεϊκή καθοδήγηση και υποστηρίζομαι από τη Συμπαντική Νοημοσύνη.”

Είθε η ευλογία των ανώτερων καλοσυνάτων δυνάμεων να σας καθοδηγήσει και να σας στηρίξει σε κάθε δημιουργική σας προσπάθεια, είθε να ανακαλύψετε τη ζεστασιά της ηρεμίας και της χαράς στην καρδιά σας.

Σατ Ναμ
Nam Hari

Μετάφραση: Seva Simran K.  από www.3ho.org
Επιμέλεια: Jasmukhand K.

Πηγή: kundaliniyoganet.gr

 

Newsletter εγγραφή

 

Όμορφη Ζωή Άρθρα

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.

Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας