Η αλλαγή πλανάται στον αέρα και όλα θα αλλάξουν! Ο Ιανουάριος του 2020 φέρνει μια νέα δεκαετία και μια νέα σπίθα δημιουργικότητας και οράματος. Οι ευκαιρίες χορεύουν γύρω μας σαν πυγολαμπίδες στην ατμόσφαιρα κι αυτό ακριβώς το φως θα φωτίσει έναν νέο δρόμο για την ολοκλήρωση στη ζωή μας.

 

oαριθμός 1 του Ιανουαρίου αντιπροσωπεύει θέματα αυτονομίας, οράματος και ενεργειακής εξισορρόπησης ανάμεσα στη λογική και την καρδιά. Σε οποιονδήποτε τομέα της ζωή σας πιέζεστε με τη λέξη “πρέπει”, θα σας φαίνεται τώρα ανυπόφορος. Είναι απαραίτητο να αλλάξετε ρότα και να δείξετε συμπόνοια προς τον ίδιο σας τον εαυτό, καθώς πολλοί άνθρωποι νοιώθουν στην καρδιά τους ότι «δεν μπορώ να το κάνω πια μ’ αυτόν τον τρόπο, χρειάζομαι διέξοδο».

Όταν ο αριθμός 1 είναι αρνητικός, μπορεί να γίνει τυραννικός και μερικές φορές είμαστε οι ίδιοι τύραννοι του εαυτού μας. Η ένταση των παιδικών μας βιωμάτων μπορεί να κάνει δύσκολη την αλλαγή, οπότε ας ρίξουμε μια ματιά στο πώς θα απελευθερωθούμε από τη σκληρότητα προς τον εαυτό μας.

Όλοι έχουμε έναν εθισμό σε κάποιο επίπεδο, μπορεί να είναι μια κακή συνήθεια, η ανάγκη για την αποδοχή των άλλων, ο θυμός ως μόνη επιλογή ή η επιθυμία για αγάπη από έναν αδιάλλακτο γονιό. Ο εθισμός συχνά ορίζει τη συμπεριφορά μας και τις ασυνείδητες αντιδράσεις μας. Είναι ένας περιοριστικός και αυτοκαταστροφικός τρόπος να πορευτούμε στη ζωή.

Ένας εξαιρετικός διαλογισμός για να ασκηθούμε και να διδάξουμε στους άλλους φέτος, είναι ο «Διαλογισμός για τη θεραπεία των εθισμών». Είναι μια απλή, άμεση και εύκολη για αρχάριους πρακτική. Είναι απαραίτητο να έχουμε “έτοιμα εργαλεία” με τα οποία θα βοηθήσουμε τους ανθρώπους, καθώς η αύξηση της ψυχικής αστάθειας είναι η μεγαλύτερη απειλή για την ανθρωπότητα αυτή τη στιγμή.

Ο αριθμός 1 αντιπροσωπεύει το θάρρος να μιλήσουμε ειλικρινά και να αναλάβουμε σωστή δράση. Η σωστή δράση μπορεί να πάρει πολλές μορφές και ένας από τους κυριότερους τομείς που θα επηρεάσει είναι αυτός των σχέσεών μας – να γνωρίζουμε τι είναι δική μας ευθύνη και τι όχι, είναι η νέα πυξίδα πλοήγησης. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι μπήκαμε στη δεκαετία του 2 και ο αριθμός 2 αφορά την πολικότητα, την εξισορρόπηση και τη συναισθηματική σταθερότητα. Μην εμπλακείτε σε κανένα εγχείρημα όπου διακινδυνεύεται η ισορροπία σας. Το τελευταίο πράγμα που θα θέλατε να ακούσετε τον εαυτό σας να λέει είναι: “Γαμώτο, ήξερα ακριβώς τι θα συνέβαινε, γιατί δεν άκουσα πρώτα τον εαυτό μου;”

Ο αριθμός 1 του Ιανουαρίου μας ζητά να καθορίσουμε μέχρι ποιο σημείο μπορούμε να εμπιστευόμαστε αυτά που μας περιβάλλουν και πού πρέπει να κάνουμε πίσω ή να απομακρυνθούμε. Η “αυτο-υποστήριξη” είναι ένα θέμα του αριθμού 1 και, όσο κι αν είναι ωραίο όταν «καθαρίζουν» άλλοι για μας, να ξέρετε ότι το Σύμπαν σας υποστηρίζει όταν είστε ισορροπημένοι. Αυτή η κατάσταση ισορροπίας και εσωτερικής συναισθηματικής σταθερότητας είναι τώρα το πιο πολύτιμό σας αγαθό. Δεν μπορείτε ούτε να την  αγοράσετε, ούτε να την ανταλλάξετε ή να την πουλήσετε, μπορείτε μοναχάνα τη δημιουργήσετε μέσω της πνευματικής σας πρακτικής.

Υποβόσκει μια ανησυχία τον Ιανουάριο και αυτό επειδή εμφανίζεται ο αριθμός 5 στον υπολογισμό Βάσης (μήνας 1 + έτος 2 + 0 + 2 + 0 = 5). Όταν εμφανίζεται το 5, θέλουμε αλλαγή, κίνηση και άμεσα αποτελέσματα! Είναι σημαντικό να κατευνάσετε αυτήν την ανυπομονησία ή ενδεχομένως και αντιδραστικότητα με τον Ουδέτερο Νου. Είναι ενδιαφέρον ότι ο συνολικός αριθμός για το 2020 είναι 4, δηλαδή ο Ουδέτερος Νους.

Καμία αλληλουχία σκέψεων δεν θα είναι επιτυχής, αν δεν ισορροπήσει σε ένα ουδέτερο σημείο. Ο Αρνητικός Νους βλέπει τον πιθανό κίνδυνο. Ο Θετικός Νους βλέπει το πιθανό θετικό αποτέλεσμα. Και ο Ουδέτερος Νους καθορίζει την πιο προστατευμένη διαδρομή.

Δημιουργήστε μια νέα συνήθεια εκπαιδεύοντας τον εαυτό σας σε αυτόν τον τρόπο σκέψης. Θα έχετε τεράστιο πλεονέκτημα σε σχέση με το χάος που συμβαίνει στον πλανήτη, αν μπορείτε απλά να κρατήσετε το νου σας και το σπίτι σας τακτοποιημένα.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ενέργεια του 5 προς όφελός σας, εάν εστιάσετε στη δημιουργία εσωτερικών αλλαγών πριν από τις εξωτερικές. Ο αριθμός 5 είναι το Φυσικό Σώμα, επομένως κάθε αλλαγή στην άσκηση ή στη διατροφή θα δημιουργήσει ένα ισχυρό θεμέλιο για τη χρονιά.

Κάτι τόσο απλό όσο το να προσθέσετε γάλα βρώμης στη διατροφή σας, μπορεί να βελτιώσει την υγεία σας. Ξεκινώντας την ημέρα σας με λίγο stretching μπορείτε να βελτιώσετε το κυκλοφορικό και τη στάση του σώματός σας. Είναι σημαντικό για όλους μας να δούμε πού πάσχουμε εσωτερικά, πριν προσπαθήσουμε να διορθώσουμε τα πράγματα εξωτερικά. Όλοι καταλαβαίνουμε πότε κάποιος είναι στρεσαρισμένος και πότε κάποιος είναι χαλαρός. Ρωτήστε τον εαυτό σας τώρα: “Πώς μπορώ να δημιουργήσω περισσότερη ηρεμία στη ζωή μου και να είμαι πιο χαλαρός;” Νομίζω ότι αυτή η  εξίσωση περιλαμβάνει σίγουρα αρωματικά μπάνια με άλατα ευκάλυπτου!

Κάντε κουράγιο, καθώς όλοι είμαστε μέρος της μεγάλης θεραπείας που λαμβάνει χώρα στον πλανήτη Γη. Δεν είναι εύκολο να το βλέπετε ή να το νοιώθετε κάθε στιγμή, όμως η διακριτική ορμή είναι πάντα εκεί. Πολλοί άνθρωποι αφυπνίζονται και καθώς τείνετε χείρα βοηθείας στο ταξίδι κάποιου άλλου, να γνωρίζετε ότι, τη στιγμή που κάνετε το επόμενο βήμα και το δικό σας μονοπάτι ευκαιριών θα λουστεί με φως.

Γλυκές ευλογίες, Sat Nam και ευτυχισμένο το Νέο Έτος,
Nam Hari Kaur

Μετάφραση: Seva Simran K. από www3ho.org
Επιμέλεια: Jasmukhand K.

Πηγή: kundaliniyoganet.gr

Newsletter εγγραφή

 

Όμορφη Ζωή Άρθρα

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Σχολιάστε

Για να καταχωρήσετε το σχόλιο σας, συνδεθείτε με...Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας