Ο αριθμός Δύο (2) | Ισορροπία

0
5152

Σήμερα θα συνεχίσουμε το ταξίδι μας που λέγεται «Μαθαίνοντας τους Αριθμούς». Η επόμενή μας στάση είναι ο Αριθμός 2.

 

Αν είστε οι καινούργιοι μας συνοδοιπόροι σε αυτό το ταξίδι τότε σας καλωσορίζω και μπορείτε να ενημερωθείτε για τον πρώτο μας σταθμό, από το άρθρο της αριθμολογίας  εδώ.

Όπως είχαμε πει ο Αριθμός 1 είναι ο πρώτος, είναι μόνος και μοναδικός, δεν υπήρχε άλλος αριθμός και για να μπορεί να έχει παρέα χρειάστηκε να «γεννήσει» το όμοιο από τον ίδιο του εαυτό. Για αυτό και το σύμβολο του αριθμού 2 είναι δυο κάθετες όμοιες γραμμές. Έτσι γεννιέται ο πρώτος ζυγός ή θηλυκός αριθμός το ΔΥΟ.

Στον αριθμό 2 αντιστοιχούν ενέργειες διπολικότητας επειδή έχει μέσα του:

Άνδρας – Γυναίκα
Μέρα – Νύχτα
Ζωή – Θάνατο
Θλίψη – Χαρά
Πόλεμος – Ειρήνη

Ο αριθμός 2 είναι γεννημένος για συνεργασίες και διπλωματία. Ξέρει πολύ καλά να δίνει συναισθηματική υποστήριξη, είναι υπέροχος φίλος, σύντροφος και συνεργάτης. Βέβαια η συνεργασία με το 2 μπορεί πολλές φορές θυμίζει περπάτημα το ζογκλέρ στο τεντωμένο σχοινί: θέλει πολλές ισορροπίες και διπλωματία. Όμως μόλις καταλάβουμε τα ΣΥΝ του 2 και τα αναπτύξουμε θα έχουμε τους καλύτερους συνεργάτες.

Ο αριθμός 2 έχει πολύ υπομονή που κάποιες φορές αυτή η υπομονή μπορεί να προβάλλεται προς τα έξω ως απάθεια και τεμπελιά.

Περιέχει και τα ΣΥΝ και τα ΠΛΗΝ, όπως όλοι οι αριθμοί, όμως στον αριθμό 2 αυτές οι αντιθέσεις είναι πολύ έντονες. Θα μπορούσαμε να πούμε πως ο αριθμός 2 περιέχει ΣΥΝ και ΔΙΑ δηλαδή ότι περιλαμβάνει: ΣΥΝεργασία, ΣΥΝαίσθημα, ΣΥΝτροφικότητα, ΣΥΝφωνία αλλά και τα ΔΙΑχωρισμό, ΔΙΑζύγιο, ΔΙΑπλοκή.

ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ 2:

Το ζητούμενο είναι να ενεργοποιεί όλο και περισσότερα τα ΣΥΝ. Επειδή αυτός ο αριθμός περιέχει μέσα του πολύ μεγάλη ευαισθησία είναι πολύ σημαντικό να μάθει να βάζει σωστά όρια, να μετασχηματίζει την Συμπόνια στην ΕνΣΥΝαίσθηση. Η διαφορά του πρώτου με το δεύτερο είναι ουσιαστική! Στην συμπόνια φορτώνομαι τον πόνο του άλλου και τον κάνω δικό μου ενώ δεν είναι, ενώ στην περίπτωση της ενΣΥΝαίσθησης έχω κατανόηση της κατάστασης και έχω επίγνωση πως ο πόνος είναι δικός σου και βρίσκομαι δίπλα σου για συμπαράσταση.

Η ΦΡΑΣΗ ΤΟΥ ΔΥΟ:
«Πάμε να το κάνουμε μαζί!»
Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΒΙΩΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΔΥΟ:

Είναι εξαιρετικός και ειλικρινής συνάδελφος, ξέρει καλά να χειρίζεται τα χρήματα. Στους ανθρώπους με τον αριθμό 2 αρέσει πολύ να τους εκδηλώνουν τον θαυμασμό και την αγάπη τους. Συνήθως έχουν πολύ καλούς τρόπους, αφού είναι γεννημένοι διπλωμάτες. Εκπέμπουν ομορφιά, καλοσύνη και κατανόηση. Οι γυναίκες ως κανόνας είναι άψογες νοικοκυρές. Για τον αριθμό 2 είναι πολύτιμη η φιλία. Αυτό που δεν αντέχουν οι άνθρωποι με τον αριθμό 2 είναι η κριτική και αντιδρούν στην κριτική με εκρήξεις θυμού.

ΣΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΔΥΟ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟΝ ΗΓΕΤΗ ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΠΟΣΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΜΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ.

Διαβάστε ακόμη: Ο αριθμός Ένα (1)

Κατεβάστε το δωρεάν E-Book :
“Η Μαγεία των αριθμών”

=

 

Newsletter εγγραφή

 

Ζέτα Νικολαιτσουκ
Πρόσφατα άρθρα του συντάκτη Ζέτα Νικολαιτσουκ (όλα τα άρθρα)

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.

Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας