Του Μανώλη Ισχάκη

Θα έχεις ακούσει πολλές φορές, και το έχω πει κι εγώ ο ίδιος, την φράση «Να έχεις πάθος». Βρες τι αγαπάς, πρόσθεσε πάθος και ακολούθησε το. Παρόλα αυτά αναρωτιέμαι, αρκεί το πάθος για να χτίσεις μια οικονομική ασφάλεια; Αρκεί το πάθος για να έχεις οικονομική επιτυχία; Αρκεί το πάθος για να ανελιχθείς στην επιχείρηση σου;

Το πάθος

Το πάθος σίγουρα είναι το ένα μέρος! Γιατί; Γιατί σε όλο το ταξίδι, όποιο κι αν είναι αυτό το ταξίδι που θα επιλέξεις, θα συναντήσει δυσκολίες. Εάν στις δυσκολίες που θα συναντήσεις δεν έχεις το πάθος, τότε πολύ γρήγορα ή θα εγκαταλείψεις ή δεν θα μπορείς να έχεις την μέγιστη απόδοση.

Έτσι λοιπόν, τι είναι αυτό που εσύ χρειάζεται να κάνεις από εδώ και πέρα; Πώς μπορείς να εξασφαλίσεις το οικονομικό σου μέλλον; Ξέρω ότι ασφάλεια δεν υπάρχει με την απόλυτη έννοια. Γιατί ανά πάσα στιγμή μπορεί να γίνει το οτιδήποτε, αλλά τι είναι όμως αυτό που μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες να έχεις τη μέγιστη απόδοση για την οικονομική σου ασφάλεια;

Εξέλιξη

Νο #1: Ναι, είναι το πάθος! Χρειάζεται να το αγαπάς. Αλλά τι γίνεται αν αγαπάς να είσαι κατασκευαστής βιβλίων αυτή την εποχή; Απλά θα αποτύχεις. Τι γίνεται εάν επιλέξεις και αγαπάς και έχεις πάθος να κατασκευάζεις κασέτες; Απλά θα αποτύχεις. Γιατί τα πράγματα εξελίσσονται. Χρειάζεται λοιπόν να επιλέξεις να κάνεις το σωστό πράγμα την κατάλληλη στιγμή. Γιατί όταν κάνεις το λάθος πράγμα την κατάλληλη στιγμή ή όταν κάνεις το σωστό πράγμα την μη κατάλληλη στιγμή απλά θα αποτύχεις.

Αυτό γιατί έχει αξία αν είσαι επιχειρηματίας ή αν είσαι υπάλληλος; Αν σαν υπάλληλος επιλέγεις να βρεθείς σε μια επιχείρηση, να δουλέψεις γι’ αυτήν, την στιγμή που το προϊόν της ή οι υπηρεσίες της είναι είτε λάθος είτε είναι λάθος η στιγμή, τότε η επιχείρηση δεν θα μπορεί να ευδοκιμήσει, δεν θα μπορέσει να προχωρήσει, με αποτέλεσμα κάποια στιγμή, δεν θα μπορέσει να σε πληρώσει. Ψάξε για εκείνες τις επιχειρήσεις που έχουν μέλλον. Που μπορούν να αναπτυχθούν.

Αν τώρα είσαι επιχειρηματίας καταλαβαίνεις πως όσο και να αγαπάς αυτό που κάνεις, αν δεν φροντίσεις να το σταματήσεις έγκαιρα, σε περίπτωση που είναι το λάθος προϊόν, ή η λάθος υπηρεσία, ή η λάθος στιγμή, τότε το μόνο που θα κάνεις είναι να γεμίσεις με έξοδα, με δάνεια, με χρέη, που θα αναγκαστείς να τα πληρώσεις γιατί θα κληθείς να τα πληρώσεις κάποια στιγμή. Και είναι χίλιες φορές καλύτερο να πάρεις την απόφαση τώρα να σταματήσεις παρά μετά από 5 χρόνια.

Και αν δεν με πιστεύεις, υπολόγισε τι θα χρωστάς σε 5 χρόνια. Γιατί όσο και να αγαπάς αυτό που κάνεις, αν δεν είναι τοποθετημένο την κατάλληλη στιγμή στον κατάλληλο χρόνο, μέσα στην αγορά, τότε αντικειμενικά δεν θα μπορεί να αφομοιωθεί από την αγορά. Και αν δεν μπορεί να αφομοιωθεί από την αγορά τότε δεν θα μπορείς να έχεις την ρευστότητα που θέλεις για να αναπτυχθείς, για να ζήσεις και να μπορείς να υπάρχεις μέσα στην αγορά.

Τι χρειάζεται να κάνεις

Έτσι λοιπόν:

  • Δες ποιο είναι το προϊόν σου ή η υπηρεσία σου.
  • Παρατήρησε ποιες επιχειρήσεις αναπτύσσονται και ποιες όχι.
  • Δες τι κοινά έχουν οι επιχειρήσεις που αναπτύσσονται και τι κοινά έχουν οι επιχειρήσεις που δεν αναπτύσσονται.
  • Μελέτησε ποιες είναι οι τάσεις την αγοράς.
  • Πώς καθορίζονται οι τάσεις την αγοράς.
  • Που βρίσκεσαι εσύ σε σχέση με αυτές.
  • Και εάν είσαι τελείως εκτός τότε πάρε μια απόφαση όσο πιο σύντομα γίνεται.

Να Αγαπάς τον Εαυτό σου και να Ζεις με Πάθος!

Πηγή: Μανώλης Ισχάκης

Όμορφη Ζωή Άρθρα

Στην Όμορφη Ζωή είμαστε αφιερωμένοι με πάθος στο σκοπό να ενημερώνουμε τους ανθρώπους για τους δρόμους που υπάρχουν για να βελτιώσουντην ζωή τους.
Στόχος μας να αποτελεί την πρώτη επιλογή για κάθε αναγνώστη που θέλει να διανύσει το ταξίδι της ζωής του όμορφα και με θετικό τρόπο.
Αν θέλεις κι εσύ να συμμετέχεις στην ομάδα μας, σαν αρθρογράφος ή συνεργάτης, στείλε μας μήνυμα στο georgia@omorfizoi.gr
Όμορφη Ζωή Άρθρα

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Το δικό οσυ Βίωμα

Σχολιάστε

Για να καταχωρήσετε το σχόλιο σας, συνδεθείτε με...Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας