Σημαντικοί άλλοι... σημαντικός εγώ; - του James Alexopoulos

Σημαντικοί άλλοι… σημαντικός εγώ;

Του James Alexopoulos - Εάν δεν είσαι εσύ καλά με τον εαυτό σου, εάν δεν είσαι ΕΣΥ σημαντικός για ΣΕΝΑ, πως θα βρεις όντως τα σημαντικά άτομα πλάι σου;
Τρεις βασικές προϋποθέσεις για να δημιουργούμε υγιείς σχέσεις που διαρκούν - του Νίκου Μπακόπουλου

Τρεις βασικές προϋποθέσεις για να δημιουργούμε υγιείς σχέσεις που διαρκούν

Του Νίκου Μπακόπουλου - Ποιες δεξιότητες χρειάζεται να μάθουμε για να εξελιχθούμε έχοντας μια υγιέστερη σχέση με τον εαυτό μας, ώστε να έχουμε υγιείς σχέσεις και με τους άλλους;
Οι 2 αρετές που ενεργοποιούν τα θαύματα στη ζωή σου - της Μαριαλένας Νικολοβγένη

Οι 2 αρετές που ενεργοποιούν τα θαύματα στη ζωή σου

Της Μαριαλένας Νικολοβγένη - Τα θαύματα αναπτύσσονται και καρποφορούν σε περιβάλλοντα αγάπης και σεβασμού κι όχι σε εκείνα του θυμού, του μίσους και της κακίας.

Διαλογιστείτε στις ενέργειες της Νέας Σελήνης και της Ηλιακής Έκλειψης στον Υδροχόο που πραγματοποιούνται...

Της Αγγελικής Κρητικού - Η Ηλιακή Έκλειψη και η Νέα Σελήνη στον Υδροχόο στις 15 Φεβρουαρίου αντιπροσωπεύουν ένα θετικό σημείο αναφοράς και μια πολύ ευπρόσδεκτη ανάσα καθαρού αέρα. Μάθετε περισσότερα για τις ενέργειες που εκλύονται και διαλογιστείτε σε αυτές!

Memento Mori (θυμήσου τον θάνατο) | Περί θανάτου, μια ψυχαναλυτική προσέγγιση | Μέρος β’

Του Στέλιου Χαλκίτη - Ο θάνατος δεν είναι σκοπός, είναι η προϋπόθεση της ζωής, αναπόσπαστο στοιχείο της ύπαρξης που οφείλουμε, ορθοφρονώντας, να λαμβάνουμε διαρκώς υπόψη τη σύμμεικτη ελλοχευτική παρουσία του.

Απαντήσεις Επεισόδιο 10 | Η Ατλαντίδα

Του Αργύρη Σ. Μάρδα - Ο συγγραφέας και θεραπευτής Αργύρης Σ. Μάρδας αναλύει το φαινόμενο της Ατλαντίδας, του μύθου και των θεωριών και πώς μπορούν αυτές οι πληροφορίες να μας βοηθήσουν στην ζωή μας σήμερα. Συντονιστείτε στις Απαντήσεις και καλή θέαση!
Δομημένη αναβλητικότητα, η παραγωγική! - του Στράτου Λάσπα

Δομημένη αναβλητικότητα, η παραγωγική!

Του Στράτου Λάσπα - Όλοι οι αναβλητικοί άνθρωποι αναβάλλουν τα πράγματα που έχουν να κάνουν. Η δομημένη αναβλητικότητα είναι η τέχνη του να κάνεις αυτή την κακή τακτική να δουλέψει υπέρ σου.
Έχεις αναλογιστεί πόσος είναι ο χρόνος που σου απομένει; - του Μάνου Ισχάκη

Έχεις αναλογιστεί πόσος είναι ο χρόνος που σου απομένει;

Του Μάνου Ισχάκη - Δεν υπάρχει χρόνος για φόβους, δικαιολογίες, οτιδήποτε, και το μόνο που πρέπει να κάνεις από εδώ και πέρα είναι να ζήσεις τα όνειρα σου με την μέγιστη δυνατή ισχύ!
Γιατί η αγάπη θεραπεύει και πώς να ωφεληθείς από τη δύναμη της! - της Κατερίνας Σταθοπούλου

Γιατί η αγάπη θεραπεύει και πώς να ωφεληθείς από τη δύναμη της!

Της Κατερίνας Σταθοπούλου - Η πραγματική αγάπη μας κάνει να νιώθουμε αποδεκτοί, ασφαλείς και πολύτιμοι. Ανοίγει τις καρδιές μας και μας εμπνέει να είμαστε ο καλύτερος εαυτός μας.
Υπερπροσωπική Ψυχολογία | Ένας επιστημονικός δρόμος προς τη λύτρωση - του Γιάννη Αυγουστάτου

Υπερπροσωπική Ψυχολογία | Ένας επιστημονικός δρόμος προς τη λύτρωση

Του Γιάννη Αυγουστάτου - Η υπερπροσωπική ψυχολογία επιβεβαίωσε πως χωρίς το διατομικό και το υπερβατικό γινόμαστε άρρωστοι, βίαιοι, μηδενιστές και απαθείς.
Με αφορμή τη μητέρα 98 ετών που μπήκε σε γηροκομείο για να φροντίζει τον 80χρονο γιο της - του Αλέξιου Βανδώρου

Με αφορμή τη μητέρα 98 ετών που μπήκε σε γηροκομείο για να φροντίζει τον...

Του Αλέξιου Βανδώρου - H μητρική αγάπη είναι ίσως το πιο συγκλονιστικό και διαρκές συναίσθημα που μπορεί να νιώσει μια γυναίκα στη ζωή της. Απλά μία μάνα είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζει πως η αγάπη της χρειάζεται να αλλάζει μορφή καθώς το παιδί μεγαλώνει.
Η μοναξιά βλάπτει σοβαρά την υγεία

Η μοναξιά βλάπτει σοβαρά την υγεία

Οι επιστημονικές έρευνες τεκμητιώνουν πως η μοναξιά βλάπτει την ψυχική υγεία, καθώς ανοίγει το δρόμο για την εμφάνιση διαταραχών όπως η κατάθλιψη, το στρες και οι αγχώδεις διαταραχές

Το Εγωιστικό Κίνητρο της Αγάπης

Της Σαπφώς Στραβαρίδου - Αγαπάμε τον σύντροφο μας, τον γείτονα μας, τους συγγενείς μας, αλλά όταν είναι να τους προσφέρουμε την αγάπη μας, ορθώνεται ένας τοίχος που μας ζητάει πρώτα να δούμε τι πήραμε από αυτούς και μετά να τους δώσουμε. Αυτός είναι ο τοίχος του εγωισμού!
Η Τάση να Συγκρίνουμε τον Εαυτό μας - του Robert Najemy

Η Τάση να Συγκρίνουμε τον Εαυτό μας

Του Robert Najemy - Η ανάγκη για σύγκριση εμποδίζει τη συνεργασία και τρέφει τον ανταγωνισμό. Μας εμποδίζει να είμαστε ευτυχισμένοι με τις επιτυχίες των άλλων.
Σχολεία σε μετάβαση

Σχολεία σε μετάβαση

Έχοντας επανειλημμένα θίξει στο παρελθόν την άμεση σχέση αλληλεξάρτησης της παιδείας και των κοινωνικοπολιτικών συνθηκών, θα θέλαμε σε αυτό το κείμενο να εμβαθύνουμε λίγο...

Επιλεγμένα Άρθρα

Send this to a friend