Ο μύθος της Μέδουσας και το αρχέγονο ένστικτο της επιβίωσης | της Shakila Ιωάννας Μπράτη

Ο μύθος της Μέδουσας και το αρχέγονο ένστικτο της επιβίωσης

Της Shakila Ιωάννας Μπράτη - Η μαθηματική γνώση είναι δώρο της Αθηνάς αλλά, το γήινο ένστικτο είναι της Μέδουσας. Ας μην κατατρέχουμε λοιπόν τη Μέδουσά μας: χωρίς αυτή, δε θα ξέραμε να προστατευτούμε.
Ο Ελληνικός Διαλογισμός | της Άννας Χαλκιώτη

Ο Ελληνικός Διαλογισμός

Της Άννας Χαλκιώτη - Ο Ελληνικός διαλογισμός, όπως μαρτυρά και η ίδια η λέξη (διά του λόγου, μέσω του λόγου), είναι η πρακτική διάσταση του «γνώθι σ' αυτόν».
Ο Ορφέας και η θρησκεία από την Ατλαντίδα

Ο Ορφέας και η θρησκεία από την Ατλαντίδα

Ο μυστικισμός του Ορφέα προβάλει ως στόχο του ανθρώπινου βίου την ταύτιση με τον θεό που είναι η μοναδική λύτρωση από την καταδίκη του θανάτου. Τονίζει, όμως, πως αυτή διαδικασία είναι προσωπική ευθύνη του καθενός και γι’ αυτό η επίτευξη της λύτρωσης πιστώνεται στον αγωνιζόμενο.
Σελήνη, το μονοπάτι των Ψυχών | της Άννας Χαλκιώτη

Σελήνη | Το μονοπάτι των Ψυχών

Της Άννας Χαλκιώτη - Παρατηρώ ολοένα και περισσότερο τα Ελληνικά σύμβολα να μιλάνε στους ανθρώπους. Σαν να επιστρέφουμε στο «σπίτι» μας. Σαν μετά από μια μεγάλη περιπλάνηση, η ανθρωπότητα γυρνά πίσω στα Αρχέτυπα και λαμβάνει από τις πηγές το νάμα της Ψυχής.
Διοτίμα | Αγάπη και Φως - της Άννας Χαλκιώτη

Διοτίμα | Αγάπη και Φως

Της Άννας Χαλκιώτη - Σε όλες τις διδασκαλίες και συστήματα εσωτερισμού, επικαλούμεθα την Αγάπη και το Φως. Ποια είναι η σχετική διδασκαλία της Ιέρειας και Πυθαγόρειας Φιλοσόφου Διοτίμας;
Οι αρετές του ευτυχισμένου ανθρώπου

Οι αρετές του ευτυχισμένου ανθρώπου

Σύμφωνα με τον Αριστοτέλη η ευτυχία δεν είναι μία κατάσταση που οφείλεται στην τύχη, αλλά το αποτέλεσμα των δικών μας ενεργειών.
Βρείτε τον θεό που σας ταιριάζει

Βρείτε τον θεό που σας ταιριάζει

Ως οντότητες που εκφράζουν φυσικές δυνάμεις και αφηρημένες έννοιες, οι θεοί της αρχαίας Ελλάδας μπορούν να ευεργετήσουν τη ζωή μας και σήμερα, αν γνωρίσουμε την φύση και την ουσία τους.
Οι δέκα τρόποι ευτυχίας που δίδασκαν οι Αρχαίοι Έλληνες

Οι δέκα τρόποι ευτυχίας που δίδασκαν οι Αρχαίοι Έλληνες

Σύμφωνα με τον Επίκουρο, ο άνθρωπος είναι κάτι μεγάλο και πολύτιμο. Την ευτυχία, τη μακαριότητα, την έχει μέσα του, φτάνει να παραμερίσει όσα τον ενοχλούν. Διαβάστε 10 μικρά αλλά πολύτιμα μαθήματα ευτυχίας που μας δίνουν οι αρχαίοι πρόγονοι μας!
Ψυχολογία και Αλχημεία | Οι Τέχνες της “Μεταμόρφωσης” - Του Γιάννη Τραπεζόντα

Ψυχολογία και Αλχημεία | Οι Τέχνες της “Μεταμόρφωσης”

Του Γιάννη Τραπεζόντα - Διαβάστε τι είναι η ψυχολογία και η αλχημεία και πως συνδέονται μεταξύ τους και πως παλιές ιδέες μπορούν να αποτελέσουν βάσεις για καινούργιες παραδόσεις και έννοιες.
H φιλοσοφία της Ελληνιστικής εποχής

H φιλοσοφία της Ελληνιστικής εποχής

Διαβάστε για τους φιλοσόφους της Ελληνιστικής εποχής, τον Διογένη τον Σινωπέα, τον Επίκουρο, τον Ζήνων, τον Χρύσιππο και τον Παναίτιο τον Ρόδιο, τι πρέσβευαν και που επικεντρωνόντουσαν.
Τα 5 μυστικά του Wu Wei, η ταοϊστική αρχή της αβίαστης προσπάθειας - Tης Christina Sarich

Τα 5 μυστικά του Wu Wei, η ταοϊστική αρχή της αβίαστης προσπάθειας

Tης Christina Sarich - To Wu Wei είναι η τέχνη της αβίαστης δράσης, όπως περιγράφεται στις ταοϊστικές διδασκαλίες. Διαβάστε 5 μυστικά που θα σας βοηθήσουν να μάθετε να το ασκείτε.
ινδιάνικα ρητά

15 Ινδιάνικα ρητά που θα μιλήσουν στην ψυχή σας

Διαβάστε κάποια ρητά που αποκρυσταλλώνουν την σοφία που μας παρέδωσαν οι αυτόχθονες Αμερικάνοι.
7 αρετές του bushido

Σαμουράι | Οι 7 αρετές του Bushido

Bushido είναι ο κώδικας συμπεριφοράς των Σαμουράι. Οι αρετές του bushido δεν αφορούν μόνο τον στρατιώτη στη μάχη, αλλά και κάθε πολίτη, στον καθημερινό αγώνα του για επιβίωση.
Να σου πω την μοίρα σου;

Να σου πω την μοίρα σου;

Τι είναι αυτή άραγε αυτή η μοίρα, που ακόμα και σήμερα, στην εποχή του απόλυτου ορθολογισμού επιβιώνει στο πίσω μέρος του μυαλού μας;
Εναλλακτική Γνώση Κβαντική Φυσική και αρχαίες διδασκαλίες

Κβαντική Φυσική και αρχαίες διδασκαλίες

Oι ανακαλύψεις της κβαντικής φυσικής ομοιάζουν σε μεγάλο βαθμό με τις αρχαίες πνευματικές διδασκαλίες – ειδικά αυτές της Ελλάδας και της Ινδίας.

Επιλεγμένα Άρθρα

Send this to a friend