Άσκηση έκτακτης ανάγκης για διαχείριση συναισθημάτων.

 

Πόσες φορές δεν έχουμε έρθει αντιμέτωποι με συναισθήματα θυμού ή με διάφορες συναισθηματικές καταστάσεις ή σκέψεις οι οποίες εκείνη τη στιγμή θεωρούμε ότι μας ξεπερνάνε και νιώθουμε αδύναμοι να τις διαχειριστούμε! Μας τρώνε εσωτερικά και μας δημιουργούν άγχος που δεν μπορούμε να ελέγξουμε! Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να βρισκόμαστε σε μία διαρκή ένταση χωρίς να μπορούμε να ηρεμήσουμε ή ακόμη και να μας προκαλεί αϋπνίες στο τέλος της ημέρας. Αυτό συμβαίνει πολύ συχνά σε άτομα τα οποία δεν έχουν μάθει να εκφράζουν πραγματικά τα συναισθήματά τους ή να εκφράζουν τα πραγματικά τα συναισθήματα τους ή ακόμη και να φοβούνται να το κάνουν με αποτέλεσμα να συσσωρεύουν μέσα τους άσχημες καταστάσεις και συναισθήματα που δεν μπορούν να διαχειριστούν.

Υπάρχει μία εύκολη άσκηση έκτακτης ανάγκης που μπορεί να προσφέρει πολύ μεγάλο όφελος σε τέτοιες καταστάσεις. Είναι η άσκηση του μπαλονιού.

(Θα χρειαστείτε ένα μπαλόνι και ένα αιχμηρό αντικείμενο, κατά προτίμηση καρφίτσα)

  • Πάρτε ένα μπαλόνι από αυτά που φουσκώνουμε στα παιδικά πάρτυ.
  • Πάρτε μία βαθειά εισπνοή ενώ ταυτόχρονα σκέφτεστε ένα από τα πράγματα που σας έχει θυμώσει ή που δεν μπορείτε να διαχειριστείτε και εκπνεύστε τον αέρα μέσα στο μπαλόνι.
  • Συνεχίστε με τις υπόλοιπες σκέψεις ή καταστάσεις που σας απασχολούν μέχρι το μπαλόνι να φουσκώσει αρκετά.
  • Κρατήστε το φουσκωμένο μπαλόνι από το στόμιο με το ένα χέρι και ενώ κρατάτε ένα αιχμηρό αντικείμενο με το άλλο χέρι πάρτε μία τελευταία βαθειά αναπνοή και σκάστε το μπαλόνι!

Άμεσα με το «σκάσιμο» του μπαλονιού θα παρατηρήσετε μία αίσθηση συναισθηματικής απελευθέρωσης και ηρεμίας μέσα σας. Αυτό συμβαίνει γιατί σε αυτή την άσκηση, με το που σκάτε το μπαλόνι δημιουργείται μία κατάσταση άμεσης εστιασμένης προσοχής (στιγμιαίας ύπνωσης). Όλη αυτή η διαδικασία επιτρέπει να συμμετέχουν όλες οι αισθήσεις σας και σας βοηθάει να απελευθερωθείτε από τις καταστάσεις τις οποίες είχατε ενσωματώσει μέσα στο μπαλόνι και νιώθατε να σας ελέγχουν και να σας πιέζουν.

Ο Ευάγγελος Δαφόπουλος είναι Κλινικός Υπνοθεραπευτής – Θεραπευτής NLP

μπαλόνι, άσκηση διαχείριση συναισθημάτων

Κέντρο Κλινικής Υπνοθεραπείας & NLP

Κέντρο Κλινικής Υπνοθεραπείας & NLP

Το Κέντρο Κλινικής Υπνοθεραπείας & NLP άνοιξε πρόσφατα στις Συκιές Θεσσαλονίκης, ως παράρτημα της ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. Ιπποκράτεια Διαβίωση.
Ο στόχος του Κέντρου είναι η ενημέρωση, εκπαίδευση, πρόληψη και θεραπεία ψυχικών και σωματικών ασθενειών.
Η Κλινική Υπνοθεραπεία & Νευρο-γλωσσικός Προγραμματισμός (NLP) είναι μια ακίνδυνη, συμπληρωματική μέθοδος θεραπείας και ενδυνάμωσης του νου, που συμβάλλει στη συνειδητή εκπαίδευση του μυαλού με σκοπό να επιφέρει βέλτιστες θετικές αλλαγές στην καθημερινή μας ζωή.
Δείτε τα πλήρη στοιχεία του Κέντρου Κλινικής Υπνοθεραπείας & NLP
Κέντρο Κλινικής Υπνοθεραπείας & NLP

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Στη γέφυρα του Γαλατά

1 σχόλιο

Σχολιάστε

Εναλλακτικά, συνδεθείτε με...
Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.