71 ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ

Απίστευτο κι όμως πραγματικό είναι ότι η αβεβαιότητα αποτελεί το κλειδί της επιτυχημένης ζωής.

 

Σε πολλούς από εμάς αρέσει να σχεδιάζουμε λεπτομερώς την προσωπική και επαγγελματική μας ζωή. Επιδιώκουμε να κάνουμε προσεχτικά επιλογές και όλα τα βήματα που πιστεύουμε ότι θα μας οδηγήσουν στην επίτευξη των στόχων μας. Η αλήθεια όμως είναι ότι δεν υπάρχει κανένας απολύτως τρόπος για να εξασφαλίσουμε τη θετική έκβαση των πραγμάτων.

Η ζωή είναι ένα ρίσκο. Υπάρχουν τόσες μεταβλητές και αναπάντεχα γυρίσματα της τύχη, που κανείς δεν μπορεί να ξέρει πως θα εξελιχθεί η ζωή του. Και κανονικά δεν πρέπει να ξέρουμε, γιατί διαφορετικά η συγκίνηση, αυτή η ευχάριστη ανατριχίλα, που μας προκαλεί η ζωή με τα πάνω και τα κάτω της θα πάψει να υπάρχει.

 

Το παιχνίδι της ζωής

Η ζωή είναι ένα παιχνίδι και όπως σε οποιοδήποτε άλλο παιχνίδι τα πάντα μπορούν να συμβούν στη διάρκεια της. Σκεφτείτε ένα ποδοσφαιρικό ματς. Την ένταση και την αγωνία των φιλάθλων για την έκβαση του. Τη χαρά τους κάθε φορά που η ομάδα τους πετυχαίνει τον στόχο της. Την ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα στο σπίτι ή στο γραφείο, όπου μια ομάδα φίλων ή συναδέλφων έχει μαζευτεί για την παρακολούθηση του αγώνα. Ποιος μπορεί να αρνηθεί ότι όλη αυτή η απόλαυση και η έκσταση των παρευρισκομένων προέρχεται ακριβώς από την άγνοια τους για το αποτέλεσμα; Οπότε η σωστή ερώτηση είναι: Ποιος ο λόγος να παρακολουθήσουμε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα ή οποιοδήποτε άλλο παιχνίδι αν ξέρουμε από πριν την ομάδα που θα επικρατήσει;

Ακριβώς το ίδιο συμβαίνει και με τη ζωή όλων μας. Αντίθετα όμως από τα υπόλοιπα παιχνίδια, ο στόχος στη ζωή δεν είναι να κερδίσουμε ή να είμαστε οι καλύτεροι, αλλά να ακολουθήσουμε την καρδιά μας άσχετα από τις συνθήκες ολόγυρα μας και να διδαχτούμε από τα μαθήματα, που αυτή θα μας προσφέρει στην πορεία της. Είναι το ταξίδι αυτό που έχει τη μεγαλύτερη σημασία.

 

Ένα άλμα πίστης για όλους

Είτε βλέπετε τη ζωή σαν χορό, σαν σχολείο ή σαν τεστ δεν έχει καμιά σημασία. Το βασικό κλειδί για μια ευτυχισμένη, επιτυχημένη ζωή είναι να αγκαλιάσετε την αβεβαιότητα. Η περιπέτεια στο άγνωστο είναι αυτή που θα σας αποκαλύψει ποιοι είστε και ποιες είναι οι δυνατότητες σας. Στην εξέλιξη της δοκιμάζεται και διαμορφώνεται ο χαρακτήρας σας. Όταν κάνετε αυτό το άλμα πίστης προς την αβεβαιότητα, στέλνετε ένα μήνυμα προς τον εαυτό σας και τον κόσμο ολόκληρο, ότι δεν είστε μόνο εδώ, αλλά είστε και πανέτοιμοι να αντιμετωπίσετε όλες τις προκλήσεις στον δρόμο σας. Μπορεί τη μια μέρα να είστε στην κορυφή και την άλλη στα πατώματα, αλλά για σκεφτείτε: δεν είναι καλύτερα να αποτυγχάνεις από το να μην καταβάλλεις καμιά προσπάθεια;

Η ανθρώπινη ιστορία έχει να επιδείξει πολλά μοναδικά επιτεύγματα και ηγέτες που άλλαξαν τον ρου της με τις πράξεις τους, όχι επειδή ήταν σίγουροι για το αποτέλεσμα των πράξεων τους αλλά γιατί δεν άφησαν τον φόβο και την αβεβαιότητα να τους κρατήσουν μακριά από την επιτυχία. Είχαν και αυτοί τις αμφιβολίες τους όπως όλοι μας. Κατάλαβαν όμως αυτό που πρέπει να συνειδητοποιήσει ο καθένας από εμάς, ότι στην αβεβαιότητα παίζεται η ζωή και στις πτυχές της κρύβονται οι ευκαιρίες.

 

Θέμα επιλογής

Το μεγαλύτερο λάθος που μπορούμε να κάνουμε όταν ξεκινάμε την υλοποίηση ενός στόχου είναι να εξαρτόμαστε από τη βεβαιότητα. Κι αυτό γιατί η επιτυχία δεν είναι ποτέ σίγουρη. Υπάρχει πάντα κάποιο ρίσκο στην πορεία για την πραγμάτωση της. Η ήττα είναι μια πιθανότητα, αλλά για να επιτύχουμε πρέπει να εστιάζουμε τις προσπάθειες μας στο αποτέλεσμα της νίκης.

Με απλά λόγια δεν υπάρχουν εγγυήσεις, μόνο επιλογές. Το δικαίωμα να επιλέγουμε την εξέλιξη της ζωής μας. Κι αυτή την επιλογή πρέπει να την κάνουμε κάθε μέρα, κάθε λεπτό…

 

Steve Rizzo
Πηγή: success.com

 

Όμορφη Ζωή Άρθρα

Όμορφη Ζωή Άρθρα

Στην Όμορφη Ζωή είμαστε αφιερωμένοι με πάθος στο σκοπό να ενημερώνουμε τους ανθρώπους για τους δρόμους που υπάρχουν για να βελτιώσουντην ζωή τους.
Στόχος μας να αποτελεί την πρώτη επιλογή για κάθε αναγνώστη που θέλει να διανύσει το ταξίδι της ζωής του όμορφα και με θετικό τρόπο.
Αν θέλεις κι εσύ να συμμετέχεις στην ομάδα μας, σαν αρθρογράφος ή συνεργάτης, στείλε μας μήνυμα στο georgia@omorfizoi.gr
Όμορφη Ζωή Άρθρα

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Thessaloniki #JobFestival 2018

1 σχόλιο

Σχολιάστε

Εναλλακτικά, συνδεθείτε με...
Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.