Η αξία της πιστοποίησης στις εναλλακτικές θεραπείες

0
3014

Της Ελευθερίας Μαντζώρου

Πολλές φορές μπορεί να έχετε αναρωτηθεί τι αξία έχουν οι πιστοποιήσεις που λαμβάνουμε από τα σεμινάρια που παρακολουθούμε. Στόχος αυτού του άρθρου είναι να σας λύσει αυτή την απορία!

Για να ασχοληθεί κάποιος με τις εναλλακτικές θεραπείες επαγγελματικά – δηλαδή, για να κάνει έναρξη στην εφορία – η αλήθεια είναι ότι δεν απαιτείται καμία βεβαίωση. Ο ΚΑΔ «Υπηρεσίες εναλλακτικών θεραπειών» δεν απαιτεί καμία πιστοποίηση, και μπορεί να εφαρμοστεί σε έναν οποιονδήποτε χώρο κυρίας χρήσης. Αυτό σημαίνει ότι δεν απαιτείται άδεια υγειονομικού ενδιαφέροντος. Επίσης, ο ΦΠΑ που βαρύνει αυτές τις υπηρεσίες, είναι 23% – δεν συνεπάγεται τις ελαφρύνσεις που υπάρχουν σε ορισμένες υπηρεσίες υγείας, όπως αυτές που προσφέρουν οι ιατροί. Άρα, τι να την κάνουμε την βεβαίωση; Κι όμως, είναι πολύ χρήσιμη!

1. Αποτελεί απόδειξη κατάρτισης.

Αν κάποιος σκέφτεται να επισκεφθεί τον χώρο μας, συχνά ρωτάει: «Πού εκπαιδευτήκατε;», και περιμένει να ακούσει μια ικανοποιητική απάντηση. Έπειτα, όταν επισκεφθεί τον χώρο μας, θα πρέπει να δει την αντίστοιχη βεβαίωση αναρτημένη στον τοίχο μας. Ένας χώρος στον οποίο δεν υπάρχει αναρτημένη μια τέτοια βεβαίωση, εμπνέει αναξιοπιστία. (Νομίζω περιττεύει να αναφέρω ότι η πλαστογράφηση αποτελεί ποινικό αδίκημα και διώκεται!) Επομένως, έχει τεράστια αξία για την προσωπική μας δουλειά.

2. Έχει μεγάλη αξία στην αγορά εργασίας.

Ένας εργοδότης που θα επιθυμήσει να προσλάβει έναν εναλλακτικό θεραπευτή, συχνά ζητάει να δει τα πιστοποιητικά του. Κανένας δεν θα προσλάβει ένα άτομο που δεν διαθέτει αποδεδειγμένα την απαιτούμενη κατάρτιση – ειδικά για υπηρεσίες μάλαξης και ευεξίας.

3. Δίνει τη δυνατότητα αγοράς υλικών σε προνομιακές τιμές.

Πολλές εταιρείες που διαθέτουν προϊόντα σε επαγγελματικές συσκευασίες και / ή σε τιμές χονδρικής, αρνούνται να τα διαθέσουν ελλείψει πιστοποίησης. Επίσης, με την πιστοποίησή μας μπορούμε να αποκτήσουμε κάρτα εισόδου για εκθέσεις που απευθύνονται αποκλειστικά σε επαγγελματίες.

4. Είναι κριτήριο αξιοπιστίας.

Καμία σχολή δεν χορηγεί βεβαίωση σε μαθητές που δεν είναι συνεπείς στις οικονομικές τους υποχρεώσεις. Άρα, η ύπαρξη της βεβαίωσης σημαίνει ότι το άτομο εξόφλησε το ποσό που είχε ζητηθεί για την εκπαίδευσή του, και αυτό είναι ένα δείγμα υπευθυνότητας.

5. Μας δίνει κίνητρο.

Όταν βλέπουμε αναρτημένη την βεβαίωσή μας, αισθανόμαστε υποσυνείδητα την ευθύνη να συνεχίσουμε την μελέτη του αντικειμένου της, και να εξασκήσουμε υπεύθυνα όσα αυτή πρεσβεύει. Π.χ. μπορεί να μας ενθαρρύνει να ξανανοίγουμε συχνότερα τα βιβλία της ανατομίας αφότου ολοκληρώσουμε τις σπουδές μας.

Παρεμπιπτόντως, να αναφέρουμε ότι έγκυρη εκπαίδευση προσφέρουν τα εργαστήρια ελευθέρων σπουδών, τα ΙΕΚ και οι ιδιωτικές σχολές. Και φυσικά, όσα αναφέραμε στην δεύτερη παράγραφο μπορούν να αλλάξουν ανά πάσα στιγμή, μιας και το κράτος μας φημίζεται για την φολορογική και νομοθετική του αστάθεια!

Ελπίζω να έλυσα μερικές απορίες με αυτό το άρθρο. Καλές σπουδές να έχουμε!

Πηγή: Flow – Wellness & Training

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.
Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας