Ανάμεσα στα επαγγέλματα που έχουν πληγεί με την πανδημία του κορωνοϊού είναι τα τουριστικά επαγγέλματα. Ένα ταξιδιωτικό πρακτορείο που διοργανώνει καταδύσεις στην Αυστραλία δεν έμεινε με δεμένα χέρια, αλλά συμμετέχει σε ένα σχέδιο δράσης – τη φύτευση κοραλλιών κατά μήκος του Great Barrier Reef, στην Αυστραλία. Μάλιστα, πέντε αυστραλιανές εταιρείες κατάδυσης έχουν δεσμευτεί να συνεργαστούν με τους επιστήμονες, προκειμένου να βοηθήσουν στην αποκατάσταση του κοραλλιογενούς υφάλου της χώρας.

Το Passions of Paradise, ένα ταξιδιωτικό πρακτορείο κατάδυσης που εδρεύει στο Cairns του Κουίνσλαντ, έχει δωρίσει ένα δικό του πλοίο και καύσιμα για να χρησιμοποιηθούν σε αποστολή φύτευσης κοραλλιών στο Hastings Reef. Η αυστραλιανή ταξιδιωτική έκδοση Karryon αναφέρει ότι τέσσερα στελέχη της εταιρείας συνεργάστηκαν με τον επιστήμονα Dr. David Dugget στο πλαίσιο του προγράμματος Coral Nurture.

«Βοηθήσαμε την ομάδα του Δρ. David Suggett από το Πανεπιστήμιο Τεχνολογίας του Σίδνεϊ που διεξάγει έρευνα για την ανθεκτικότητα του ύφαλου, σε έναν από τους 26 συνολικά υφάλους μας», είπε στην Samantha Smith του Karryon.

«Συνεργάζομαι με τον Συντονιστή Περιβαλλοντικής Αειφορίας του Passions of Paradise Russell Hosp τις περισσότερες εβδομάδες καταγράφοντας δεδομένα για το έργο και εγκαθιστώντας ένα φυτώριο κοραλλιών.»

Το πρόγραμμα Coral Nurture: Έχουν φυτευτεί περίπου 1000 κοράλλια

Το πρόγραμμα Coral Nurture ξεκίνησε πέρυσι και έχει φυτέψει περισσότερα από 1.000 κομμάτια κοραλλιών στο Hastings Reef.

Η Lorna Howlett, συντονίστρια του έργου και διδακτορική φοιτήτρια, είπε στο Karryon:

«Υπάρχουν δύο νέα πράγματα σχετικά με αυτό το πρόγραμμα. Είναι η πρώτη φορά στο Great Barrier Reef που οι τουριστικοί πράκτορες συνεργάστηκαν με ερευνητές και την πρώτη φορά που ένα κοράλλι κλιπ χρησιμοποιήθηκε για να συνδέσει κοράλλια στον ύφαλο.»

Το Great Barrier Reef έχει υποστεί μαζικές λευκάνσεις τα τελευταία χρόνια λόγω της αυξανόμενης θέρμανσης των ωκεανών και της καταπόνησης του περιβάλλοντος.

Σύμφωνα με τους Russell Hosp και Lorna Howlett : «Το πρόγραμμα Coral Nurture περιλαμβάνει την εύρεση κομματιών από κοράλλια που έχουν σπάσει με φυσικό τρόπο – και τη σύνδεσή τους στον ύφαλο χρησιμοποιώντας κοραλλιογενή κλιπ. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μόνο τμήματα από σπασμένα κορράλια που βρέθηκαν στην περιοχή, επομένως το Passions of Paradise έχει εγκαταστήσει έξι πλαίσια, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως φυτώριο για την ανάπτυξη περισσότερων κοραλλιών. »

«Μόλις βρουν ένα θραύσμα από κορράλι το τοποθετούν στο φυτώριο για να μεγαλώσει και καθώς μεγαλώνει μπορούν να πάρουν θραύσματα από αυτό για να τα κολλήσουν στον ύφαλο, δίνοντάς τους μια συνεχή πηγή από νέα κοράλλια. Το 12μηνο έργο ολοκληρώνεται τον επόμενο μήνα, ωστόσο, οι χειριστές μπορούν να συνεχίσουν να λειτουργούν τα φυτώρια και να φυτεύουν τα κοράλλια.

Coral outcrop on Flynn Reef

«Όταν οι εκδρομές συνεχίσουν, οι επιβάτες θα μπορούν να κολυμπούν με αναπνευστήρα πάνω σε μια θαλάσσια περιοχή που μπορεί να υπερηφανεύεται για μια υγιή θαλάσσια ζωή και κοράλλια κοντά στο φυτώριο».

Πηγές : karryon.combrightvibes.com, matadornetwork.com

 

Newsletter εγγραφή

 

Όμορφη Ζωή Άρθρα

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Σχολιάστε

Για να καταχωρήσετε το σχόλιο σας, συνδεθείτε με...Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας