Αυτή η τάση στο design είναι το μυστικό για να δημιουργήσετε το σπίτι των ονείρων σας

0
42

Με συνεργασία με το adore.gr

Αν θέλετε να δημιουργήσετε ένα σπίτι που πραγματικά θα αγαπάτε, το slow decoration είναι η τάση που σας αντιπροσωπεύει!

Ζώντας στην εποχή της ανακαίνισης και έχουμε συνηθίσει στην ιδέα ότι στο τέλος ενός έργου, υπάρχει μια μεγάλη αποκάλυψη όπου κάθε μικρή λεπτομέρεια είναι τέλεια στη θέση της. Η διαδικασία διακόσμησης έχει ξεκάθαρη αρχή και τέλος και μόνο όταν φτάσετε σε αυτό το τέλος, μπορείτε να πάρετε μια ανάσα ανακούφισης που το σπίτι σας «τελείωσε». Αν και αυτό μπορεί να λειτουργήσει τέλεια εάν έχετε τον προϋπολογισμό και μια ομάδα επαγγελματιών που εργάζεται στο σπίτι σας, η αλήθεια είναι πως δεν είναι πολύ ρεαλιστική λύση στην πραγματική ζωή. Ωστόσο, το slow decoration, μια τάση που εστιάζει στο να αφιερώνετε χρόνο όταν εξοπλίζετε τον χώρο σας, στοχεύει να προσφέρει μια πιο ρεαλιστική και βιώσιμη εναλλακτική. Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε περισσότερα σχετικά με την τάση.

Τι είναι το slow decoration;

Η αργή διακόσμηση (slow decoration), όπως ίσως μαντέψατε από το όνομα, γίνεται αργά. Απορρίπτει την ιδέα των παρορμητικών αγορών και των μεμονωμένων ανακαινίσεων δωματίων και αντ’ αυτού δίνει προτεραιότητα στις σκόπιμες, καλά μελετημένες αγορές, αποδεχόμενη ότι μπορεί να χρειαστεί περισσότερος χρόνος για να ολοκληρωθούν. Ενθαρρύνει επίσης να ψωνίζετε μεταχειρισμένα ή να ανακυκλώνετε αντικείμενα που ήδη έχετε αντί να αγοράζετε καινούργια. Αν μόλις ξεκινήσατε ένα έργο και θέλετε να το ολοκληρώσετε γρήγορα, η αργή διακόσμηση μπορεί να απαιτεί μια επιπλέον δόση υπομονής. Αλλά αν σκέφτεστε ότι μοιάζει πολύ με αναβλητικότητα, η διαφορά έγκειται στην πρόθεση. Με το slow decoration συγκεντρώνετε ενεργά έμπνευση, ψωνίζετε και αναζητάτε την καλύτερη εφαρμογή για τον χώρο και το στυλ σας, και δεν συμβιβάζεστε απλώς με ό,τι μπορείτε να αγοράσετε γρήγορα και φθηνά την τελευταία στιγμή.

Τα οφέλη του slow decoration
Τα οφέλη της αργής διακόσμησης

Ενώ αυτή η προσέγγιση απαιτεί περισσότερο χρόνο, τα πλεονεκτήματα του slow decoration την κάνουν να αξίζει την αναμονή.

Αποτρέπει τις παρορμητικές αγορές

Εάν η νούμερο 1 προτεραιότητά σας είναι απλώς να ολοκληρώσετε την ανακαίνισή σας, μπορεί να καταλήξετε να αγοράζετε πράγματα που διαφορετικά δεν θα κάνατε, αν αφήνατε τον εαυτό σας να σκεφτεί πριν πατήσετε “προσθήκη στο καλάθι”. Όταν καταργείτε αυτήν την προθεσμία που επιβάλλεται από τον εαυτό σας, μπορείτε να αφιερώσετε χρόνο για να βεβαιωθείτε ότι αισθάνεστε σίγουροι για την αγορά σας αντί να πέσετε θύμα μιας διαφήμισης στο Instagram. Αυτό σας εξοικονομεί χρήματα μακροπρόθεσμα, καθώς δεν θα χρειάζεται να αντικαθιστάτε συνεχώς αντικείμενα που αγοράσατε παρορμητικά αλλά δεν αγαπάτε πραγματικά. Επιπλέον, θα έχετε άφθονο χρόνο για να παρακολουθήσετε τις τιμές, να αναζητήσετε μεταχειρισμένους ιστότοπους για μια πιο προσιτή επιλογή ή να περιμένετε για εκπτώσεις.

Είναι πιο βιώσιμη

Η αργή διακόσμηση καθιστά εγγενώς πιο βιώσιμες τις αγοραστικές σας συνήθειες, ειδικά αν ψωνίζετε μεταχειρισμένα ή ανακυκλώνετε αντικείμενα. Και επειδή αγοράζετε μόνο αντικείμενα που αγαπάτε και νιώθετε σίγουροι ότι θα λειτουργήσουν στον χώρο σας, αφαιρείτε την “σαβούρα” που προκύπτει από την αγορά αντικειμένων που θα κρατήσετε μόνο για μερικούς μήνες προτού σπάσουν ή φύγουν από τη μόδα. Η αργή διακόσμηση σάς δίνει επίσης περισσότερο χρόνο για να ασχοληθείτε με έργα DIY που διαφορετικά δεν θα μπορούσατε να σκεφτείτε εάν βιάζεστε να κάνετε ένα δωμάτιο να νιώσει «τελειωμένο». Μερικές φορές, ένα χέρι χρώμα ή κάποιο νέο ύφασμα είναι το μόνο που χρειάζεστε για να δώσετε μια δεύτερη ζωή σε κομμάτια που διαφορετικά θα μπορούσαν να είχαν καταλήξει στα σκουπίδια.

Σας επιτρέπει να εξερευνήσετε το προσωπικό σας στυλ διακόσμησης

Η σχεδίαση της διαδικασίας διακόσμησης σάς δίνει χρόνο να καταλάβετε ακριβώς τι σας αρέσει και τι δεν σας αρέσει και τι λειτουργεί στον χώρο σας. Με μια πιο αργή προσέγγιση, είναι λιγότερο πιθανό να πέσετε σε φευγαλέες τάσεις που τελικά εξαφανίζονται. Αν βιάζεστε να τελειώσετε ένα δωμάτιο, για παράδειγμα, μπορεί να έχετε τοποθετήσει peach fuzz φιόγκους παντού για να συνειδητοποιήσετε τελικά ότι δεν ταιριάζουν με το στυλ σας. Η αργή διακόσμηση σάς επιτρέπει να βρείτε κομμάτια που αισθάνονται αυθεντικά για εσάς, δημιουργώντας ένα μοναδικό προσωπικό στυλ που θα αντέξει στη δοκιμασία του χρόνου.

Διαβάστε περισσότερα σαν και αυτό στο adore.gr

 

Newsletter εγγραφή

 

Όμορφη Ζωή Άρθρα

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.
Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας