Μετά το τέλος μια δύσκολης μέρας αυτό που θέλουμε όλοι είναι να ξαπλώσουμε στον καναπέ και να ακούσουμε μουσική, το αγαπημένο μας τραγούδι. Το δίχως άλλο, αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος χαλάρωσης για τους περισσότερους από εμάς.

 

Επιστημονικά, όμως, ποιο είναι το πιο χαλαρωτικό τραγούδι που θα μπορούσε να ακούσει κανείς; Σύμφωνα με μια ομάδα ερευνητών, το βραβείο για το ποιο χαλαρωτικό τραγούδι ανήκει σε μια μπάντα που ονομάζεται Marconi Union και ο τίτλος του τραγουδιού είναι «Weightless».

Ακούστε τον ήχο

Οι Marconi Union, είναι μια βρετανική μπάντα που αποτελείται από τρία μέλη, τους Duncan Meadows, τον Jamie Crossley και τον Richard Talbot. Το μουσικό τους ύφος περιέχει συχνά στοιχεία της τζαζ και της ηλεκτρονικής μουσικής.

Τον Οκτώβριο του 2010, οι Marconi Union συνεργάστηκαν με τη Βρετανική Ακαδημία Θεραπείας Ήχου για να δημιουργήσουν το κομμάτι «Weightless» διάρκειας 8 λεπτών. Οι ερευνητές στην Ακαδημία είχαν έναν μοναδικό σκοπό: να δημιουργήσουν το πιο χαλαρωτικό τραγούδι που έχει ακούσει ποτέ κανείς.

Η επιστήμη πίσω από το τραγούδι

Οι επιστήμονες στο ινστιτούτο Mindlab έδειξαν ότι το τραγούδι «Weightless», προκαλεί μείωση του συνολικού άγχους κατά 65% ενώ μειώνει τους σφυγμούς κατά 35% από τα συνηθισμένα ποσοστά χαλάρωσης που έχουν καταγραφεί.

Στο τραγούδι μπορεί να ξεχωρίσει κανείς ήχους από πιάνο, κιθάρα και μαγνητοσκοπημένες καταγραφές πεδίων. Η αλλαγή στην ψυχική κατάσταση που μπορεί να παρατηρηθεί οφείλεται στα διαστήματα ανάμεσα στους παλμούς του τραγουδιού, οι οποίοι βρίσκονται σε συνεχή ρυθμό BPM.Ο ρυθμός των 60 BPM προκαλεί συγχρονισμό του εγκεφαλικού και καρδιακού ρυθμού.

Όταν το τραγούδι έγινε διαθέσιμο για download από το Ίντερνετ, μέσα σε 36 ώρες έγιναν 60.000 λήψεις. Τον Νοέμβριο, οι Marconi Union παρουσιάστηκαν στον κατάλογο των εφευρετών της χρονιάς στο περιοδικό Time, για τη δημιουργία του «Weightless». Το τραγούδι είναι τόσο χαλαρωτικό που οι οδηγοί προειδοποιούνται να μην το ακούνε κατά την οδήγηση.

Τα 10 πιο χαλαρωτικά τραγούδια σύμφωνα με το Mindlab είναι τα εξής:
  • Weightless – Marconi Union
  • Electra – Airstream
  • Mellomaniac (Chill Out Mix) – DJ Shah
  • Watermark – Enya
  • Strawberry Swing – Coldplay
  • Please Don’t Go – Barcelona
  • Pure Shores – All Saints
  • Someone Like You – Adele
  • Canzonetta Sull’aria – Mozart
  • We Can Fly – Café Del Mar

Πηγή: huffingtonpost.gr

 

Newsletter εγγραφή

 

Όμορφη Ζωή Άρθρα

Στην Όμορφη Ζωή είμαστε αφιερωμένοι με πάθος στο σκοπό να ενημερώνουμε τους ανθρώπους για τους δρόμους που υπάρχουν για να βελτιώσουντην ζωή τους.
Στόχος μας να αποτελεί την πρώτη επιλογή για κάθε αναγνώστη που θέλει να διανύσει το ταξίδι της ζωής του όμορφα και με θετικό τρόπο.
Αν θέλεις κι εσύ να συμμετέχεις στην ομάδα μας, σαν αρθρογράφος ή συνεργάτης, στείλε μας μήνυμα στο [email protected]
Όμορφη Ζωή Άρθρα

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Το δικό οσυ Βίωμα

Σχολιάστε

Για να καταχωρήσετε το σχόλιο σας, συνδεθείτε με...Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας