Αυτοβελτίωση: Μία στάση ζωής

0
96

If you always do what you’ve always done,
you’ll always be where you’ve always been

– T.D. Jakes

 

Χρειάζομαι άμεσα αποτελέσματα γιατί αλλιώς χάθηκα
Θέλω αποτελέσματα εχθές
Όσο το γρηγορότερο, τόσο το καλύτερο

Αυτές είναι μόνο μερικές από τις φράσεις που ακούω από Ανθρώπους που έχω αλληλοεπιδράσει και συνεργαστεί μαζί τους τα τελευταία τρία χρόνια. Το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών των Ανθρώπων, στην αρχή της συνεργασίας μας, βρίσκονται προς αναζήτηση μίας χρυσής τομής, η οποία θα φέρει άμεσα αποτελέσματα, με τον λιγότερο δυνατό κόπο και με τη μεγαλύτερη δυνατή διάρκεια.

Το παραπάνω μου θυμίζει μία διαφήμιση που είχα δει κάποια στιγμή στο διαδίκτυο η οποία έλεγε, “Προσφέρουμε τρία πακέτα υπηρεσιών: ΚΑΛΟ – ΦΘΗΝΟ – ΓΡΗΓΟΡΟ. Δυστυχώς όμως μπορείτε να διαλέξετε μόνο δύο από αυτά. Η υπηρεσία μπορεί να είναι καλή και φθηνή, αλλά όχι γρήγορη. Μπορεί να είναι φθηνή και γρήγορη, αλλά όχι καλή. Μπορεί να είναι καλή και γρήγορη, αλλά όχι φθηνή. Τι διαλέγετε;

Η αυτοβελτίωση έχει αντίστοιχα τα δικά της “πακέτα”, τα οποία λειτουργούν όμως με έναν διαφορετικό τρόπο, τον οποίο παρουσιάζω παρακάτω.

  1. Μπορούν να επιτευχθούν άμεσα αποτελέσματα, με το λιγότερο δυνατό κόπο, αλλά, δυστυχώς, δε θα διαρκέσουν για πάντα.
  2. Εάν αφιερώσεις ενέργεια σε κάτι το οποίο επιθυμείς να δημιουργήσεις, θα έχεις αποτελέσματα μακράς διάρκειας, τα οποία όμως, δυστυχώς, δε θα τα δεις άμεσα.

Ποιο “πακέτο” λοιπόν διαλέγεις;

Η αυτοβελτίωση δεν είναι ένα υλικό προϊόν, με μορφή και υφή, το οποίο πιάνεις στα χέρια σου και το χρησιμοποιείς από την πρώτη κιόλας ημέρα. Η αυτοβελτίωση είναι μία στάση ζωής που χρειάζεται κάποιος να υιοθετήσει. Είναι κάτι το οποίο κάνεις καθημερινά και σταδιακά βλέπεις τα αποτελέσματά της, τα οποία μέρα με τη μέρα, μήνα με το μήνα, χρόνο με το χρόνο αποδίδουν τα μέγιστα.

Ο Bill Gates έχει πει, “Οι Άνθρωποι υπερεκτιμούν το τι μπορούν να επιτύχουν σε ένα χρόνο, και υποτιμούν το τι μπορούν να επιτύχουν σε δέκα χρόνια”.

Κάθε τι το οποίο επιθυμείς να χτίσεις αποτελεί ένα σπόρο, ο οποίος χρειάζεται, φύτεμα, πότισμα, λίπασμα, ήλιο και χρόνο προκειμένου να ανθίσει. Δεν υπάρχει μαγική συνταγή, ούτε συγκεκριμένο χρονικό περιθώριο, καθώς, όπως το κάθε λουλούδι είναι διαφορετικό και χρειάζεται διαφορετική διαχείριση για να ανθίσει, έτσι και ο κάθε Άνθρωπος είναι διαφορετικός και χρειάζεται διαφορετική διαχείριση προκειμένου να αναπτυχθεί και να πετύχει ό,τι επιθυμεί στη ζωή του.

Κάθε τι το οποίο χτίζεις χρειάζεται ένα “Χ” χρόνο προκειμένου να χτιστεί. Κάθε τι το οποίο υπάρχει ήδη και χρειάζεται να αλλάξει, χρειάζεται επίσης ένα “Χ” χρόνο, αντίστοιχο όμως του χρόνου που χρησιμοποίησες προκειμένου να το χτίσεις.

Καταλαβαίνεις τι είναι αυτό που σου λέω;

Εάν έχω, για παράδειγμα, ένα οικόπεδο πάνω στο οποίο θέλω να χτίσω ένα σπίτι, θα μου πάρει “Χ” χρόνο για να το χτίσω, πάντα όμως και με βάση το σπίτι που επιθυμώ να χτίσω. Διαφορετικό χρόνο θέλει ένα λυόμενο σπίτι για να το τοποθετήσω, διαφορετικό ένα σπίτι 20 τ.μ., διαφορετικό ένα σπίτι 40 τ.μ. με δύο ορόφους, διαφορετικό μία μεζονέτα, ένα παλάτι κ.ο.κ. Εάν όμως, στο ίδιο σημείο, υπάρχει ήδη ένα σπίτι, θα χρειαστεί πρώτα να γκρεμίσω το παλιό το σπίτι και στη συνέχεια να χτίσω το καινούριο.

Νομίζω πως κατάλαβες το σκεπτικό μου, σωστά;

Δύο λοιπόν είναι τα σημαντικότερα στοιχεία που χρειάζεται η αυτοβελτίωση και αυτά είναι: θέληση και υπομονή.

  • Τα δύο αυτά στοιχεία είναι απαραίτητα.
  • Τα τα δύο αυτά στοιχεία αναπτύσσονται.
  • Τα δύο αυτά στοιχεία είναι επιλογές.
  • Αυτές οι επιλογές βρίσκονται μόνο μία απόφαση μακριά. Από την ώρα που θα πάρεις αυτή την απόφαση, η ζωή σου θα ξεκινήσει να διαμορφώνεται!

Η αυτοβελτίωση είναι στάση ζωής και όποιος υιοθετεί αυτή τη στάση ανταμείβεται με πολλά περισσότερα από αυτά τα οποία επιθυμεί να αποκτήσει!

 

Newsletter εγγραφή

 

Παύλος Καστρινάκης
Πρόσφατα άρθρα του συντάκτη Παύλος Καστρινάκης (όλα τα άρθρα)

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.

Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας