Αγιουρβεδική Μάλαξη

0
574

Το μασάζ αποτελεί ίσως το αρχαιότερο και πλέον χρησιμοποιημένο μέσο για την ανακούφιση. Αρχαίοι λαοί όπως οι Κινέζοι, οι Ιάπωνες, οι Ινδοί και οι Έλληνες εφάρμοσαν και έφτασαν το μασάζ σε πολύ ψηλά επίπεδα.

Είναι χαρακτηριστική η ρήση του Ιπποκράτη «…Ο γιατρός πρέπει να είναι έμπειρος σε πολλά πράγματα, αλλά οπωσδήποτε πρέπει να έχει εμπειρία στην εντριβή…».

Η μάλαξη σήμερα χρησιμοποιείται ως μέσο αναζωογόνησης και ευεξίας, μείωσης του πόνου, του άγχους και του στρες αλλά και για καθαρά θεραπευτικούς σκοπούς. Έτσι και το Αγιουρβεδικό μασάζ βοηθάει στο να διατηρήσει την υγεία, την εγρήγορση και τη μακροβιότητα του ανθρώπου.

Στο Αγιουρβεδικό μασάζ χρησιμοποιούνται ειδικά θεραπευτικά έλαια από βότανα, τα οποία τρέφουν το δέρμα και μέσω αυτού τους μυς, τα νεύρα και τα οστά. Τα έλαια καθαυτά μαλακώνουν το δέρμα, το λιπαίνουν ενάντια στην τριβή, διασκορπίζουν ομαλά τη θερμοκρασία, εφοδιάζουν με ένα λεπτό στρώμα το δέρμα που το προστατεύει από τις θερμοκρασίες του περιβάλλοντος. Το έλαιο αποτρέπει την ξηρότητα, αυξάνει την ευλυγισία και την ανθεκτικότητα του δέρματος.

Οι επιστημονικές βάσεις για τη δράση του μασάζ είναι πολλαπλές. Λειτουργεί σε συνεργασία με το κυκλοφορικό, το μυοσκελετικό  και το νευρικό σύστημα ενώ προσβλέπει στη βελτίωση της αναπνοής και οξυγόνωσης των κυττάρων, όπως και στην απομάκρυνση των τοξίνων από τους ιστούς.

Το Αγιουρβεδικό μασάζ βελτιώνεται σε μεγάλη έκταση η φυσική παρουσία του σώματος μεταμορφώνοντας την απόχρωση και την ποιότητα του δέρματος. Το καθημερινό μασάζ δυναμώνει τους μυς και αποκαθιστά τη δύναμη και τη ζωντάνια του σώματος, με αποτέλεσμα να ελαχιστοποιεί την επίδραση που έχει το γήρας και να τονώνει τη νεανικότητα σε συνδυασμό “πάντα” με άσκηση και άθληση.

Γενικότερα το Αγιουρβεδικό μασάζ μπορεί να συντελέσει στα:

-Ανακούφιση από τον πόνο

-Εξισορροπεί το σώμα και το πνεύμα προσφέροντας νοητική ισορροπία.

-Χαρίζει μια πρωτόγνωρη αναζωογόνηση.

-Μείωση της κόπωσης και του μυϊκού τόνου

-Χαλάρωση του νευρικού συστήματος και μείωση του άγχους και του στρες

-Αύξηση της ελαστικότητας των μυών

-Αύξηση της κυκλοφορίας του αίματος και της λέμφου που συντελεί στην αποτοξίνωση του οργανισμού και την απορρόφηση των θρεπτικών ουσιών

-Ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος

-Βελτίωση του μεταβολισμού

-Ενισχύει την ζωτικότητα.

-Ενδυναμώνει την νόηση, την εμπιστοσύνη στον εαυτό μας, την νεανικότητα.

 

Γιάννης Γιαννίσης

 

Newsletter εγγραφή

 

Όμορφη Ζωή Άρθρα

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.

Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας