Χακάροντας τη ζωή: Το Πρώτο Βήμα | Αποφόρτιση

2
599

Του Αργύρη Σ. Μάρδα

πολλές φορές έχουμε νιώσει ότι είμαστε έρμαιο των περιστάσεων και ανήμποροι να αντεπεξέλθουμε στις συνεχείς δοκιμασίες της ζωής μας. Κι έτσι, έχοντας παραδώσει τη δύναμή μας, ψάχνουμε ένα δεκανίκι, έναν άλλον άνθρωπο να μας σηκώσει. Να μας θυμίσει τη δύναμή μας αυτή και να συνεχίσουμε τον αγώνα. Είναι όμως έτσι; Γι’ αυτό έχουμε έρθει στη Γη; Για να πολεμάμε έναν άνισο αγώνα;

Η αλήθεια είναι πολύ μακριά από το παραπάνω κείμενο. Η Ζωή είναι μια αλληλουχία γεγονότων με σκοπό την επίτευξη της αρμονίας. Και ναι, έχουμε τον απόλυτο έλεγχό της. Δεν βρισκόμαστε στη Γη για να πολεμάμε με κάτι. Είμαστε εδώ για να χαρούμε τη διττότητά μας στην ανθρώπινη εμπειρία, που επιτρέπει το θετικό με το αρνητικό να συνυπάρχουν σε διαφορετικές εμπειρίες.

  • Πώς θα σας φαινόταν αν σας έλεγα ότι μπορούμε να χακάρουμε τη ζωή μας;
  • Να γίνουμε εμείς οι δημιουργοί που συνειδητά φτιάχνουμε την κάθε μας στιγμή;
  • Να μπορούμε να ορίζουμε το μέλλον μας και να ελέγχουμε τις καταστάσεις που βιώνουμε;  
  • Να καταφέρουμε να ζήσουμε την πραγματική ελευθερία και αρμονία;

Για να το καταφέρουμε αυτό, θα χρειαστεί πρώτα να δούμε το παρελθόν μας. Να το αποφορτίσουμε από ό,τι μας προστάζει να πετύχουμε, έτσι ώστε τελικά να αποκαλύψουμε τον πραγματικό μας εαυτό, αυτόν που δεν πάει κόντρα σε κάτι, αλλά αυτόν που μπορεί να δημιουργήσει από το μηδέν, χωρίς λόγο. Όχι γιατί νιώθει την ανάγκη, αλλά απλά και μόνο επειδή το επιθυμεί.

Πρώτο Βήμα Life Hack: Αποφόρτιση

Η Δύναμη του Περιορισμού

Ίσως να έχετε διαπιστώσετε ότι πολλές επιλογές που κάνετε στη ζωή σας, πάνε κόντρα σε κάτι που δεν θέλετε να ζήσετε.

Π.χ. Δε θέλω να φάω το βράδυ για να μην παχύνω, δε θέλω να πω την αλήθεια γιατί θα πληγωθώ, δε θέλω να φτιάξω την επιχείρησή που ονειρευόμουν γιατί φοβάμαι ότι θα απογοητευθώ, και πάει λέγοντας.

Και δεν είναι λάθος αυτό, μην παρεξηγηθώ. Είναι ο απόλυτος μηχανισμός προστασίας που έχουμε. Ο Εγωισμός μας.

Ο εγωισμός γίνεται περιοριστικός, όταν μας εμποδίζει να πραγματοποιήσουμε αυτά που πραγματικά θέλουμε να ζήσουμε. Και μας εμποδίζει, όταν ορίζεται από τις τραυματικές εμπειρίες που έχουμε ζήσει στο παρελθόν μας, για να μας προστατεύσει από την επανάληψή τους.

Αν, για παράδειγμα, έχω χωρίσει στο παρελθόν λόγω απιστίας, θα φοβάμαι στο μέλλον μην ξανασυμβεί και θα προστατεύομαι από αυτό με διάφορους τρόπους. Αν ο φόβος με κυριεύσει, δε θα κάνω καθόλου σχέσεις. Θα τις αποφεύγω.

Τότε είναι που ο πόνος, μέσω του εγωισμού, με κυριεύει και γίνεται περιοριστικός.

Για να απελευθερώνουμε τους περιορισμούς μας, χρειάζεται να κοιτάζουμε στο παρελθόν μας. Χρειάζεται να κατανοήσουμε ότι όλες οι εμπειρίες που έχουμε ζήσει συνδέονται μεταξύ τους κι αυτό που τις συνδέει είναι τα δικά μας συναισθήματα, που ορίζουν και τις εμπειρίες που επιλέγουμε να ζούμε. Χρειάζεται να δώσουμε χρόνο στην προσωπικότητά μας για να αποφορτίσουμε την αρχή του κάθε περιορισμού. Την αρχή της ανελευθερίας.

Αυτό πρέπει να είναι το πρώτο μας βήμα: Να καθαρίσουμε το παρελθόν μας από την τοξικότητα, το φόβο και τον πόνο και στη θέση τους να βάλουμε την αποδοχή, την φροντίδα και την ανιδιοτελή Αγάπη.

Διάβασε εδώ το Δεύτερο Βήμα

Διάβασε εδώ το Τρίτο Βήμα

Αργύρης Μάρδας

 

Newsletter εγγραφή

 

Αργύρης Μάρδας

2 Σχόλια

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.

Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας