Χακάροντας την ζωή: Το Δεύτερο Βήμα | Εγώ και ο Ρόλος μου

1
225

Του Αργύρη Σ. Μάρδα

Διάβασε εδώ το Πρώτο Βήμα

Διάβασε εδώ το Τρίτο Βήμα

Και ερχόμαστε στο

Δεύτερο Βήμα Life Hack: Ποιος είμαι και ποιος είναι ο Ρόλος μου στη Ζωή

αφού έχουμε απελευθερωθεί από τους περιορισμούς του παρελθόντος χρειάζεται να αποφασίσουμε προς τα πού πάμε. Ποιοι είμαστε και ποιος είναι ο ρόλος μας πάνω σε αυτή τη Γη. Είτε το πιστεύετε, είτε όχι, ο κάθε ένας από εμάς παίζει ένα πολύ σημαντικό ρολό στο παιχνίδι της ζωής. Το θέμα είναι να τον βρει και να τον παίξει όμορφα.

Δεν μπορεί όμως να το κάνει όσο λειτουργεί ως ανελεύθερος άνθρωπος. Όσο ο πόνος και ο φόβος ορίζει τη ζωή του. Όσο είναι εγκλωβισμένος στο παρελθόν του.*

Ποιος είναι ο ρόλος μου στη Ζωή

Όταν έχεις πετύχει να αποφορτίσεις τις αρνητικές εμπειρίες που έχουν διαμορφώσει την προσωπικότητά σου, το πρώτο πράγμα που χρειάζεται να κάνεις είναι να γνωρίσεις ξανά τον εαυτό σου από την αρχή. Έναν νέο εαυτό, απελευθερωμένο και ενδυναμωμένο. Να αγκαλιάσεις τις αλλαγές που σου έχουν συμβεί, γνωρίζοντας ότι αυτές προήλθαν από την απελευθέρωση του φόβου και του πόνου που κατάφερες να αντικαταστήσεις με αποδοχή, φροντίδα και Ανιδιοτελή Αγάπη.

Ο Απελευθερωμένος Νέος Εαυτός σου.

Ναι, είναι εντελώς καινούριος. Αναβαθμισμένος. Σκέφτεται και αποφασίζει με τελείως διαφορετικό τρόπο από αυτόν που είχες συνηθίσει και χρειάζεσαι χρόνο για να κατανοήσεις αυτές τις αλλαγές. Συνήθως η διαδικασία της αναγνώρισης διαρκεί από 6 μήνες έως ένα έτος. Μη βιάζεσαι. Έχεις μπροστά σου όλη την υπόλοιπη ζωή σου.

Αυτόν το χρόνο μπορείς να τον αξιοποιήσεις με το να σκεφτείς τα ταλέντα και τις απολαύσεις σου και να οργανώσεις τις αξίες σου. Υπάρχουν πολλά εργαλεία life coaching που μπορούν να σε βοηθήσουν να το πετύχεις αυτό, και πολλά μπορείς να τα βρεις online δωρεάν. Η δική μου άποψη είναι να επενδύσεις στον εαυτό σου όσο μπορείς περισσότερο. Βρες έναν ειδικό να σε βοηθήσει και συνεργάσου μαζί του. Είναι και θα είναι πάντα η καλύτερη επένδυση που κάνεις.

Και με αυτά και με εκείνα φτάνουμε στο όραμά σου.

Το Όραμα της Ζωής σου

Για να βρεις το όραμα της ζωής σου χρειάζεται να σκεφτείς χωρίς περιορισμούς. Αυτό που θα ανακαλύψεις δεν χρειάζεται να “ακούγεται” καλά στα αυτιά των άλλων, χρειάζεται όμως να κάνει τη δική σου καρδιά να φτερουγίζει. Συνήθως το όραμα είναι κάτι που σε κάνει να νιώθεις άβολα όταν το συζητάς με άλλους. Όταν νιώσεις έτσι, πάει να πει ότι το βρήκες! Πρέπει να είναι μεγάλο, ελκυστικό, δεν χρειάζεται να ακούγεται ρεαλιστικό. Δεν είναι σκοπός σου να το ζήσεις. Το χρειάζεσαι όμως για να σου δείχνει το δρόμο.

Το Όραμά σου για την ζωή σου θα σου αποκαλύψει και ποιος πραγματικά είσαι. Μη φοβηθείς από την μεγαλοσύνη σου. Να την τιμάς σε κάθε μια επιλογή που θα κάνεις από εδώ και μπρος. Και κάτι ακόμα…

Μην απορρίψεις το παρελθόν σου και την άγνοια που μπορεί να νιώσεις ότι είχες. Οι επιλογές που έκανες είναι αυτές που σε φέρανε εδώ, να είσαι ο άνθρωπος που είσαι, και πίστεψέ με, αυτό είναι που σε κάνει πανέμορφο. Τα λάθη, η άγνοια και η ωμή ανθρωπίλα σου.

Τώρα με το Νέο σου Όραμα παραμάσχαλα, άρχισε να προγραμματίζεις τις δράσεις σου. Βήμα βήμα. Οραματίσου το μέλλον σου και δες ποια βήματα πρέπει να κάνεις. Αυτά είναι οι στόχοι σου. Βάλε μικρούς στόχους, πραγματοποιήσιμους, ελκυστικούς και χρονικά οριοθετημένους. Ναι, θέλει δουλίτσα, αλλά είναι τόσο ευχάριστο να σκέφτεσαι το μέλλον που σε περιμένει να το ζήσεις!

Έχοντας απελευθερωθεί από τους περιορισμούς σου και έχοντας κατανοήσει το νέο σου εαυτό, τώρα πια είσαι έτοιμος να χακάρεις την ζωή σου. Να την κάνεις όπως εσύ θα ήθελες να είναι. Γι’ αυτό χρειάζεται να πάμε στο τρίτο βήμα…


*Προσωπικά πιστεύω, ότι την αποφόρτιση των αρνητικών μας συναισθημάτων θα πρέπει να τη μαθαίνουμε στα σχολεία μας και (παίζοντας καλά τον δικό μου ρόλο) έχω ήδη ξεκινήσει να παρέχω αυτές τις πληροφορίες σε σχολεία και εκπαιδευτικούς με τη βοήθεια της ομάδας μου.

Εάν θεωρείτε το άρθρο ενδιαφέρον, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για το σεμινάριο: “Life Hacking: Αποκωδικοποιώντας τη Ζωή μας” το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 7 Φεβρουαρίου 2018 στην Αθήνα από τον Αργύρη Σ. Μάρδα.
Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Το σεμινάριο εντάσσεται στον κύκλο σεμιναρίων και διαλέξεων Μετα-Μόρφωση για όλους, που συνδιοργανώνουν η Όμορφη Ζωή, το “Πόλις” Κέντρο Πολιτισμού κι Εκπαίδευσης κι επιλεγμένοι εισηγητές.
Αυτόνομα, ολοκληρωμένα, χρηστικά σεμινάρια σε εξαιρετικά προσιτή τιμή!

Αργύρης Μάρδας

Αργύρης Μάρδας

1 σχόλιο

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.

Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας