Χακάροντας την ζωή: Το Τρίτο Βήμα | Δημιούργησε το μέλλον που θέλεις

2
473

Του Αργύρη Σ. Μάρδα

Διάβασε εδώ το Πρώτο Βήμα
Διάβασε εδώ το Δεύτερο Βήμα

αν έχεις καταφέρει τα δύο πρώτα βήματα, θα σου είναι ξεκάθαρη η δύναμη που εμπεριέχουν οι επιλογές σου. Τώρα θα μοιραστούμε και ένα ακόμα μυστικό.

Τρίτο Βήμα Life Hack: Δημιούργησε το μέλλον που θέλεις 

Το μέλλον σου δημιουργείται από τα συναισθήματα που εμπεριέχονται στις εμπειρίες που επιλέγεις να ζεις!

Για να αποφύγω τεχνικούς όρους, θα δώσω ένα βιωματικό παράδειγμα έτσι ώστε το παραπάνω να γίνει απολύτως κατανοητό:

Φαντάσου το μέλλον που θα ήθελες να ζήσεις. Δες όλες τις λεπτομέρειές του και συζήτησε το με αγαπημένους σου ανθρώπους. Μετά, παρατήρησε τί νιώθεις όταν φαντάζεσαι ότι το ζεις. Αυτά θα είναι τα συναισθήματα που χρειάζεται να έχεις μέσα σου, για να μπορέσεις να το δημιουργήσεις!  

Πριν από κάθε εμπειρία, μέσα μας νιώθουμε τα συναισθήματά της. Μπορεί να ακούγεται περίεργο, αλλά υπάρχει ένα χρονικό παράλογο στην ανθρώπινη εμπειρία. Έρευνες έχουν δείξει ότι το συναίσθημα προϋπάρχει της εμπειρίας. Για κάποιο λόγο, νιώθεις αυτό που θα ζήσεις. Αυτή είναι η πληροφορία που θα χρησιμοποιήσουμε:

Θα πρέπει να νιώθεις μέσα σου αυτό που θέλεις να ζήσεις, όχι όμως με τη σκέψη σου, όπως κάνουμε όταν οραματιζόμαστε το μέλλον, αλλά με συγκεκριμένες δομημένες και προγραμματισμένες εμπειρίες που θα καταστρώσουμε!

Πάμε να το πετύχουμε λοιπόν. Και σου εγγυώμαι την 100% επιτυχία σου! Θα πρέπει να έχεις ολοκληρώσει τα δύο πρώτα βήματα όμως. Είσαι έτοιμος;

  • Απομόνωσε τα συναισθήματα που νιώθεις όταν φαντάζεσαι το μέλλον που θέλεις να ζήσεις. Κατέγραψέ τα αν αυτό σε βοηθάει. (π.χ. Ευτυχία, αγαλλίαση, ευγνωμοσύνη, χαρά, αποδοχή)
  • Τώρα, βρες εμπειρίες που θα μπορούσες να δημιουργήσεις, πράγματα που θα μπορούσες να ζήσεις, που θα σε έκαναν να νιώσεις αυτά τα συναισθήματα ως αποτέλεσμά τους. Γράψε και αυτές.
  • Τώρα οργάνωσε τις επόμενες 21 ημέρες με κάθε ημέρα σου να περιλαμβάνει μια τέτοια προγραμματισμένη εμπειρία.

Στο τέλος των 21 ημερών θα δεις το μέλλον που ονειρεύτηκες να δημιουργείται μπροστά σου, χωρίς καμία προσπάθεια και κόπο. Απλά και μόνο επειδή έκανες τα κατάλληλα συναισθηματικά βήματα!

Πώς και γιατί λειτουργεί αυτό;

Εύλογη ερώτηση. Τα συναισθήματά σου δεν κατανοούν το χρόνο. Μέσα σε κάθε εμπειρία σου, οποιαδήποτε στιγμή κι αν την έχεις βιώσει, εμπεριέχονται, εκτός άλλων, και συναισθήματα. Αυτά τα κρατάς μέσα σου και συντονίζουν τις εμπειρίες που πρόκειται να ζήσεις. Όταν λοιπόν έχεις ολοκληρώσει τα τρία βήματα του Life Hack της Expansion Method, θα διαπιστώσεις τη δύναμη και την ευκολία της ανθρώπινης εμπειρίας, όταν έχεις μέσα σου όλες τις κατάλληλες πληροφορίες και γνώσεις.

Το ενδιαφέρον στοιχείο για να λειτουργήσει όλο αυτό είναι ότι πρέπει να υπάρχει έλλειψη εγωισμού. Αυτό το έχουμε πετύχει στο 1ο βήμα. Αν το έχεις παρακάμψει, δεν θα μπορείς να δημιουργήσεις ακριβώς ό,τι θέλεις, αλλά μέρος του. Όλα τα βήματα είναι σημαντικά και απαραίτητα για το τελικό χακάρισμα της ζωής σου!

Αν εφαρμόζεις για κάθε στόχο που έχεις θέσει το 3ο βήμα, θα τον βλέπεις να δημιουργείται μπροστά σου πολύ πιο εύκολα και πιο γρήγορα από ποτέ!

Στην εκπομπή Απαντήσεις θα μοιραστώ μαζί σας το πώς ξεκίνησε αυτή η αναζήτησή μου. Την πρώτη φορά που κατάφερα να χακάρω την ζωή μου με ένα παράδοξο πείραμα που μου έδωσε ένα πολύ μεγάλο δώρο. Δείτε όλες τις εκπομπές εδώ. 

Καλή επιτυχία και θα χαρώ να σας γνωρίσω και από κοντά.

Εάν θεωρείτε το άρθρο ενδιαφέρον, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για το σεμινάριο: “Life Hacking: Αποκωδικοποιώντας τη Ζωή μας” το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 7 Φεβρουαρίου 2018 στην Αθήνα από τον Αργύρη Σ. Μάρδα.
Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Το σεμινάριο εντάσσεται στον κύκλο σεμιναρίων και διαλέξεων Μετα-Μόρφωση για όλους, που συνδιοργανώνουν η Όμορφη Ζωή, το “Πόλις” Κέντρο Πολιτισμού κι Εκπαίδευσης κι επιλεγμένοι εισηγητές.
Αυτόνομα, ολοκληρωμένα, χρηστικά σεμινάρια σε εξαιρετικά προσιτή τιμή

Αργύρης Μάρδας

Αργύρης Μάρδας

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

2 Σχόλια

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.
Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας