Χάρης Παπαδόπουλος | Εμείς οι ίδιοι δημιουργούμε την πραγματικότητά μας

0
3614
Όταν ξεκίνησα να κάνω αυτή τη συνέντευξη σκέφτηκα πως χρειαζόταν να μείνω ανεπηρέαστος από τη φιλική σχέση που με συνδέει με τον Χάρη από τα μαθητικά μας χρόνια. Άλλωστε τώρα θα είχα απέναντί μου, όχι απλά τον φίλο, αλλά τον Life coach Χάρη Παπαδόπουλο, που -θα σας εκμυστηρευτώ απολύτως ειλικρινά- πως με εξέπληξε με εντυπωσιακό τρόπο όταν είχα την ευκαιρία να παρακολουθήσω κι εγώ κάποια από τα σεμινάρια αυτογνωσίας που με τόση επιτυχία διοργανώνει.

Εντυπωσιάστηκα όχι μόνο από τη χαρισματική αυτή ιδιότητα που ανακάλυψα στο πρόσωπό του, αλλά και από την αληθινά ευεργετική επίδραση των απόλυτα βιωματικών μεθόδων που διδάσκει με τόση απλότητα, μεταδίδοντάς σου τη γνήσια αίσθηση πως όλοι οι άνθρωποι είμαστε πολύ πιο κοντά απ’ όσο νομίζουμε και όλοι έχουμε τις ίδιες ανάγκες.

Και η πιο σημαντική πληροφορία είναι πως όλοι μας έχουμε τη δύναμη να αλλάξουμε ότι δεν μας αρέσει στην πραγματικότητά μας. Ας δούμε όμως τι έχει να μας πει ο ίδιος.

 

Αν θα σε ρωτούσα, από όλη αυτή τη μαθητεία σου στο Chopra University (το πανεπιστήμιο όπου ηγείται ο διαπρεπής επιστήμονας και από τους σύγχρονους καθηγητές της αυτογνωσίας Ντίπακ Τσόπρα) καθώς και την επαφή σου με τόσους σημαντικούς δασκάλους, ποιο είναι το καταστάλαγμα της γνώσης που έχεις αποκομίσει, ποιο είναι το βασικότερο συμπέρασμα στο οποίο εσύ έχεις καταλήξει, τί θα μου έλεγες;

Θα σου πω. Αυτό στο οποίο έχω καταλήξει και το πιστεύω απόλυτα, είναι αυτό ακριβώς που υποστηρίζουν και όλοι οι πνευματικοί δάσκαλοι ανά τους αιώνες: από τον Σωκράτη, τον Πλάτωνα και τον Αριστοτέλη έως τον Τσόπρα, το Ντάιερ και τη Λουίζ Χέι. Δηλαδή ότι υπάρχει απόλυτη δικαιοσύνη και σοφία στο Σύμπαν και η αιτία τού τι βιώνω εγώ στη ζωή μου είναι μέσα μου!

Αυτό πιστεύω πως χρειάζεται να γίνει σαφές.

Η αιτία τού τι συμβαίνει στον καθένα βρίσκεται μέσα του.

Αυτό συμπίπτει άλλωστε και με την Κβαντική Φυσική. Υπάρχει ένα κβαντικό πεδίο άπειρων δυνατοτήτων και ο καθένας μας με τη συνειδητότητα που έχει, παίρνει κάθε στιγμή μία από αυτές τις άπειρες πιθανές δυνατότητες και τη μορφοποιεί, της δίνει υπόσταση στη συγκεκριμένη εξωτερική πραγματικότητα που ζει.

Slimmer Harry Pappas

Θέλεις να πεις δηλαδή πως αυτό που ζει ο καθένας μας, ουσιαστικά αποτελεί μια εσωτερική, δική του επιλογή που την υπαγορεύει ο τρόπος που έχει μάθει να αντιλαμβάνεται τα πράγματα;

Για να το κάνω απολύτως ξεκάθαρο θα σου πω το εξής. Ο κάθε άνθρωπος που υπάρχει στη ζωή μας και το κάθε γεγονός που συμβαίνει γύρω μας και εμείς εστιάζουμε εκεί την προσοχή μας, είναι απολύτως βέβαιο πως αυτός ο άνθρωπος ή αυτό το γεγονός καθρεφτίζει, αντανακλά κάτι που υπάρχει μέσα μας.

Ιδιαίτερα όλα αυτά που μας προκαλούν έντονες συναισθηματικές αντιδράσεις. Για να καταλάβεις: όταν κάποιος άνθρωπος μας ενοχλεί πολύ ή κάτι μας ενοχλεί πολύ, αυτό σίγουρα σημαίνει ότι κάτι μέσα μας χρειάζεται άμεσα “καθάρισμα”.

Δηλαδή εμείς οι ίδιοι χρειάζεται να “καθαρίσουμε”. Όσον αφορά τον άλλο, αυτή είναι δική του δουλειά.

Συνηθίζω να λέω στα μέλη που συμμετέχουν στα σεμινάρια αυτογνωσίας στο Slimmer, ότι αν το Σύμπαν ήταν γιατρός και εμείς το επισκεπτόμασταν, η ιατρική συνταγή που θα μας έδινε στο τέλος της επίσκεψης θα έγραφε σε όλους μας “εσωτερικό καθάρισμα με τις βιωματικές τεχνικές της αυτογνωσίας”.

Λες δηλαδή πως αν κάτι μας ενοχλεί σε κάποιον πολύ και εστιάζουμε επάνω του, αυτό ουσιαστικά αντανακλά μια δική μας εσωτερική πληγή.

Μα έτσι είναι. Πάντα γίνεται καθρέφτισμα. Γιατί όλα λειτουργούν με συμπαθητική δόνηση. Και συμπαθητική δόνηση σημαίνει ότι υπάρχει μια ενέργεια μέσα μας με μια συγκεκριμένη συχνότητα (δηλαδή είτε έχουμε φόβο, είτε θυμό, είτε νιώθουμε ανασφάλεια), η οποία έλκει ανθρώπους και καταστάσεις που αντιστοιχούν σε αυτά τα στοιχεία που υπάρχουν μέσα μας και -τι κάνουν;- τα επιβεβαιώνουν.

Π.χ. αν εγώ έχω έντονο θυμό μέσα μου, ακόμα και για καφέ να πάω θα ελκύσω κάποιον που δεν θα μου φτιάξει τον καφέ έτσι όπως εγώ τον θέλω, για να θυμώσω. Και μπορεί αυτός ο άνθρωπος να κάνει λάθος μόνο σε μένα.

Εννοείται φυσικά πως η συμπαθητική δόνηση λειτουργεί και ως προς τα θετικά μας στοιχεία. Και αυτά αντανακλούμε.

Με όσα λες δηλαδή καταλήγουμε στο συμπέρασμα πως ουσιαστικά εμείς δημιουργούμε την πραγματικότητά μας…

Αυτό δεν είναι κάτι το οποίο υποστηρίζω μόνο εγώ, αλλά όλοι οι οι πνευματικοί δάσκαλοι ανά τους αιώνες. Είναι σημαντικό να καταλάβουμε όλοι πως ναι, εμείς έχουμε την ευθύνη της δημιουργίας της πραγματικότητάς μας. Αφού όπως αντιλαμβάνεσαι με όσα σου είπα,  όλα είναι καθρέφτισμα, είναι αντανάκλαση, είναι συνδημιουργία.

Δεν χρειάζεται να προσπαθούμε πλέον μάταια να αλλάξουμε το εξωτερικό περιβάλλον, τις εξωτερικές συνθήκες που κάθε φορά επικρατούν. Αυτό που μπορούμε να αλλάξουμε είναι μόνο τους εαυτούς μας και αυτό γίνεται αποκλειστικά μέσω της αυτογνωσίας.

Οι τεχνικές, άλλωστε, που δίνουμε στα σεμινάρια που γίνονται στο Slimmer είναι 100% αποτελεσματικές! Προέρχονται από ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια, το Chopra University. Το μόνο που μπορεί να εμποδίσει κάποιον από την επιτυχία είναι η τεμπελιά του και όταν λέω “τεμπελιά” εννοώ το βόλεμά του ή το να μη θέλει να νιώθει καλά και να παίζει συνεχώς το ρόλο του θύματος, αφού είναι έντονα εθισμένος στον συναισθηματικό πόνο. Αλλά ακόμα και γι’ αυτές τις περιπτώσεις, έχουμε τις κατάλληλες τεχνικές!

Είναι σημαντικό να βλέπουμε τα πάντα (ότι υπήρξε, υπάρχει και θα υπάρξει) ως κατάλληλα ερεθίσματα για την εξέλιξή μας. Με την αυτογνωσία εξελισσόμαστε και “καθαρίζουμε” από μέσα μας όλα εκείνα τα στοιχεία που έλκουν πραγματικότητες, τις οποίες πλέον δεν επιθυμούμε.

Όταν “καθαρίζουμε”,  δεν ελκύουμε πια περιοριστικές πραγματικότητες.

Και με τα σεμινάρια αυτογνωσίας που διοργανώνουμε στο γραφείο του Slimmer επιτυγχάνεται αυτή η επικοινωνία με τη δύναμη μέσα μας. Η δύναμη μέσα μας επιτέλους αφυπνίζεται, επιτέλους ξυπνάει!

Χάρης και Νία

Επισημαίνεις συχνά την ανάγκη για εσωτερικό “καθάρισμα”. Με ποιον όμως τρόπο γίνεται αυτό;

Θα ήθελα να πω πόσο πολύ περήφανοι νιώθουμε στο γραφείο του Slimmer στο Περιστέρι, που για 21 ολόκληρα χρόνια υπηρετούμε την “καθαρόαιμη” αυτογνωσία. Τα σεμινάρια που κάνουμε δεν είναι απλές ομιλίες και γενικόλογες θεωρίες αλλά βασίζονται σε εύκολα εφαρμόσιμες τεχνικές αλλαγής της συνειδητότητάς μας. Και εδώ, σου απαντώ και στο ερώτημά σου. Το απαραίτητο εσωτερικό “καθάρισμα” γίνεται με αυτόν αποκλειστικά τον τρόπο. Δηλαδή με ολοκάθαρη βιωματική γνώση και έντονη εστίαση στις λύσεις.

Και είμαστε ευτυχείς γιατί μέσα σε μόνο λίγες ώρες σε ένα κυριακάτικο απόγευμα, με τη βιωματική αυτή γνώση που αποκτά κάποιος, κάνει ουσιαστική μετακίνηση, κάνει μια σημαντική αλλαγή με επακόλουθο να παίρνει νέα, καλύτερα αποτελέσματα στο απόλυτο τώρα.

Υπάρχει μια γενικευμένη αντίληψη ότι η αυτογνωσία είναι μια αρκετά δαπανηρή ενασχόληση. Ισχύει κάτι τέτοιο;

Αυτή μπορεί όντως να είναι μια εκδοχή της πραγματικότητας αλλά εμείς υποστηρίζουμε μια άλλη, διαφορετική εκδοχή. Σκοπός μας είναι να φέρουμε την αυτογνωσία σε όσο το δυνατό περισσότερο κόσμο, γιατί η αυτογνωσία δεν είναι πολυτέλεια, είναι μια επιβεβλημένη εσωτερική ανάγκη του κάθε ανθρώπου. Γι’ αυτό και εμείς στο γραφείο του Slimmer διοργανώνουμε αυτά τα σεμινάρια με κόστος μόλις 35 ευρώ.

Αυτό όμως που είναι σημαντικό να καταλάβουν όλοι, είναι πως χρειάζεται να αφιερώνεις ένα κυριακάτικο απόγευμα, από τις 4.30 έως τις 9.00 σε μηνιαία βάση για να πάρεις ένα νέο, καταπληκτικό αποτέλεσμα στη ζωή σου. Και εμείς στο γραφείο του Slimmer  βοηθάμε σε αυτή την κατεύθυνση, διοργανώνοντας κάθε μήνα ένα διαφορετικό σεμινάριο με ολοκαίνουργιο θέμα, στηριζόμενο πάντα στη βιωματική γνώση, που είναι και η προϋπόθεση της επιτυχίας.

Slimmer Harry Pappas

Επειδή έχω παρακολουθήσει και εγώ αρκετά σεμινάρια αυτογνωσίας στο Slimmer θα ήθελα να συνηγορήσω ότι πράγματι δεν καταλαβαίνει κάποιος πόσο σύντομα, ξεκούραστα αλλά και ευεργετικά για την ίδια την ψυχή, κυλά η ώρα. Όμως θα ήθελα να μου πεις εσύ από την εμπειρία σου, για κάποια από τα πρακτικά αποτελέσματα που έχουν υπάρξει στις ζωές κάποιων μελών.

Είμαστε πολύ χαρούμενοι που σε αυτά τα 21 χρόνια έχουμε ζήσει τόσο όμορφες και συγκινητικές ιστορίες ζωής. Είναι τόσες πολλές. Καταρχήν υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που μας είπαν πόσο πολύ βοηθήθηκαν και έσωσαν τους γάμους τους με αποτέλεσμα και τα παιδιά τους να μεγαλώνουν και με τους δυο γονείς τους.

Θα αναφέρω επίσης μια άλλη συγκλονιστική περίπτωση. Ένα αγαπημένο μέλος που αντιμετώπιζε πιεστικά οικονομικά προβλήματα και είχε αναγκαστεί ακόμα και να καταφύγει στα συσσίτια της Εκκλησίας κατόρθωσε, εφαρμόζοντας τις ενδεδειγμένες τεχνικές, να βρει μια εξαιρετική εργασία και να ανήκει πλέον στο προσωπικό ενός κορυφαίου Έλληνα εφοπλιστή, αλλά και σπουδαίου ανθρώπου.

Θα ήθελα επίσης να τονίσω πως μέσα στην περίοδο της οικονομικής κρίσης, υπήρξαν πολλές περιπτώσεις μελών μας που αποφάσισαν να ανοίξουν τις δικές τους επιχειρήσεις και πάνε πολύ καλά, γιατί οι ίδιοι πίστεψαν απόλυτα στους εαυτούς τους και στις δυνατότητές τους.

Άλλα, επίσης αγαπημένα μέλη του γραφείου, που όπως μας εκμυστηρεύτηκαν ήταν για μεγάλο χρονικό διάστημα ερωτικά μόνα τους, κατάφεραν να ανοιχτούν, να αναδείξουν τους εαυτούς τους και να βρουν τον δικό τους σύντροφο ζωής.

Υπάρχουν άλλωστε και περιπτώσεις γυναικών που ενώ είχαν κάνει μεγάλες προσπάθειες για να κάνουν παιδί, κατάφεραν μέσα από τις μεθόδους της αυτογνωσίας να χαλαρώσουν, να εμπιστευτούν τον εαυτό τους και το Σύμπαν και να αποκτήσουν αυτό που τόσο πολύ ήθελαν.

Και φυσικά, πάρα πολλά μέλη μας αλλάζοντας τον τρόπο σκέψης τους και τα συναισθήματά τους, κατάφεραν να απελευθερώσουν περιττά κιλά καθώς και περιορισμούς στην υγεία τους.

Είμαστε πολύ περήφανοι για αυτά τα καταπληκτικά αποτελέσματα που οι τεχνικές της αυτογνωσίας έφεραν στις ζωές των ανθρώπων. Αυτό εξάλλου είναι κάτι που μπορεί να το διαπιστώσει προσωπικά κάθε νέο μέλος που προστίθεται στη μεγάλη παρέα μας. Άλλωστε μια μεγάλη αρχή όλων εμάς εδώ είναι να διαδίδουμε πάντα το καλό.

Υπάρχουν και αρκετά προβεβλημένα άτομα, απ’ ότι γνωρίζω, που σε εμπιστεύονται.

Ξέρεις πολύ καλά ότι όλους τους ανθρώπους τους αντιμετωπίζουμε με τον ίδιο τρόπο. Για μας υπάρχουν μόνο άνθρωποι που έχουν ανάγκες να καλύψουν και θέλουν κάτι από τη ζωή. Άλλωστε όλοι έχουμε τις ίδιες ανάγκες.

Slimmer Harry Pappas

Slimmer Harry Pappas

Έτσι είναι. Απλά εγώ το ανέφερα επειδή αν κάποιος ανατρέξει στη σελίδα σου στο facebook θα δει φωτογραφίες με πολλά προβεβλημένα πρόσωπα από την Ελλάδα αλλά και από το Χόλιγουντ, όπως είναι ο Τομ Χανκς  και η Nία Βαρντάλος.

Ξέρεις τι έχω καταλάβει; Πως όλοι οι άνθρωποι ανεξαρτήτως του τόπου όπου ζουν, βρίσκονται εδώ για να νιώσουν καλά, βρίσκονται εδώ για να βιώσουν συναισθήματα. Και είμαστε πολύ χαρούμενοι που μπορούμε να βοηθάμε όσους θέλουν, για να νιώσουν καλά και επομένως να φέρουν μια καλύτερη πραγματικότητα στη ζωή τους.

Πάντως μιας και ανέφερες τα social media, μου δίνεις την ευκαιρία να πω ότι εγώ δραστηριοποιούμαι μόνο στο facebook και μπορεί όποιος επιθυμεί να μου στείλει αίτημα φιλίας στη διεύθυνση Slimmer Harry Papas αλλά και να επισκεφτεί την ιστοσελίδα μας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.slimmer.gr .

Υπάρχει άλλωστε και η δυνατότητα αποστολής ηλεκτρονικού μηνύματος στο προσωπικό μου e-mail που είναι: [email protected]

Για κρατήσεις θέσεων στα σεμινάρια Αυτογνωσίας που διοργανώνουμε στο γραφείο του Slimmer, επικοινωνήστε στο τηλ. 6944144117

Σε ευχαριστώ πολύ.

Κι εγώ ευχαριστώ.

Συνέντευξη του Γιάννη Μανάλη,
Δημοσιογράφου, Συγγραφέα

 

Ας ακούσουμε και την Βίκυ Χατζηβασιλείου, τι λέει για τα σεμινάρια του Χάρη Παπαδόπουλου

Σχετικοί σύνδεσμοι:
Αναλυτικά στοιχεία: Slimmer – Χάρης Παπαδόπουλος
Site: http://www.slimmer.gr
E-mail: [email protected]
Facebook: https://www.facebook.com/slimmer.slimmer

 

Δείτε τις επόμενες εκδηλώσεις του Χάρη Παπαδόπουλου

Όμορφη Ζωή Άρθρα

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.

Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας