Μετά την τελευταία συνάντηση που είχα με τον Χάρη Παπαδόπουλο και τα όσα εντυπωσιακά μου είπε για το σεμινάριο “ΚΒΑΝΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ” που θα διοργάνωνε σε λίγες μόλις μέρες στον Πόρο, η αλήθεια είναι πως μου κέντρισε το ενδιαφέρον για τα πραγματικά αποτελέσματα που θα μπορούσε να έχει αυτό το τόσο αναμενόμενο σεμινάριο αυτογνωσίας.

 

Για το λόγο αυτό, φρόντισα να ενημερώνομαι για τις εξελίξεις της διοργάνωσης του σεμιναρίου μέσω των social media. Ανέμενα βέβαια πως θα έχει μια θετική απήχηση σε όλους όσους θα συμμετείχαν, όμως πραγματικά αποτέλεσε έκπληξη για μένα ο τόσο έντονος ενθουσιασμός που “συνάντησα” σε τόσα πολλά σχόλια.

Ήθελα, ωστόσο, να διαπιστώσω κατά πόσο αυτός ο ενθουσιασμός μπορεί να διαρκέσει και να αποτιμηθεί και σε πρακτικά αποτελέσματα. Έτσι λοιπόν, φρόντισα να κανονίσω μια εκ νέου συνάντηση με τον Χάρη Παπαδόπουλο στο γραφείο του Slimmer για να μιλήσουμε για το θέμα αυτό.

Όταν όμως βρέθηκα εκεί, με πρόλαβαν αρκετά μέλη του γραφείου που είχαν συμμετάσχει στο σεμινάριο του Πόρου και φαίνεται πως ένιωθαν την ανάγκη να μου εκφράσουν τα σημαντικά αποτελέσματα που ήδη βίωναν στις ζωές τους.

Κάτι που προέκυπτε όχι μόνο από τα ενθουσιώδη λόγια τους αλλά πολύ περισσότερο αποτυπωνόταν με τον πιο αδιάψευστο τρόπο στις εκφράσεις των προσώπων τους!

Εκείνοι μάλιστα φρόντισαν να με πληροφορήσουν και για ένα νέο σεμινάριο που ετοιμάζει τώρα ο Χάρης και το οποίο, όπως μου είπαν, περιμένουν με μεγάλη ανυπομονησία!

Είχα σκοπό να ξεκινήσουμε την κουβέντα μας από το σεμινάριο στον Πόρο, που απ’ ότι διάβασα από τα σχόλια πολλών χρηστών στα social media αλλά και όπως διαπίστωσα από την προσωπική επικοινωνία που είχα με πολλά από τα μέλη του γραφείου που συνάντησα εδώ σήμερα, σημείωσε εντυπωσιακή επιτυχία!
Όμως, ήδη πολλοί μου μίλησαν και για ένα νέο σεμινάριο που ετοιμάζεις και το οποίο περιμένουν με ανυπομονησία. Έτσι σκέφτηκα να αρχίσουμε από αυτό.

Είναι γεγονός πως όλες αυτές τις μέρες μοιραζόμαστε όλοι μας ένα κλίμα ενθουσιασμού, μετά τον αληθινό θρίαμβο που γνώρισε το σεμινάριο “ΚΒΑΝΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ” στον Πόρο. Και επίτρεψέ μου να σου πω πόσο ευγνώμων νιώθω που είχαμε την ευκαιρία να ζήσουμε εκεί μοναδικές στιγμές, που ήταν μόνο η αρχή όλων των υπέροχων πραγμάτων που ακούω και βλέπω καθημερινά να συμβαίνουν στις ζωές όλων όσων συμμετείχαν σε αυτό το σεμινάριο.

Πιστεύω όμως πως θα έχουμε τη δυνατότητα να μιλήσουμε και αργότερα γι’ αυτό.

Τώρα όμως θα ήθελα να σου απαντήσω στο ερώτημά σου γιατί μοιράζομαι και εγώ την ίδια ανυπομονησία με τα μέλη μας για το προσεχές σεμινάριο που θα διεξαχθεί στο γραφείο μας. Είναι, άλλωστε, ένα σεμινάριο που το έχουμε κάνει πάνω από 20 φορές, όμως πάντα -και το εννοώ- είναι σαν καινούργιο για όλους μας. Τόσο για εμένα που το διοργανώνω, όσο και για πολλά από τα μέλη μας που όχι μόνο το παρακολουθούν ανελλιπώς αλλά και μου ζητούν επίμονα να το επαναλάβω με την πρώτη ευκαιρία.

Και αυτό, γιατί το συγκεκριμένο σεμινάριο σε οδηγεί στον πυρήνα του εαυτού σου, εκεί όπου υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα να ανακαλύψεις για σένα και παράλληλα άλλες τόσες λύσεις ώστε να μπορέσεις να αντιμετωπίσεις ότι μέχρι σήμερα σου φαινόταν αδύνατον. Το θρυλικό αυτό σεμινάριο, που είναι ένα από τα καλύτερα βιωματικά σεμινάρια του Ντίπακ Τσόπρα ονομάζεται “Ο ΑΝΤΕΝΕΡΓΟΣ ΕΑΥΤΟΣ ΜΟΥ”.

Είναι μεγάλη λοιπόν χαρά για μένα που μπορώ να ικανοποιήσω τα πολλαπλά αιτήματα των μελών μας και έτσι το σεμινάριο “Ο ΑΝΤΕΝΕΡΓΟΣ ΕΑΥΤΟΣ ΜΑΣ – Ο ΣΑΜΠΟΤΕΡ ΜΕΣΑ ΜΑΣ!” για να δώσω και τον πλήρη τίτλο, διοργανώνεται την Κυριακή 23 Ιουνίου και σε επανάληψη τη Δευτέρα 1 Ιουλίου, στο γραφείο του Slimmer.

Από τις αντιδράσεις όλων, ακόμα και από τον τρόπο που εσύ μιλάς γι’ αυτό, καταλαβαίνω πως πρόκειται για ένα κομβικό σεμινάριο αυτογνωσίας. Τι είναι λοιπόν ο αντενεργός εαυτός μας;

Όπως καταλαβαίνεις δεν μπορώ να επεκταθώ σε λεπτομέρειες, όχι επειδή δεν το θέλω, αλλά επειδή όλα τα θέματα των σεμιναρίων μας αναλύονται με προοδευτικό τρόπο ώστε να κατευθυνθεί ο κάθε ένας από μόνος του, με τη δική μου βέβαια πάντα καθοδήγηση, στον προορισμό που κάθε φορά θέλουμε να πάμε.

Θα ήθελα όμως να δώσω μια όσο το δυνατόν κατατοπιστική απάντηση, ώστε να κατανοήσουν όλοι όσοι μας διαβάζουν την εξαιρετική σημασία του συγκεκριμένου σεμιναρίου.

Γι’ αυτό και θα σου πω το εξής.

Μέσα μας υπάρχουν δεκάδες υποεαυτοί, δεκάδες υποπροσωπικότητες. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει, για παράδειγμα, πως υπάρχει μέσα μας ένας ευγενής εαυτός αλλά και ένας αγενής εαυτός. Υπάρχει ένας εγκρατής στην κατανάλωση φαγητού εαυτός, αλλά και ένας λιχούδης εαυτός.

Και εκείνο που χρειάζεται να κατανοήσουμε είναι πως με τα κατάλληλα εξωτερικά ερεθίσματα, μας “βγαίνει” ο ανάλογος εαυτός.

Δηλαδή, μπορεί κάποιος να είναι ευγενής με έναν άνθρωπο και μετά από λίγες μόλις ώρες να είναι αγενής με κάποιον άλλον.

Ο κάθε υποεαυτός, άλλωστε, έχει τα δικά του χαρακτηριστικά και τη δική του άποψη για το πως χρειάζεται να ζεις.

Έτσι, ο κάθε υποεαυτός θέλει να σε ορίζει, να σε προσανατολίζει πως να σκέφτεσαι και πως να δρας.

Για παράδειγμα: Ο εγκρατής εαυτός σου σε προσανατολίζει στην υγιεινή διατροφή, ενώ από την άλλη πλευρά, ο λιχούδης εαυτός σου σε προσανατολίζει σε διατροφικές ατασθαλίες.

Υπάρχει δηλαδή μέσα μας μια σύγκρουση, που μπορεί να επεκτείνεται σε πολλαπλά επίπεδα…

Βέβαια! Σκέψου μόνο πως ο κάθε άνθρωπος είναι μια σύνθεση όλων αυτών των υποεαυτών, των υποπροσωπικοτήτων. Και όλες αυτές οι υποπροσωπικότητες έχουν διαφορετικές επιδιώξεις, διαφορετικά “θέλω”, δηλαδή αντιφατικές προθέσεις, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα να προκύπτουν οι συγκρούσεις μέσα μας.

Και επειδή συνηθίζω να μιλώ με παραδείγματα, φαντάσου κάποιον που παντρεύεται. Ο γάμος είναι κάτι που θέλει ο υποεαυτός της δέσμευσης, της συντροφικότητας. Υπάρχει όμως και ο υποεαυτός που θέλει την αδέσμευτη ζωή και την ξέφρενη διασκέδαση. Όπως καταλαβαίνεις λοιπόν το αποτέλεσμα είναι να υπάρχει σύγκρουση μεταξύ των δύο αυτών υποεαυτών.

Με την ίδια αυτή λοιπόν λογική, υπάρχει και ένας υποεαυτός μας που κάθε φορά ενεργεί εναντίον μας, ώστε να μην παίρνουμε τα αποτελέσματα που επιθυμούμε; Ποιός είναι αυτός;

Είναι ο αντενεργός μας εαυτός. Ο “αρνητικός” μας εαυτός, εκείνος δηλαδή που είναι ο σαμποτέρ μέσα μας, ενεργώντας εναντίον μας.

Slimmer Harry Pappas

Και όπως αντιλαμβάνομαι, αυτός ο αντενεργός εαυτός είναι και πολύ ισχυρός… Υπάρχει λοιπόν τρόπος να παρέμβουμε σε αυτόν τον αντενεργό εαυτό, ώστε να αλλάξουμε τη ροή των αποτελεσμάτων που έχουμε στη ζωή μας;

Βεβαιότατα και υπάρχει. Συγκεκριμένα, υπάρχει μια εξαιρετική βιωματική άσκηση που φέρει την υπογραφή του Τσόπρα και που εμείς εφαρμόζουμε σε αυτό το σεμινάριο, όπου καταφέρνεις να εναρμονίζεις τις αντιθετικές δυνάμεις μέσα σου με αποτέλεσμα να ανοίγει εσωτερικά ο δρόμος και να παίρνεις όλα εκείνα που επιθυμείς.

Θα μου επιτρέψεις μάλιστα να πω ότι είμαι πολύ περήφανος που εφαρμόζουμε αυτή την τεχνική στην Ελλάδα και πραγματικά θεωρώ πως αυτό το σεμινάριο θα ήταν απαραίτητο να διδάσκεται σε όλα τα Λύκεια της χώρας. Είναι τόσο σημαντικό για τη ζωή όλων μας!

Και είναι ευτυχής συγκυρία που έχουμε την ευκαιρία να διοργανώσουμε ακόμα μια φορά αυτό το σπουδαίο σεμινάριο.

Γι’ αυτό σου λέω πως αυτή η περίοδος που διανύουμε με κομβικό σημείο τον Πόρο είναι μια εξαιρετικά ευτυχής περίοδος για όλους εμάς.

Τώρα που αναφέρθηκες στον Πόρο θα ήθελα να σου πω ότι οι εντυπώσεις που εγώ τουλάχιστον εισέπραξα από τα μέλη του γραφείου που συμμετείχαν στο συγκεκριμένο σεμινάριο ήταν κάτι περισσότερο από ενθουσιώδεις. Όλοι μου λένε για τα αποτελέσματα που ήδη βιώνουν στις ζωές τους. Τελικά τα πράγματα εξελίχθηκαν ακόμα πιο εντυπωσιακά απ’ όσο κι εσύ ο ίδιος πίστευες αρχικά;

Θα σου πω κάτι που νομίζω ότι τα λέει όλα. Στον Πόρο ζήσαμε έναν θρίαμβο! Και χρειάζεται να πω ότι αυτό το αποτέλεσμα οφείλεται κατά ένα πολύ σημαντικό μέρος και σε όλους όσους συμμετείχαν στο συγκεκριμένο σεμινάριο, καθώς εφάρμοσαν όλες τις τεχνικές ώστε να επιτύχουν άμεσα αυτά τα αποτελέσματα. Και θα ήθελα να τους πω ότι αυτή είναι μόνο η αρχή…

Συγγνώμη που σε διακόπτω, αλλά κάποιοι μου είπαν ότι είναι ήδη έτοιμοι να επιστρέψουν στον Πόρο. Υπάρχει δηλαδή απόφαση να επαναληφθεί το σεμινάριο;

Ναι, είναι αλήθεια. Σου είπα, αυτό που ζήσαμε όλοι εκεί ήταν ένας θρίαμβος. Και για το λόγο αυτό αποφασίσαμε να επιστρέψουμε στον Πόρο άμεσα για να ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο τα αποτελέσματα που ήδη έχουμε αλλά και για να δώσουμε την ευκαιρία και σε όλους όσους δεν είχαν μπορέσει να συμμετάσχουν στο πρώτο σεμινάριο να πάρουν μέρος σε αυτό.

Έτσι λοιπόν το σεμινάριο “ΚΒΑΝΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ – ΚΒΑΝΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ” επαναλαμβάνεται, εμπλουτισμένο σε σχέση με την πρώτη φορά, από τις 13-16 Ιουλίου στον Πόρο.
Το κόστος συμμετοχής στο σεμινάριο και για τις 4 ημέρες είναι μόλις 250 ευρώ συν τα έξοδα διαμονής, που φροντίσαμε όμως να είναι σε πολύ χαμηλές τιμές, παρά το γεγονός ότι αυτό το χρονικό διάστημα είναι η ακμή της τουριστικής περιόδου.

Τελικά, τι συμβαίνει με αυτό το σεμινάριο και είναι όλοι τόσο ενθουσιασμένοι;

Όπως θα έχεις καταλάβει, πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα σεμινάρια αυτογνωσίας σε παγκόσμιο επίπεδο. Το “κλειδί” του σεμιναρίου είναι να κατανοήσουμε το Σύμπαν, να το δούμε με διαφορετικό τρόπο απ’ ότι κάναμε έως σήμερα και να μάθουμε τη “γλώσσα” που κατανοεί, τη “γλώσσα” της επικοινωνίας μαζί του, ώστε να ανταποκρίνεται άμεσα σε όσα του ζητάμε και με αυτόν τον τρόπο να εκπληρώνονται οι επιθυμίες μας.

Δηλαδή, με τις πράγματι εκπληκτικές τεχνικές αυτού του σεμιναρίου προκαλούμε μεταβολές στο Συμπαντικό Πεδίο προς όφελός μας.

Ακούγεται εξαιρετικά ενδιαφέρον αυτό, όμως εκείνο που θεωρώ ακόμα σημαντικότερο είναι το πρακτικό αποτέλεσμα από την εφαρμογή αυτών των τεχνικών. Και θα μου επιτρέψεις να σου πω ότι αυτός ο ενθουσιασμός στα πρόσωπα όσων συνάντησα σήμερα είναι αυτός που δικαιώνει όλα όσα λες.

Ξέρεις γιατί είναι τόσο ενθουσιασμένα τα μέλη μας που συνάντησες σήμερα; Επειδή ο μέσος άνθρωπος έχει συνηθίσει να ζει τη ζωή του στο μυαλό του, να μετράει, να ζυγίζει, να συγκρίνει, να επικρίνει και να κατακρίνει. Είχαμε μάθει να απορρίπτουμε τα αισθήματά μας.
Με την Κβαντική Θεραπεία του σεμιναρίου αυτού όμως, ανοίγεις το καρδιακό σου κέντρο. Χρειάζεται να νιώσεις, να νιώσεις, να νιώσεις όμορφα αισθήματα.

Πρώτα νιώθουμε αυτό που επιλέγουμε να βιώσουμε και μετά το Συμπαντικό Πεδίο, με τις κατάλληλες βιωματικές τεχνικές που μαθαίνεις, σου το αντικατοπτρίζει.

Χρειάζεται όμως να το νιώθεις αληθινά, χωρίς αντιφατικές σκέψεις και τότε το καλό σου συμβαίνει.

Δείτε το παρακάτω βίντεο από το προηγούμενο σεμινάριο στον Πόρο:

Για πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων τόσο στο σεμινάριο που διοργανώνεται στο γραφείο όσο και για το σεμινάριο στον Πόρο, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τη Ζωή Παπαδοπούλου στο τηλέφωνο 6944144117.

Όποιος επιθυμεί, άλλωστε, μπορεί να στείλει αίτημα φιλίας στην προσωπική σελίδα του Χάρη Παπαδόπουλου στο Facebook στη διεύθυνση: Slimmer Harry Papas.

Ευχαριστώ πολύ.

Κι εγώ ευχαριστώ.

Συνέντευξη του Γιάννη Μανάλη,
Δημοσιογράφου, Συγγραφέα

 

Ας ακούσουμε και την Βίκυ Χατζηβασιλείου, τι λέει για τα σεμινάρια του Χάρη Παπαδόπουλου

 

 

Σχετικοί σύνδεσμοι:
Αναλυτικά στοιχεία: Slimmer – Χάρης Παπαδόπουλος
Site: http://www.slimmer.gr
E-mail: [email protected]
Facebook: https://www.facebook.com/slimmer.slimmer

 

Δείτε τις επόμενες εκδηλώσεις του Χάρη Παπαδόπουλου

 

Newsletter εγγραφή

 

Όμορφη Ζωή Άρθρα

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Σχολιάστε

Για να καταχωρήσετε το σχόλιο σας, συνδεθείτε με...Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας