Καθώς σε λίγες ημέρες αποχαιρετούμε το 2019, η νέα χρονιά που ανατέλλει φέρνει μαζί της και την αναγέννηση της ελπίδας πως όλα εκείνα που ονειρευτήκαμε ίσως έφτασε επιτέλους η ώρα να εκπληρωθούν.
Άραγε, είναι βάσιμη αυτή η ελπίδα ή μήπως αποτελεί μια ακόμη αόριστη προσδοκία;

 

Πριν σπεύσει κάποιος να δώσει την απάντηση είναι απαραίτητο να γνωρίζει κάτι θεμελιώδες, σύμφωνα με τον life coach Χάρη Παπαδόπουλο. Πως για να ζήσουμε άλλες καταστάσεις από αυτές που ήδη βιώνουμε, χρειάζεται προηγουμένως εμείς να αλλάξουμε, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για τις αλλαγές στη ζωή μας.

Και αν λοιπόν όλοι μας έχουμε συνδέσει την έλευση μιας καινούριας χρονιάς με δώρα, ο Χάρης Παπαδόπουλος υποδέχεται το 2020 επιφυλάσσοντας στα μέλη του γραφείου του Slimmer το πιο πολύτιμο δώρο αυτογνωσίας που συνοψίζεται σε μια μόλις λέξη, η οποία όμως στην ουσία είναι δύο: “Αλλάζω!”, δηλαδή “Άλλα ζω!”.

Εάν κρίνω από τον τίτλο του επικείμενου σεμιναρίου αυτογνωσίας  “Αλλάζω”, διαπιστώνω πως ετοιμάζεστε στο γραφείο του Slimmer να υποδεχθείτε το 2020 με πλήρως ανανεωτικό τρόπο. Είναι έτσι;

Ακριβώς! Αυτή τη χρονιά έχουμε αποφασίσει να ανεβάσουμε τον πήχη πιο ψηλά από ποτέ και κάνουμε την αρχή τον Ιανουάριο με τον κύκλο σεμιναρίων “Αλλάζω” που αποτελούν τη “μητέρα” όλων των σεμιναρίων αυτογνωσίας.

Και αυτό γιατί, “αλλάζω” σημαίνει “άλλα ζω”. Δηλαδή άλλα πράγματα, άλλες καταστάσεις.

Θέλω να το επισημάνω αυτό γιατί είναι πολύ βασικό να το συνειδητοποιήσουμε όλοι: όταν αλλάζουμε, τότε άλλα (διαφορετικά πράγματα) ζούμε.

Θα σου πω κάτι. Έχεις συνειδητοποιήσει ότι όπου πηγαίνουμε, δημιουργούμε αλλά και αφήνουμε το προσωπικό μας στίγμα;

Σε ό,τι και αν κάνουμε, μεταφέρουμε, “κουβαλάμε” πάντα τον εαυτό μας. Μεταφέρουμε δηλαδή πάντοτε όλα αυτά που έχουμε μέσα μας.

Είναι, επομένως, πολύ σημαντικό να συνειδητοποιήσουμε πως κάθε στιγμή εκπέμπουμε αυτό που είμαστε.

Εάν τώρα αυτό που εκπέμπουμε δημιουργεί περιοριστικές καταστάσεις στη ζωή μας, ήρθε επιτέλους η ώρα να το αλλάξουμε εμείς οι ίδιοι.

Και να σου πω και κάτι άλλο; Όλα γύρω μας αλλάζουν. Δεν ήρθε επιτέλους η ώρα να αλλάξουμε και εμείς;

Χάρης Παπαδόπουλος – Κατερίνα Διδασκάλου
Αυτό ακούγεται πολύ ωραίο. Όμως είναι εύκολη αυτή η διαδικασία της αλλαγής για τον κάθε έναν;

Πολύ πιο εύκολη από όσο φαντάζεται κάποιος.

Η μόνη όμως προϋπόθεση αλλά ταυτόχρονα και η μόνη οδός είναι μέσω της “καθαρόαιμης” αυτογνωσίας που εμείς ακολουθούμε στο γραφείο του Slimmer.

Γιατί μόνο μέσα από την αληθινή γνωριμία με τον εαυτό μας θα μπορέσουμε να δούμε, να αναγνωρίσουμε, να παρατηρήσουμε τις δικές μας περιοριστικές πεποιθήσεις, να τις αποδεχτούμε και αφού τις αποδεχτούμε να μπούμε σε μια διαδικασία απελευθέρωσής τους, ώστε στη συνέχεια να τις αντικαταστήσουμε με δημιουργικές πεποιθήσεις που θα μας βοηθήσουν να έρθουμε σε επαφή με την δύναμη μέσα μας.

Μόνο τότε αλλάζουν οι δονήσεις που εκπέμπουμε. Και χρειάζεται να γνωρίζουμε πως οι δονήσεις που εκπέμπουμε, προσελκύουν και τις αντίστοιχες καταστάσεις στη ζωή μας. Επομένως εάν αλλάξουμε τις δονήσεις μας, αλλάζουν και οι καταστάσεις στη ζωή μας.

Με ποιον όμως τρόπο μπορούμε να αλλάξουμε τις δονήσεις μας;

Θα σου πω. Για να μπορέσουμε να έχουμε μια ανανεωμένη ζωή με καινούριες συνθήκες, χρειάζεται πρώτα εμείς οι ίδιοι να σκεφτούμε, να νιώσουμε και να πράξουμε ως καινούριοι άνθρωποι.

Εάν, δηλαδή, θέλουμε να έχουμε καινούρια πράγματα στη ζωή μας όπως καλύτερη υγεία, μια νέα σχέση, περισσότερα χρήματα, χρειάζεται επιτέλους εμείς να αρχίσουμε να κάνουμε καινούρια πράγματα.

Και για να το πετύχουμε αυτό, είναι απαραίτητο να εργαστούμε με τον εαυτό μας και μέσω της αυτογνωσίας να ανέβουμε σε υψηλές συχνότητες.

Γιατί οι θετικές αλλαγές συμβαίνουν μόνο μέσα από την εργασία με τον εαυτό μας και την εξέλιξή του.

Χάρης Παπαδόπουλος – Εύθυμης Ζησάκης – Καίτη Άρχοντα
Οι περισσότεροι άνθρωποι, ωστόσο, είναι  απογοητευμένοι με κάποιες συνθήκες στη ζωή τους και ενώ αισθάνονται δυσφορία, δυσανασχετούν παράλληλα με την όποια διαδικασία αλλαγής. Γιατί συμβαίνει αυτό;

Επειδή δεν έχουμε συνειδητοποιήσει πως όλα εξαρτώνται από εμάς.

Μου δίνεις όμως την ευκαιρία να σου πω και κάτι πολύ σημαντικό που χρειάζεται όλοι να γνωρίζουμε.

Ο κάθε ένας μας σε όλη του τη ζωή έχει έναν πιστό συμπαραστάτη: τον Ανώτερο Εαυτό του.

Ακόμα λοιπόν και η δυσφορία που νιώθουμε κάποιες φορές αποτελεί στην πραγματικότητα ένα πολύ μεγάλο δώρο, σταλμένο από τον Ανώτερο Εαυτό μας.

Όλη, επομένως, η έλλειψη ικανοποίησης που αισθανόμαστε δεν είναι τίποτε άλλο παρά η καλύτερη ζωή που νιώθουμε πως αξίζουμε και η οποία, προσέξτε το αυτό, μας χτυπά δυνατά την πόρτα της τωρινής μας πραγματικότητας.

Με άλλα λόγια, δηλαδή, ο ψυχικός αυτός πόνος που αισθανόμαστε είναι ένα μήνυμα από τον Ανώτερο Εαυτό μας, που μας υπαγορεύει με αυτόν τον τρόπο ότι υπάρχει και ένας άλλος δρόμος, τον οποίον εάν θέλουμε να τον διαβούμε, χρειάζεται να επικοινωνήσουμε με τη δύναμη που υπάρχει μέσα μας.

Θεωρώ πως με αυτό το αισιόδοξο μήνυμα είναι ο καλύτερος τρόπος να ολοκληρώσουμε την τόσο ενδιαφέρουσα κουβέντα μας. Δεν συμφωνείς;

Βεβαίως! Το μήνυμα αυτό μάλιστα δεν είναι μόνο αισιόδοξο αλλά και απόλυτα ρεαλιστικό, ενόψει μάλιστα της νέας χρονιάς που έρχεται. Από τον Ιανουάριο του 2020, λοιπόν, Αλλάζουμε, δηλαδή Άλλα – Ζούμε.

Το σεμινάριο “Αλλάζω” του Ιανουαρίου θα διεξαχθεί σε τρεις ημερομηνίες. Την Κυριακή 12 Ιανουαρίου, τη Δευτέρα 13 Ιανουαρίου και την Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020.

Για πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων στα σεμινάρια που διοργανώνει ο Χάρης Παπαδόπουλος στο γραφείο του Slimmer στο Περιστέρι, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τη Ζωή Παπαδοπούλου στο τηλέφωνο 6944 144117.

Όποιος επιθυμεί, άλλωστε, μπορεί να στείλει αίτημα φιλίας στην προσωπική σελίδα του Χάρη Παπαδόπουλου στο Facebook στη διεύθυνση: Slimmer Harry Papas.

Ευχαριστώ πολύ.

Και εγώ σε ευχαριστώ και Χρόνια πολλά σε όλους.

Συνέντευξη του Γιάννη Μανάλη,
Δημοσιογράφου, Συγγραφέα

 

Ας ακούσουμε και την Βίκυ Χατζηβασιλείου, τι λέει για τα σεμινάρια του Χάρη Παπαδόπουλου

 

 

Σχετικοί σύνδεσμοι:
Αναλυτικά στοιχεία: Slimmer – Χάρης Παπαδόπουλος
Site: http://www.slimmer.gr
E-mail: [email protected]
Facebook: https://www.facebook.com/slimmer.slimmer

 

Δείτε τις επόμενες εκδηλώσεις του Χάρη Παπαδόπουλου

 

Newsletter εγγραφή

 

Όμορφη Ζωή Άρθρα

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Σχολιάστε

Για να καταχωρήσετε το σχόλιο σας, συνδεθείτε με...Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας