Χάρης Παπαδόπουλος | Πως να αποκαταστήσουμε άμεσα όλες τις σχέσεις μας!

0
1899
Έχουμε άραγε αναλογιστεί πως ο βασικός πυλώνας όλης της ζωής μας είναι οι σχέσεις που δημιουργούμε; Καταρχήν η σχέση με τον ίδιο μας τον εαυτό και στη συνέχεια οι σχέσεις με το κοντινό και ευρύτερο περιβάλλον μας.

 

Με αυτές ακριβώς τις σκέψεις έφτασα μια Δευτέρα απόγευμα στο γραφείο του Slimmer στο Περιστέρι και είχα μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον συγγραφέα – life coach Χάρη Παπαδόπουλο, εν όψει του νέου κύκλου σεμιναρίων αυτογνωσίας και αυτοβελτίωσης που διοργανώνει με αυτήν ακριβώς τη θεματική: τις «Σχέσεις».

Δηλαδή, το περιεχόμενο της ζωής μας!

Μια καινούργια σεζόν ξεκινά και διαπιστώνω πως ξεκινάς πολύ δυναμικά με ένα θέμα που μας αφορά όλους…

Σχέσεις! Καταλαβαίνεις, πόσο σπουδαίο και μεγάλο είναι αυτό το θέμα. Γι’ αυτό και επέλεξα να το παρουσιάσω με την ανάλογη σπουδαιότητα μέσα από έναν κύκλο σεμιναρίων, που θα διαρκέσουν από τον Σεπτέμβριο έως τον Δεκέμβριο.

Όταν λέμε «σχέσεις» εννοούμε τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε και αντιμετωπίζουμε τα πάντα στη ζωή μας. Έτσι δεν είναι;

Ακριβώς! Ξεκινάμε με τη σχέση που δημιουργούμε με τον ίδιο μας τον εαυτό και στη συνέχεια επεκτεινόμαστε σε όλες τις σχέσεις που δημιουργούμε: με τα πρόσωπα του οικογενειακού και συγγενικού περιβάλλοντός μας, με τους φίλους μας, τους συναδέλφους μας, με τους ανθρώπους που ερωτευόμαστε…

Και δεν είναι μόνο αυτές οι σχέσεις. Είναι και οι σχέσεις μας με ομάδες ανθρώπων που εκπροσωπούν θεσμούς όπως η Πολιτεία, είναι φυσικά η σχέση μας με τη φύση, με τα ζώα, ακόμα και με τα αντικείμενα.

Καταλαβαίνεις λοιπόν, γιατί λέω πως όλα στη ζωή μας είναι σχέσεις.

Ξέρεις τι θα ήθελα να σε ρωτήσω; Πώς ο κάθε άνθρωπος δημιουργεί τις σχέσεις του και γιατί διαφέρουν αυτές οι σχέσεις από άνθρωπο σε άνθρωπο;

Λοιπόν, τώρα μου δίνεις την ευκαιρία να σου αποκαλύψω για ποιο λόγο είναι τόσο σημαντικό να παρακολουθήσει κάποιος αυτόν τον κύκλο σεμιναρίων.

Γιατί, οφείλω να σου πω, πως όλες οι σχέσεις που δημιουργούμε στη ζωή μας αντανακλούν την πρωταρχική σχέση πόνου και την πρωταρχική σχέση ευτυχίας που βιώσαμε όταν ήμασταν παιδιά.

Μέσω λοιπόν αυτών των σεμιναρίων θα μπορέσει ο κάθε ένας να ανακαλύψει αυτές τις πρωταρχικές σχέσεις πόνου και ευτυχίας που καθόρισαν τη ζωή του και να παρέμβει, ώστε να αποκαταστήσει σχέσεις που τον απογοήτευσαν επουλώνοντας τις «πληγές» που εκείνες επέφεραν, αλλά παράλληλα να αρχίσει να δημιουργεί και νέες, υπέροχες σχέσεις που θα τον κάνουν αληθινά ευτυχισμένο!

Αλλά ποτέ δεν μπορείς να διορθώσεις κάτι, εάν δεν γνωρίζεις τι είναι εκείνο που επιζητά διόρθωση!

Αυτό που λες είναι εντυπωσιακό. Υπάρχουν, φαντάζομαι, κάποιες τεχνικές για να γίνει κάτι τέτοιο.

Το έχεις μάθει πλέον, όπως το γνωρίζουν και όλα τα αγαπημένα μέλη που συμμετέχουν στα σεμινάρια μας, ότι στο γραφείο του Slimmer εφαρμόζουμε πάντα τις ενδεδειγμένες βιωματικές τεχνικές που οδηγούν ασφαλώς και με απόλυτη επιτυχία τον κάθε έναν στις λύσεις που αξίζει!

Ειδικότερα μάλιστα στη διάρκεια αυτών των σεμιναρίων έχω τη μεγάλη χαρά να σου αποκαλύψω πως θα εφαρμοστούν για πρώτη φορά στην Ελλάδα τρεις εκπληκτικές βιωματικές τεχνικές από το Chopra University.

Μπορείς να μου πεις κάτι περισσότερο γι’ αυτές τις τεχνικές;

Πρόκειται για τρεις εκπληκτικές τεχνικές που γίνονται μέσα στο γραφείο και που σε αλλάζουν, καθώς σου «μαρτυρούν» τον πυρήνα όλων των σχέσεων που δημιουργείς στη ζωή σου.

Αυτές οι τεχνικές είναι α) το περίφημο Τρίγωνο Chopra, β) οι Καθρέπτες και γ) ο Μαγνητισμός υπέροχων ανθρώπων στη ζωή μας.

Μακάρι να μπορούσα να εξηγήσω την κάθε μία από αυτές τις συγκλονιστικές τεχνικές, ώστε να μπορούσα να βοηθήσω όλους όσους διαβάσουν τη συγκεκριμένη συνέντευξη, όμως ακριβώς επειδή είναι βιωματικές αυτές οι τεχνικές, έχουν νόημα μόνο όταν γίνονται στο περιβάλλον του γραφείου.

Το μόνο που θέλω να επαναλάβω είναι πως αυτές οι τεχνικές σε αλλάζουν, καθώς φωτίζουν τον εσωτερικό σου κόσμο και αποκαλύπτουν στον κάθε έναν την αλήθειά του.

Και αυτό είναι πολύ σπουδαίο, γιατί με τον τρόπο αυτό, μπορεί κάποιος να αποκαταστήσει τις «πληγείσες» σχέσεις του, κάτι που χρειάζεται οπωσδήποτε να κάνει για να μπορέσει να προχωρήσει στη ζωή του και να γίνει ευτυχισμένος…

Ενώ συνήθως εμείς επιμένουμε να εμμένουμε σε όσα μας έχουν πληγώσει….

Και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην αλλάζει τίποτα, να βιώνουμε τα ίδια ψυχοφθόρα συναισθήματα, αλλά ακόμα και στις νέες σχέσεις που δημιουργούμε, να προσελκύουμε τα ίδια περιοριστικά αποτελέσματα.

Για παράδειγμα: Ένας άνθρωπος που εκφράζει παράπονα για τον σύντροφό του, ακόμα και αν στη συνέχεια δημιουργήσει μια νέα σχέση με έναν άλλο άνθρωπο μπορεί να εκφράζει και πάλι τα ίδια παράπονα.

Ή κάποιος που έχει μια δύσκολη σχέση με τον εργοδότη του, να αλλάξει εργασία και να δυσανασχετεί, επειδή και ο καινούργιος του εργοδότης του δημιουργεί τα ίδια θέματα.

Επομένως εμείς είμαστε οι δημιουργοί της πραγματικότητάς μας. Αυτό λες, δηλαδή;

Μα φυσικά! Εάν επαναλαμβάνονται κάποια πράγματα στις σχέσεις μας, σίγουρα αυτό μόνο τυχαίο δεν είναι.

Άλλωστε να σου πω μια μεγάλη αλήθεια; Εμείς οι ίδιοι είμαστε οι δημιουργοί των συμπεριφορών που δεχόμαστε.

Εμείς προσελκύουμε τους ανθρώπους με τα συγκεκριμένα αυτά χαρακτηριστικά. Πώς το κάνουμε; Με τη δόνηση που εκπέμπουμε. Εμείς εκπέμπουμε μια συγκεκριμένη ενέργεια και οι άλλοι μας την επιστρέφουν.

Θα ήθελες να γίνεις λίγο πιο σαφής;

Ευχαρίστως! Εάν, π.χ. κάποιος εκπέμπει το αίσθημα της κατωτερότητας, οι άλλοι θα τον αντιμετωπίζουν ως κατώτερο και θα τον μειώνουν συνεχώς.

Ή εάν κάποιος νιώθει ερωτικά παροπλισμένος και εκπέμπει ψυχρότητα στον τομέα αυτό, τότε και οι άλλοι θα είναι ερωτικά αδιάφοροι απέναντί του. Δηλαδή του επιστρέφουν αυτή του ακριβώς την αίσθηση!

Θέλω επομένως να ξεκαθαρίσω πως εμείς οι ίδιοι -με τις δονήσεις που εκπέμπουμε- δημιουργούμε την πραγματικότητα που ζούμε! Πρόσεξε τι λέω: Έχουμε τη δύναμη και δημιουργούμε την πραγματικότητά μας! Αυτό τι σημαίνει; Πως έχουμε τη δύναμη και να την αλλάξουμε, πάντα μέσω της αυτογνωσίας.

Όπως άλλωστε λέει χαρακτηριστικά και ο Chopra: Όπως μέσα μας, έτσι και έξω μας!

Αναφέρθηκες στον Deepak Chopra και θα ήθελα να μοιραστείς μαζί μας κάτι που έχεις συγκρατήσει από εκείνον και που θεωρείς πολύ σημαντικό.

Εκείνος  με βοήθησε να καταλάβω το εξής: όλα μα όλα στο Σύμπαν, ζητούν κάτι, το παίρνουν -δηλαδή το λαμβάνουν-, το μετασχηματίζουν, και το δίνουν -δηλαδή το προσφέρουν.

Με αυτόν τον τρόπο εξυπηρετείται η Συμπαντική ροή.

Η πορτοκαλιά, για να αναφέρω ένα παράδειγμα, θα σου δώσει πορτοκάλια. Για να σου δώσει όμως τα πορτοκάλια της χρειάζεται προηγουμένως φροντίδα. Πότισμα, λίπασμα, κλάδεμα…

Δηλαδή λαμβάνει από το Σύμπαν, το μετασχηματίζει και σου δίνει τον καρπό της.

Έτσι και εμείς. Για να πετύχουμε σε όλους τους τομείς της ζωής μας χρειάζεται να κάνουμε τον εαυτό μας έναν πολύ αξιόλογο άνθρωπο. Να γινόμαστε ολοένα μια πιο βελτιωμένη εκδοχή του εαυτού μας

Πρώτα απ’ όλα όμως χρειάζεται να αποδεχτούμε τον εαυτό μας όπως ακριβώς είναι αυτή τη στιγμή, ώστε να μπορέσουμε να τον βελτιώσουμε, να τον εξελίξουμε.

Πολλές φορές με ρωτούν: Μα γιατί δεν μπορώ να βρω έναν άνθρωπο να με αγαπήσει;

Και εγώ τους αντιτείνω το ερώτημα: Εσύ αγαπάς τον εαυτό σου;

Εάν κάποιος δεν αποδέχεται και δεν αγαπά τον εαυτό του, όπως είναι, πώς ζητά να τον αποδεχτεί και να τον αγαπήσει κάποιος άλλος; Πώς ζητά να βρει έναν ερωτικό σύντροφο που θα τον αγαπήσει;

Γι’ αυτό προσκαλώ όλους να δηλώσουν συμμετοχή στον κύκλο σεμιναρίων «Σχέσεις». Επειδή θα γνωρίσουμε τους συμπαντικούς νόμους που μας έχουν φέρει στο σήμερα και θα μάθουμε από εδώ και πέρα να τους αξιοποιούμε για να δημιουργούμε υγιείς, υπέροχες σχέσεις σε όλους τους τομείς της ζωής μας.

Θα μου επιτρέψεις να σε ρωτήσω στο σημείο αυτό  κάποιες χρηστικές πληροφορίες. Όπως ο χρόνος διεξαγωγής των σεμιναρίων και το κόστος συμμετοχής.

Τα σεμινάρια μας είναι μηνιαία και διοργανώνονται τα απογεύματα Κυριακής ή Δευτέρας στο γραφείο του Slimmer.

Το κόστος συμμετοχής παραμένει εξαιρετικά χαμηλό, μόλις στα 35 ευρώ και αυτό είναι κάτι το οποίο συνεχίζω ενσυνείδητα καθώς πιστεύω πως η σπουδαία βιωματική γνώση που έχει τη δυνατότητα να αλλάξει προς το καλύτερο τη ζωή μας, αφορά όλους μας, χωρίς αποκλεισμούς.

Για κρατήσεις θέσεων, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τη Ζωή Παπαδοπούλου στο τηλέφωνο 6944144117.

Όποιος επιθυμεί, άλλωστε, μπορεί να μου στείλει αίτημα φιλίας στο Facebook στη σελίδα Slimmer Harry Papas.

Ευχαριστώ πολύ για όλα όσα είχαμε την ευκαιρία να πούμε.

Κι εγώ σε ευχαριστώ.

Συνέντευξη του Γιάννη Μανάλη,
Δημοσιογράφου, Συγγραφέα

 

Ας ακούσουμε και την Βίκυ Χατζηβασιλείου, τι λέει για τα σεμινάρια του Χάρη Παπαδόπουλου

 

Μπορείτε να στείλετε αίτημα φιλίας στη σελίδα του Χάρη Παπαδόπουλου στο Facebook, στη διεύθυνση Slimmer Harry Papas

Για κρατήσεις θέσεων στα σεμινάρια Αυτογνωσίας που διοργανώνονται στο γραφείο του SLIMMER, επικοινωνήστε στο τηλ. 6944-144117

Σχετικοί σύνδεσμοι:
Αναλυτικά στοιχεία: Slimmer – Χάρης Παπαδόπουλος
Site: http://www.slimmer.gr
E-mail: [email protected]
Facebook: https://www.facebook.com/slimmer.slimmer

 

Δείτε τις επόμενες εκδηλώσεις του Χάρη Παπαδόπουλου

 

Newsletter εγγραφή

 

Όμορφη Ζωή Άρθρα

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.

Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας