Ένα από τα πράγματα που ειλικρινά μου έχουν κάνει εντύπωση στα βιωματικά σεμινάρια αυτογνωσίας του Χάρη Παπαδόπουλου, εδώ και τέσσερα χρόνια που παρακολουθώ την πορεία του, είναι πως στο κάθε σεμινάριο που διοργανώνει στο γραφείο του Slimmer στο Περιστέρι, καταφέρνει πάντα να καλύπτει έναν τόσο καθοριστικό τομέα της ζωής μας με μια, μάλιστα, τόσο φρέσκια οπτική, που σε κάνει να απορείς:
Πόσο διαφορετική θα μπορούσε να είναι η ζωή μου εάν γνώριζα τον τρόπο να μάθω τον εαυτό μου;

Το ευχάριστο βέβαια είναι πως αυτός ο τρόπος υπάρχει και η μεγάλη δεξιότητα του Χάρη Παπαδόπουλου είναι πως έχει τη δυνατότητα να τον κάνει τόσο απλό αλλά ταυτόχρονα και με τόσο συναρπαστικό ενδιαφέρον για τον κάθε συμμετέχοντα.

Γι’ αυτό και έχω πάντα την ίδια προσμονή για το επόμενο κάθε φορά σεμινάριο.

Εν όψει λοιπόν του νέου σεμιναρίου αυτογνωσίας που διοργανώνει το Νοέμβριο επιδίωξα να έχω μια συζήτηση με τον Χάρη Παπαδόπουλο.

Εκείνο που αισθάνομαι την ανάγκη να σου πω, είναι πως το κάθε σεμινάριο που διοργανώνεις, πέρα από άρτια προετοιμασμένο, έχει πάντα μια τόσο φρέσκια ενέργεια και τέτοια έντονη δόνηση που είναι σαν να δημιουργήθηκε αυτήν ακριβώς τη μέρα που το παρουσιάζεις. Αυτό, πέρα από την αφοσίωσή σου σε εκείνο που κάνεις καταδεικνύει κάτι βαθύτερο, ένα προσωπικό όραμα. Είναι έτσι;

Κατ’ αρχάς θέλω να σε ευχαριστήσω για τα καλά σου λόγια, όπως και για την ερώτηση που μου απευθύνεις. Θέλω να σου ομολογήσω πως όντως έχω και εγώ ένα όραμα, ένα μεγαλεπήβολο όραμα. Και ξέρεις ποιο είναι αυτό; Είναι η αναγέννηση της «καθαρόαιμης» αυτογνωσίας και πάλι στη χώρα της καταγωγής της, στην Ελλάδα.

Και σε αυτόν τον πολύ σπουδαίο σκοπό θέλω να συμβάλλω και εγώ ο ίδιος, όσο περισσότερο μπορώ. Γι’ αυτό και επιδιώκω να βάλω όλη αυτή τη «φρεσκάδα» στην αυτογνωσία, όπως τη διδάχτηκα από τους σπουδαίους δασκάλους μου στο Chopra University, ώστε να γίνει απολύτως κατανοητό από όσο το δυνατό περισσότερους ανθρώπους πως η αυτογνωσία είναι κάτι που αφορά τον κάθε άνθρωπο και τον αφορά μάλιστα με απόλυτα καθοριστικό τρόπο.

Τι εννοείς όταν λες «καθαρόαιμη» αυτογνωσία;

Θα σου απαντήσω ακριβώς με τα λόγια που χρησιμοποιούσε η μεγάλη δασκάλα όλων μας: η Λουίζ Χέι.

Είμαστε εδώ για να ψάξουμε μέσα μας. Αυτό είναι αυτογνωσία. Και γιατί να το κάνουμε αυτό; Επειδή όπως υποστηρίζουν όλοι οι πνευματικοί δάσκαλοι ανά τους αιώνες: Το «μέσα» μας αντανακλάται δημιουργώντας την εξωτερική μας πραγματικότητα. Γι’ αυτό και λένε: Όπως μέσα μας, έτσι κι έξω μας.

Η Λουίζ Χέι συμπλήρωνε επίσης: Μόλις ξεκαθαρίσεις τα πράγματα μέσα σου θα διαπιστώσεις πόσο γρήγορα και πόσο εύκολα αυτά αλλάζουν.

Με την αυτογνωσία αλλάζουμε πράγματα που δεν μας αρέσουν στον εαυτό μας και κατ’ επέκταση στη ζωή μας. Για να μπορέσουμε όμως να τα αλλάξουμε, χρειαζόμαστε την πολύτιμη δύναμη που έχουμε μέσα μας. Και ακριβώς επειδή αυτή η δύναμη είναι απολύτως απαραίτητη για τη δική μας αλλαγή, δεν είναι καθόλου ωφέλιμο να τη σπαταλάμε αλλού, π.χ. επικρίνοντας τους άλλους ανθρώπους για το πως αυτοί είναι.

Το προσεχές σεμινάριο που διοργανώνεις εντός του Νοεμβρίου έχει ως θέμα: «Σχέσεις-Μαγνητισμός Υπέροχων Ανθρώπων». Και η αλήθεια είναι πως ήδη μου έχει κεντρίσει πολύ το ενδιαφέρον. Θα ήθελες να μου αποκαλύψεις κάτι περισσότερο;

Δικαίως σου έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον καθώς πρόκειται για ένα εξαιρετικά σημαντικό σεμινάριο που ο τίτλος του είναι απολύτως αντιπροσωπευτικός της θεματικής του. Εκείνο που μπορώ να σου πω είναι πως χρειάζεται όλοι μας να αυξήσουμε την ικανότητά μας, ώστε να γίνουμε πολύ περισσότερο «μαγνητικοί» προς τα πράγματα, προς τις καταστάσεις που θέλουμε να έχουμε στη ζωή μας.

Δηλαδή να ενεργοποιήσουμε το πανίσχυρο μαγνητικό πεδίο έλξης που ήδη υπάρχει μέσα μας.

Συγκράτησε τις λέξεις: «Μαγνήτιση». «Μαγνητισμός».

Θέλω λοιπόν να σε διαβεβαιώσω πως μετά από αυτό το σεμινάριο με τους δύο εκπληκτικούς οραματισμούς που γίνονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το να μαγνητίζουμε εκπληκτικούς, γενναιόδωρους, υπέροχους ανθρώπους, ώστε να εξυπηρετηθεί το ανώτερο καλό όλων μας, γίνεται εύκολα και άκοπα από εμάς.

Δηλαδή, μετά τους συγκεκριμένους οραματισμούς, το μόνο που θα χρειάζεται είναι απλά να σκεφτόμαστε κάτι που επιθυμούμε και αυτό …να γίνεται!

Αυτό ακούγεται αν μη τι άλλο εντυπωσιακό! Δηλαδή μπορεί με απλό τρόπο ο κάθε ένας από εμάς να ενεργοποιήσει αυτό το μαγνητικό πεδίο έλξης μέσα του, ώστε να προσελκύει υπέροχους ανθρώπους στη ζωή του;

Ακριβώς. Θέλεις αποδείξεις;

Αυτή τη στιγμή εγώ έχω προσελκύσει εσένα, που μου δημιουργείς  μια όμορφη αίσθηση με τη συζήτηση που κάνουμε και που είναι σαν να συνομιλούμε και με όσους διαβάσουν αυτά που εμείς λέμε τώρα εδώ και που μας αφορούν όλους. Νιώθω πολύ όμορφα επίσης καθώς έχω προσελκύσει στη ζωή μου και άλλους υπέροχους ανθρώπους όπως είναι η Γεωργία και ο Νίκος στην «Όμορφη Ζωή», δύο εξαιρετικοί επαγγελματίες οι οποίοι με τη σειρά τους συνεισφέρουν στην πνευματική αφύπνιση όλων μας.

Θα μου επιτρέψεις να προσπεράσω την ευγενική σου αναφορά σε εμένα, θα αξιοποιήσω όμως την ευκαιρία που μου δίνεις για να αναφερθώ σε ένα άλλο πρόσωπο, που φαίνεται ότι προσέλκυσες με αυτή την τεχνική. Κατάλαβες, φαντάζομαι, πως αναφέρομαι στη γνωστή σε όλους μας Βίκυ Χατζηβασιλείου, με την οποία μάλιστα έχετε συνεργαστεί σε συγγραφικό επίπεδο.

Πολύ εύστοχη η παρατήρησή σου! Αυτό το διάστημα μάλιστα θέλω να σου πω ότι είμαι πολύ χαρούμενος, αλλά ταυτόχρονα και συγκινημένος καθώς μόλις κυκλοφόρησε σε όλα τα βιβλιοπωλεία ένα εξαιρετικό βιβλίο «καθαρόαιμης» αυτογνωσίας: το «Κάν’ το να συμβεί τώρα!» από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος.

Πρόκειται για ένα πολύ σπουδαίο βιβλίο που δημιουργήθηκε μετά από 14 χρόνια προετοιμασιών, καθοδήγηση από σπουδαίους, γενναιόδωρους δασκάλους του Chopra University και την πολύτιμη συμβολή της αγαπημένης μας Βίκυς Χατζηβασιλείου.

Είναι το πρώτο μας βιβλίο αυτογνωσίας με τίτλο «Κάν’ το να συμβεί τώρα!» και όπως σου είπα βρίσκεται ήδη στα βιβλιοπωλεία.

Οφείλω μάλιστα να σου τονίσω πως εκείνο που κάνει το συγκεκριμένο βιβλίο τόσο απαραίτητο για τον κάθε άνθρωπο, είναι πως περιλαμβάνει βιωματικές τεχνικές σε όλα τα ζωτικά θέματα που μας αφορούν όλους και είναι απόλυτα εστιασμένο μόνο σε λύσεις. Πρακτικές λύσεις, άμεσα εφαρμόσιμες και με άμεσα αποτελέσματα.

Αυτό το τόσο σημαντικό βιβλίο, λοιπόν, θέλω να το αφιερώσω σε όλα τα εκπληκτικά μέλη του Slimmer, τα οποία είχα την ευτυχία να γνωρίσω και να αγαπήσω σε όλη αυτή τη διάρκεια των 22 χρόνων λειτουργίας του γραφείου του Slimmer στο Περιστέρι.

Σε ευχαριστώ πολύ για όλα όσα είπαμε.

Κι εγώ σε ευχαριστώ.

Συνέντευξη του Γιάννη Μανάλη,
Δημοσιογράφου, Συγγραφέα

 

Ας ακούσουμε και την Βίκυ Χατζηβασιλείου, τι λέει για τα σεμινάρια του Χάρη Παπαδόπουλου

 

Όποιος επιθυμεί, άλλωστε, μπορεί να στείλει αίτημα φιλίας στην προσωπική σελίδα του Χάρη Παπαδόπουλου στο Facebook στη διεύθυνση: Slimmer Harry Papas

Για πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων στα σεμινάρια που διοργανώνει ο Χάρης Παπαδόπουλος στο γραφείο του Slimmer στο Περιστέρι, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τη Ζωή Παπαδοπούλου στο τηλέφωνο 6944144117.

Σχετικοί σύνδεσμοι:
Αναλυτικά στοιχεία: Slimmer – Χάρης Παπαδόπουλος
Site: http://www.slimmer.gr
E-mail: [email protected]
Facebook: https://www.facebook.com/slimmer.slimmer

 

Δείτε τις επόμενες εκδηλώσεις του Χάρη Παπαδόπουλου

 

Newsletter εγγραφή

 

Όμορφη Ζωή Άρθρα

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Σχολιάστε

Για να καταχωρήσετε το σχόλιο σας, συνδεθείτε με...Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας