Χάρης Παπαδόπουλος | Πώς να το ζητήσεις… για να σου δοθεί!

0
4180

Δεν ξέρω γιατί αλλά από τότε που ήμουν παιδί τα κυριακάτικα απογεύματα μου προκαλούσαν πάντα μια σκιά μελαγχολίας. Αυτό το κυριακάτικο απόγευμα όμως είναι διαφορετικό. Ίσως γιατί το περνώ διαφορετικά, αποφασίζοντας να παρακολουθήσω ένα από τα σεμινάρια αυτογνωσίας που διοργανώνει ο Χάρης Παπαδόπουλος στο γραφείο του Slimmer στο Περιστέρι.

 

Το πρώτο πράγμα που μου κάνει εντύπωση, μόλις φτάνω, είναι η διάθεση του κόσμου που αρχίζει να συγκεντρώνεται. Είναι σαν να γνωρίζονται όλοι μεταξύ τους από καιρό. Πλατιά χαμόγελα, αγκαλιές, θερμές χειραψίες.

Με άλλα λόγια, το βασικό συστατικό της θετικής ενέργειας, που αρχίζει αμέσως να διαχέεται στο χώρο, παρασύροντάς σε μοιραία και εσένα μαζί, κάνοντάς σε μέλος μιας μεγάλης αυθεντικής παρέας, χωρίς αποκλεισμούς.

Κάποιοι ανυπομονούν να μοιραστούν με τους άλλους τα όσα υπέροχα -όπως οι ίδιοι υποστηρίζουν-τους συνέβησαν στη διάρκεια του ενός μήνα από το προηγούμενο σεμινάριο και όλοι περιμένουν με υψηλές προσδοκίες την έναρξη του νέου σεμιναρίου από τον Χάρη Παπαδόπουλο.

Εκείνος, ζεστός και φιλικός με όλους αλλά απόλυτα προσηλωμένος στο θέμα που έχει να παρουσιάσει, ρίχνει μια τελευταία ματιά στις σημειώσεις του, πριν πάρει τη θέση του και ξεκινήσει ένα νέο συναρπαστικό ταξίδι με συνεπιβάτες όλους όσους βρίσκονται στην αίθουσα στον πιο πολύτιμο προορισμό όλων μας: τον εαυτό μας!

Ο λόγος του απλός και διεισδυτικός, οι εικόνες που δημιουργεί με τα παραδείγματα που επικαλείται είναι τόσο παραστατικές και αμέσως τρυπώνουν στην ψυχή σου, αναζητώντας τις δικές σου εμπειρίες, τα δικά σου βιώματα.

Και όλα γίνονται με έναν τόσο απλό αλλά και λυτρωτικό τρόπο!

Το καταλαβαίνεις από τις αντιδράσεις όλων όσων παρακολουθούν το σεμινάριο. Από τον πηγαίο τρόπο με τον οποίον παρεμβαίνουν και μοιράζονται τις δικές τους σκέψεις, τα δικά τους συναισθήματα.

Και όταν ξεκινά η εφαρμογή των τεχνικών της αυτογνωσίας, όλοι γίνονται ένα και ο καθένας νιώθει περισσότερο από ποτέ, πιο κοντά στον άλλον. Γιατί έχει αρχίσει πια να καταλαβαίνει περισσότερο τον εαυτό του αλλά και τους άλλους.

Και αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι η ταπεινότητα του κόσμου αλλά και η ειλικρινής διάθεση του καθενός να ακούσει τον άλλον, να τον υποστηρίξει αλλά και να τον πιστέψει, γνωρίζοντας πλέον καλά πως όλοι μπορούμε να έχουμε αυτό που επιθυμούμε. Μόνο που τις περισσότερες φορές οι περισσότεροι άνθρωποι δεν γνωρίζουμε τον τρόπο να το αποκτήσουμε.

Σε αυτόν τον τρόπο λοιπόν θα ήθελα να εστιάσουμε και έτσι μετά την ολοκλήρωση του σεμιναρίου, απευθύνθηκα στον Χάρη Παπαδόπουλο, ο οποίος μας αποσαφηνίζει τι είναι αυτό που μπορούμε όλοι να κάνουμε ώστε να έχουμε επιτέλους ότι ονειρευόμαστε…

Έχοντας, απόψε, την ευκαιρία να μιλήσω με κάποια από τα μέλη του σεμιναρίου, μου έκανε εντύπωση πως μίλησαν όλοι για σημαντικές θετικές αλλαγές που έχουν συμβεί στις ζωές τους από τότε που ξεκίνησαν τα σεμινάρια αυτογνωσίας. Κάποιοι μάλιστα έκαναν λόγο ακόμα και για θεαματικές αλλαγές. Ωστόσο εγώ θα ήθελα να πάμε κατευθείαν στο καίριο ερώτημα που είμαι βέβαιος πως μας απασχολεί όλους.
Γιατί λοιπόν συνήθως οι άνθρωποι χρειάζονται πολύ χρόνο για να αποκτήσουν ότι επιθυμούν ή και κάποιες φορές δεν καταφέρνουν να το αποκτήσουν ποτέ;

Σε ευχαριστώ για την ερώτηση γιατί μου δίνεις την ευκαιρία να διευκρινίσω κάτι πολύ σημαντικό. Το γεγονός ότι συνήθως καθυστερεί ή ακόμα και δεν εκπληρώνεται η έντονη επιθυμία ενός ανθρώπου δεν συμβαίνει επειδή αυτός ο άνθρωπος δεν είναι αρκετά έξυπνος, δεν είναι αρκετά άξιος ή υπάρχει κάποια μοίρα, κάποιο πεπρωμένο που εναντιώνεται σε αυτή του την επιθυμία.

Θα μου επιτρέψεις, όμως, σε αυτό το σημείο να μιλήσω στον πρώτο πληθυντικό, όχι μόνο επειδή πιστεύω πως όλοι οι άνθρωποι έχουμε το ίδιο δικαίωμα στην ευτυχία αλλά και επειδή και εγώ ο ίδιος, πριν από μια δεκαετία, προτού δηλαδή αρχίσω να εκπαιδεύομαι στη μέθοδο αυτογνωσίας του Deepak Chopra, ήμουν ακριβώς έτσι. Πίστευα πως όλα τα καλά είναι για τους άλλους και όχι για μένα.

Και αυτή ακριβώς είναι η μεγαλύτερη πλάνη!

Θα σου απαντήσω λοιπόν ευθέως στο ερώτημά σου.

Ο λόγος που δεν έχουμε αποκτήσει αυτό που θέλουμε είναι ότι υπάρχει δυσαρμονία μέσα μας! Δηλαδή διατηρούμε τον εαυτό μας  σε ένα ενεργειακό / δονητικό μοτίβο αντίστασης που δεν ταιριάζει καθόλου με τη δόνηση της εκάστοτε επιθυμίας μας.

Και θέλω να τονίσω πως αυτός είναι, πέραν πάσης αμφιβολίας, ο μοναδικός λόγος που συμβαίνει αυτό. Απολύτως τίποτε άλλο!

Υπάρχει δηλαδή, απ’ ότι καταλαβαίνω, μια εσωτερική σύγκρουση με την ίδια την επιθυμία μας. Γιατί όμως συμβαίνει αυτό;

Είναι πολύ απλό. Εμείς όλοι οι άνθρωποι γεννάμε σκέψεις από το σύστημα των πεποιθήσεων μας που η δονητική φύση τους δεν ταιριάζει καθόλου με τη δόνηση της επιθυμίας μας.

Αυτό σημαίνει πως η μη εκπλήρωση των επιθυμιών μας γίνεται από εμάς, γιατί είναι οι βαθύτερες σκέψεις μας που τις μπλοκάρουν. Τώρα βέβαια εύλογα θα με ρωτήσεις τι μπορούμε να κάνουμε γι’ αυτό.

Το μόνο που χρειάζεται και μπορούμε να κάνουμε, είναι να απομακρύνουμε αργά και σταδιακά, κομμάτι-κομμάτι τις περιοριστικές αυτές σκέψεις μας που αντιστέκονται και που αποτελούν τον απορριπτικό παράγοντα της εκάστοτε επιθυμίας μας.

Με άλλα λόγια δηλαδή χρειάζεται να κάνουμε αλλαγή συνειδητότητας (σκέψεις και συναισθήματα). Έτσι μόνο θα μεταφερθούμε σε ένα νέο ενεργειακό / δονητικό σημείο όπου θα αποκτάμε όλα όσα ζητάμε.

Χρειάζεται δηλαδή εμείς να φτιάξουμε τη δονητική συχνότητα της ύπαρξής μας έτσι ώστε να ταιριάζει με τη δονητική συχνότητα της εκάστοτε επιθυμίας μας.

 

Προϋπόθεση δηλαδή για την επιτυχία ενός στόχου είναι η δονητική συχνότητα που εκπέμπουν οι σκέψεις και τα συναισθήματά μας να ταιριάζουν με τη δονητική συχνότητα του συγκεκριμένου στόχου που έχουμε θέσει;

Ακριβώς! Είναι απαραίτητο οι ενεργειακές δονήσεις της ύπαρξης μου να ταιριάζουν με τη δόνηση π.χ της επαγγελματικής επιτυχίας, της αγάπης, του έρωτα, των χρημάτων.

Για να το κάνω ακόμα πιο σαφές θα σου δώσω κάποια παραδείγματα.

Δεν μπορεί κάποιος να επιθυμεί να έχει άριστη υγεία αλλά να σκέφτεται και να συζητά συνεχώς για ασθένειες, δηλαδή να εστιάζει το ενδιαφέρον του σε ασθένειες.

Ή μια γυναίκα που είναι μόνη και επιθυμεί να συνάψει μια ερωτική σχέση, δεν μπορεί να επικρίνει συνεχώς τους άνδρες και να εστιάζει μονίμως σε κάποια αρνητικά τους στοιχεία.

Ανάλογη είναι και η περίπτωση κάποιου που θέλει να αποκτήσει μια εργασία. Δεν μπορεί να σκέφτεται πως δεν μπορεί να βρει μια εργασία σε μία περίοδο οικονομικής κρίσης ή να συζητά για τα υψηλά επίπεδα ανεργίας και να νιώθει τον εαυτό του αποκλεισμένο από το χώρο της εργασίας.

Με τα παραδείγματα λοιπόν που σου προανέφερα και τα οποία είναι ενδεικτικά, είναι σαφές πως εμείς οι ίδιοι χρειάζεται να αλλάξουμε. Δηλαδή να μεταφερθούμε σε ένα νέο δονητικό σημείο.

Ωραίο ακούγεται. Αλλά πώς γίνεται αυτό;

Ένας είναι μόνο ο τρόπος: να εργαστούμε με τον εαυτό μας εφαρμόζοντας τις απλές αλλά σπουδαίες τεχνικές της αυτογνωσίας.

Αυτό που εγώ προτείνω στον κόσμο και έχω δει ότι έχει φέρει εκπληκτικά αποτελέσματα στις ζωές των ανθρώπων είναι να παρακολουθεί μηνιαίως ένα σεμινάριο «καθαρόαιμης» -όπως μου αρέσει να τη χαρακτηρίζω- αυτογνωσίας, σαν και αυτό που κάνουμε εδώ, στο γραφείο του SLIMMER.

Να διαθέσουν ένα κυριακάτικο απόγευμα το μήνα, με κόστος μόλις 35 ευρώ.

Αυτό που επαναλαμβάνω, άλλωστε, σε κάθε ευκαιρία είναι ότι  πραγματική γνώση είναι μόνο η βιωματική γνώση, που βασίζεται στις εμπειρίες της ζωής μας και προκύπτει μέσω των κατάλληλων τεχνικών αυτογνωσίας που ακολουθούμε στο γραφείο του SLIMMER και προέρχονται από το Chopra University.

 

Αυτό που λες, πάντως, για την συμπόρευση των σκέψεων με την επιθυμία μας, με κάνει κι εμένα να αναρωτηθώ. Άραγε συνειδητοποιούμε εμείς οι άνθρωποι, πως πολλές φορές αυτά αντιμάχονται;
Οι σκέψεις μας είναι το δονητικό σημείο έλξης μας.

Αυτός είναι ο βασικός κανόνας. Χρειάζεται να συνειδητοποιήσουμε πως το Σύμπαν με τους νόμους που το διέπουν, ανταποκρίνεται πάντα και με απόλυτη ακρίβεια στην ενεργειακή δόνηση που εκπέμπουμε.

Αλλά η σύγχυση για τους περισσότερους ανθρώπους, όπως έθιξες κι εσύ στο ερώτημά σου, προέρχεται από το γεγονός ότι εκπέμπουν δονήσεις τις οποίες δεν γνωρίζουν συνειδητά ότι εκπέμπουν. Τις εκπέμπουν υποσυνείδητα.

Και έτσι προσδοκούν την εκπλήρωση κάποιας επιθυμίας τους και επειδή αυτή δεν εκπληρώνεται κατηγορούν τον εαυτό τους ή ακόμα και τους άλλους, αλλά αυτό που δεν καταλαβαίνουν είναι πως η πλειοψηφία των σκέψεων που οι ίδιοι εκπέμπουν βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με την ίδια την επιθυμία τους. Δηλαδή οι σκέψεις τους είναι έντονα περιοριστικές και φέρνουν μπλοκαρίσματα.

Για άλλη μια φορά λοιπόν, θέλω να τονίσω ότι εμείς χρειάζεται να αλλάξουμε συνειδητότητα, δηλαδή σκέψεις και συναισθήματα. Και αυτό γίνεται μόνο μέσω της εργασίας με τον εαυτό μας. Γίνεται μόνο μέσα από την «καθαρόαιμη» αυτογνωσία.

Μόνο με αυτόν τον τρόπο αλλάζουμε τις δομές της ενεργειακής μας δόνησης.

 

Από την περίοδο της μαθητείας σου στον Deepak Chopra, θα ήθελα να μου πεις τι είναι εκείνο που σου έχει μείνει περισσότερο χαραγμένο στο νου σου;

Αυτό που μου «πέρασε» ο μεγάλος αυτός δάσκαλος είναι το εξής: το μόνο που πραγματικά χρειαζόμαστε είναι ξεκάθαρη πρόθεση. Δηλαδή να ξεκαθαρίσουμε τι είναι αυτό που επιθυμούμε, γιατί το επιθυμούμε και να μπορούμε αυτό να το διατυπώνουμε με σαφήνεια και να το δηλώνουμε ξεκάθαρα.

Όταν έχουμε ξεκάθαρη πρόθεση για κάτι και μόλις καταφέρουμε με την εφαρμογή των κατάλληλων βιωματικών τεχνικών -που διδάσκονται στο Chopra University και που εμείς εφαρμόζουμε στο γραφείο του Slimmer- να «εκπαιδεύσουμε» το «εγώ» μας προς ένα άλλο, θετικότερο σύστημα πεποιθήσεων, τότε η πρόθεση αυτή  εκπληρώνεται άμεσα από το ίδιο το Σύμπαν!!!

Η συμβουλή η δική μου προς όλους είναι: Οτιδήποτε επιθυμούμε και μπορούμε να το οραματιστούμε, το Σύμπαν μπορεί να μας το προσφέρει γιατί διαθέτει τα μέσα για να το υλοποιήσει. Άλλωστε το Σύμπαν μπορεί να ενορχηστρώσει τα πάντα προς όφελός μας.

Αρκεί οι επιθυμίες μας και οι πεποιθήσεις μας να ταιριάζουν δονητικά. Έτσι, όταν ζητάς κάτι, το παίρνεις!

Σε ευχαριστώ πολύ.

Κι εγώ ευχαριστώ.

Συνέντευξη του Γιάννη Μανάλη,
Δημοσιογράφου, Συγγραφέα

 

Ας ακούσουμε και την Βίκυ Χατζηβασιλείου, τι λέει για τα σεμινάρια του Χάρη Παπαδόπουλου

Μπορείτε να στείλετε αίτημα φιλίας στη σελίδα του Χάρη Παπαδόπουλου στο Facebook, στη διεύθυνση Slimmer Harry Papas

Για κρατήσεις θέσεων στα σεμινάρια Αυτογνωσίας που διοργανώνονται στο γραφείο του SLIMMER, επικοινωνήστε στο τηλ. 6944-144117

Σχετικοί σύνδεσμοι:
Αναλυτικά στοιχεία: Slimmer – Χάρης Παπαδόπουλος
Site: http://www.slimmer.gr
E-mail: [email protected]
Facebook: https://www.facebook.com/slimmer.slimmer

 

Δείτε τις επόμενες εκδηλώσεις του Χάρη Παπαδόπουλου

 

Newsletter εγγραφή

 

Όμορφη Ζωή Άρθρα

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.

Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας