Αυτό το Κυριακάτικο απόγευμα ήμουν προσκεκλημένος του Χάρη Παπαδόπουλου στο γραφείο του Slimmer προκειμένου να παρακολουθήσω ένα από τα σεμινάρια αυτογνωσίας, που διοργανώνει με μεγάλη επιτυχία κάθε μήνα.

Αποδέχτηκα με χαρά την πρόσκληση επειδή έχω ζήσει αρκετές φορές την εμπειρία ενός τέτοιου βιωματικού σεμιναρίου και ειλικρινά πρόκειται για εμπειρία που είναι δύσκολο να περιγραφεί σε κάποιον που δεν την έχει ζήσει.

Ομολογουμένως ο Χάρης έχει τη σπάνια ικανότητα -και είναι κάτι που του το αναγνωρίζουν όλοι- να σε κατευθύνει με έναν πολύ απλό αλλά απόλυτα στοχευμένο τρόπο σε ένα ταξίδι μέσα σου που σε οδηγεί σε έναν εντελώς άγνωστο αλλά κάθε φορά λυτρωτικά γοητευτικό προορισμό.

Αυτό το Κυριακάτικο απόγευμα όμως, ο Χάρης με εξέπληξε για ακόμα μια φορά, όταν προανήγγειλε τη διοργάνωση ενός σεμιναρίου για την έλξη του χρήματος!

Αμέσως μου κέντρισε το ενδιαφέρον. Και φυσικά δεν θα είχα την υπομονή να περιμένω κάποιες εβδομάδες για να μάθω περισσότερα πράγματα για το συγκεκριμένο θέμα, που είμαι βέβαιος ότι αφορά τόσο πολύ όλους μας.

Έτσι λοιπόν προέκυψε αυτή η συνέντευξη με τον Χάρη Παπαδόπουλο με σκοπό να του αποσπάσω όσες περισσότερες πληροφορίες μπορούσα και να τις μοιραστώ μαζί σας.

 

Θα ήθελα να ξεκινήσω αυτή τη συζήτηση, ρωτώντας σε ευθέως: Υπάρχει πράγματι τρόπος, μέσω της αυτογνωσίας, να βελτιώσουμε τα οικονομικά μας ελκύοντας χρήματα;

Θα σου απαντήσω κι εγώ με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, ευθέως. Μα και φυσικά υπάρχει τρόπος να προσελκύσουμε χρήματα, μέσω της αυτογνωσίας. Μόνο που πριν απ’ όλα, χρειάζεται να δώσουμε ένα σαφή ορισμό για τα χρήματα, όπως τα θεωρούμε όλοι εμείς που ασχολούμαστε με την αυτογνωσία. Και αυτό το κάνω επειδή γνωρίζω πόσους πολλούς περιορισμούς μπορεί να έχουν οι άνθρωποι στη συνειδητότητά τους σχετικά με τα χρήματα. Μπορεί να τα έχουν συνδέσει με ανέντιμες πράξεις, με αδικίες, με αρνητικά συναισθήματα…

Τώρα ανοίγεις ένα πολύ μεγάλο θέμα: την αληθινή γνώμη που έχει ο κάθε ένας για το χρήμα. Αυτό, πέρα από το ότι είναι πολύ ενδιαφέρον να το σκεφτεί κάποιος, έχει απ’ ότι αντιλαμβάνομαι και βαθύτερη σημασία. Έτσι είναι;

Ακριβώς! Γι’ αυτό θα ήθελα να είμαι απόλυτα ξεκάθαρος. Όταν όλοι εμείς που ασχολούμαστε με την αυτογνωσία αναφερόμαστε στα χρήματα εννοούμε πάντα τα «καθαρά» χρήματα.

Τα χρήματα είναι για εμάς το μέσο για να παράγουμε συναισθήματα αγάπης, καλοσύνης. Γίνονται το μέσο για να δημιουργήσουμε, να εξελιχθούμε.

Θα έλεγα μάλιστα πως το συγκεκριμένο σεμινάριο συμβολίζει μια επανεκκίνηση. Ένα νέο ξεκίνημα για να κάνουμε το χρήμα, χρήμα αγάπης, καλοσύνης, δημιουργίας, εξέλιξης, ανέλιξης, προόδου.

Επομένως, όπως αντιλαμβάνεσαι, τα χρήματα αυτά γίνονται «ιερά» γιατί προάγουν το καλό.

Γι’ αυτά τα χρήματα, λοιπόν, χρειάζεται να νιώσουμε πολύ μεγάλο σεβασμό, πολύ μεγάλη εκτίμηση. Γιατί υπάρχουν στη ζωή μας και την ομορφαίνουν. Και γι’ αυτό έχουν τόσο μεγάλη αξία!

Με αυτό το σεμινάριο θα συνειδητοποιήσουμε πως εμείς τέτοια χρήματα θέλουμε να ελκύσουμε. Χρήματα με τα οποία να προσφέρουμε το καλό.

Δηλαδή αν κατάλαβα καλά, ο τρόπος που αντιμετωπίζουμε το χρήμα μπορεί να σχετίζεται και με την οικονομική μας κατάσταση;

Δεν σχετίζεται απλώς, αλλά έχει άμεση διασύνδεση. Ακόμα ηχούν στ’ αυτιά μου τα λόγια του μεγάλου δασκάλου μας, Deepak Chopra, που με σημάδεψαν. Έλεγε λοιπόν ότι τα οικονομικά μας είναι αντανάκλαση αυτού που συμβαίνει στη συνειδητότητά μας.

Τι σημαίνει αυτό;

Εάν αισθανόμαστε ότι ζούμε σε ένα Σύμπαν αφθονίας και νιώθουμε χαρά και αποδοχή που αποτελούμε μέρος του, τότε αυτό θα εκδηλώνεται με κάθε τρόπο στη ζωή μας.

Και φυσικά, πάνω απ’ όλα στον τομέα των οικονομικών μας, επειδή η ροή της αφθονίας από το Σύμπαν προς εμάς αντιπροσωπεύεται και από τη ροή των χρημάτων στη ζωή μας, αφού τα χρήματα συμπυκνώνουν μέγιστη Συμπαντική Ενέργεια Δημιουργίας.

Αν όμως κάποιος νιώθει αποκομμένος από το Σύμπαν, τότε αυτό σίγουρα καθρεφτίζεται στο πορτοφόλι του και στον τραπεζικό του λογαριασμό.

Όλα όμως αλλάζουν. Με τα σεμινάρια αυτογνωσίας που κάνουμε, εναρμονιζόμαστε με τη ροή του Σύμπαντος και τα οικονομικά μας συμπορεύονται με αυτή τη ροή.

Μπορεί, λοιπόν, κάποιος που έως τώρα δεν είχε κάποια οικονομική ευχέρεια στη ζωή του, να μπορέσει να δει από εδώ και πέρα μια αισθητή διαφορά στα οικονομικά του; Αυτό καταλαβαίνεις πόσο σημαντικό είναι.

Μα αυτός είναι και ο λόγος που με ώθησε να ετοιμάσω αυτό το σεμινάριο για την έλξη του χρήματος. Δεν είναι μόνο σημαντικό, αλλά και καθοριστικό για τη ζωή μας να μπορέσουμε να βελτιώσουμε τον τομέα των οικονομικών μας ελκύοντας «καθαρό» χρήμα, κάνοντας παράλληλα συνολική αναδόμηση της προσωπικότητάς μας, της συνειδητότητάς μας.  Εναρμονιζόμαστε με το Σύμπαν, με τη Συμπαντική ροή, μαθαίνουμε να ζούμε με αγάπη και αποδοχή και το Σύμπαν απαντά αμέσως σε αυτή τη στάση ζωής μας με όλη του την αφθονία.

Είναι εύκολο να γίνει αυτό από όλους;

Ό,τι είναι εύκολο για έναν, είναι εύκολο για όλους.

Το Σύμπαν ποτέ δεν ζητά περίπλοκα πράγματα από εμάς. Εμείς συνηθίζουμε να περιπλέκουμε τη ζωή μας.

Εκείνο λοιπόν που χρειάζεται, είναι εμείς να αλλάξουμε.

Εμείς φτιάχνουμε τη δονητική συχνότητα της ύπαρξής μας, το δονητικό σημείο έλξης μας. Οι σκέψεις και τα αισθήματά μας είναι το δονητικό σημείο έλξης μας.

Το Σύμπαν με τους νόμους που το διέπουν, ανταποκρίνεται πάντα και με απόλυτη ακρίβεια στην ενεργειακή δόνηση που εκπέμπουμε.

Με το σεμινάριο αυτό λοιπόν, όπως είπα και προηγουμένως κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα και το εννοώ.

Ανοίγει μια μεγάλη ροή φρέσκου, καθαρού, «ιερού» χρήματος και τα χρήματά μας ολοένα και αυξάνονται.

Αυτό είναι κάτι που το εγγυάται το Σύμπαν, το εγγυώνται οι Συμπαντικοί νόμοι.

Με το σεμινάριο αυτό καταφέρνουμε να περάσουμε στο υποσυνείδητο του κάθε συμμετέχοντα ότι όλοι είμαστε αγαπητά παιδιά του Σύμπαντος. Όλοι μας, άλλωστε, κομμάτια δικά του είμαστε.

Όταν λοιπόν το Σύμπαν μας φροντίζει, στην πραγματικότητα φροντίζει τον εαυτό του.

Αυτό εμείς χρειάζεται να το δούμε και να το συνειδητοποιήσουμε.

Το Σύμπαν είναι αγάπη και φροντίδα.

Και στα «καθαρά» χρήματα συμπυκνώνει την ιερή ενέργεια της αγάπης. Δηλαδή χρησιμοποιεί τα χρήματα ως μέσο για να μας προσφέρει αγάπη και φροντίδα.

Με τη σειρά μας τώρα κι εμείς καλούμαστε να κάνουμε ακριβώς το ίδιο. Να προσφέρουμε με τα χρήματα αγάπη και φροντίδα και να υπηρετούμε το καλό.
Με βάση λοιπόν όλα όσα μου είπες και αφού προσδιόρισες τι σημαίνει «χρήμα» για όσους ασχολούνται με την αυτογνωσία, μήπως θα ήταν χρήσιμο να προσδιορίσεις και τι σημαίνει «πλούσιος»;

Και σε αυτό φυσικά θα αναφερθούμε στο σεμινάριο. Αλλά αφού μου δίνεις τώρα την ευκαιρία θα σου πω. Αληθινά πλούσιος για εμάς είναι όποιος έχει ανοιχτή καρδιά και όμορφα αισθήματα. Είναι εκείνος που χρησιμοποιεί το χρήμα για να παράξει αγάπη και καλό.

Σημείωση: Λόγω της ιδιαίτερα αυξημένης συμμετοχής, το σεμινάριο «Έλξη χρήματος» θα επαναληφθεί για 4 ακόμη φορές, στο γραφείο του Slimmer στο Περιστέρι, στις παρακάτω ημερομηνίες:

Κυριακή 2 Ιουνίου, Δευτέρα 3 Ιουνίου, Κυριακή 9 Ιουνίου και Δευτέρα 10 Ιουνίου. Ώρα: 16.30.

Για κρατήσεις θέσεων μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη Ζωή Παπαδοπούλου στο τηλέφωνο: 6944144117.

Μπορείτε επίσης να στείλετε αίτημα φιλίας στο Facebook στην προσωπική σελίδα του Χάρη Παπαδόπουλου: Slimmer Harry Papas.

Ευχαριστώ για τη σύντομη αλλά τόσο ενδιαφέρουσα κουβέντα που είχαμε και καλή επιτυχία!

Ευχαριστώ πολύ

Συνέντευξη του Γιάννη Μανάλη,
Δημοσιογράφου, Συγγραφέα

Ας ακούσουμε και την Βίκυ Χατζηβασιλείου, τι λέει για τα σεμινάρια του Χάρη Παπαδόπουλου

 

Μπορείτε να στείλετε αίτημα φιλίας στη σελίδα του Χάρη Παπαδόπουλου στο Facebook, στη διεύθυνση Slimmer Harry Papas

Για κρατήσεις θέσεων στα σεμινάρια Αυτογνωσίας που διοργανώνονται στο γραφείο του SLIMMER, επικοινωνήστε στο τηλ. 6944-144117

Σχετικοί σύνδεσμοι:
Αναλυτικά στοιχεία: Slimmer – Χάρης Παπαδόπουλος
Site: http://www.slimmer.gr
E-mail: [email protected]
Facebook: https://www.facebook.com/slimmer.slimmer

 

Δείτε τις επόμενες εκδηλώσεις του Χάρη Παπαδόπουλου

 

Newsletter εγγραφή

 

Όμορφη Ζωή Άρθρα

Σχολιάστε

Για να καταχωρήσετε το σχόλιο σας, συνδεθείτε με...Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας