Η Χαριτίνη Χριστάκου έχει όλη την συγκρότηση και τον σταθερό λόγο που μπορεί να διακρίνει μια πρώην δικηγόρο. Παρόλο που ασχολείται με την πνευματικότητα, την αγγελική καθοδήγηση και το channeling χαρακτηρίζεται από έναν έντονο ρεαλισμό, είναι γήινη. Αυτό σημαίνει πως μπορεί να κάνει μια συζήτηση για θέματα που φαντάζουν εξωπραγματικά να είναι πολύ απλή και κατανοητή. Με την ίδια απλότητα και σιγουριά μας λέει ότι έχουμε ήδη μπει σε μια άλλη εποχή σαν ανθρωπότητα, στην εποχή που η πνευματική ενέργεια έχει ενεργό ρόλο και λόγο.

 

Χαριτίνη πώς βρέθηκες από την νομική και την δικηγορία στον δρόμο της πνευματικότητας;

Θα έλεγα πως είχα ένα ξαφνικό κάλεσμα, μέσα από ένα περιστατικό που συνέβη στην ζωή μου. Όταν η κόρη μου ήταν περίπου τριών ετών προκάλεσα ένα ατύχημα εξαιτίας του οποίου κινδύνευσε να χάσει ένα μέρος του δάχτυλού της. Μέσα στην ψυχολογική αναστάτωση που μου προκάλεσε αυτό βρέθηκα να κάνω πράγματα που δεν ήταν καθόλου της δικής μου αντίληψης και ιδιοσυγκρασίας.

Ποιά ήταν δηλαδή η δική σου αντίληψη;

Ήμουν ένας άνθρωπος που δεν είχα καμία σχέση με την ενέργεια, δεν πίστευα ότι δεν μπορούσα να δω, ήμουν προσανατολισμένη αποκλειστικά στην λογική. Εκείνες τις στιγμές όμως, είδα τον εαυτό μου να κρατάει το τραυματισμένο δάχτυλο της κόρης μου και να λέω ότι θα γίνει καλά γρήγορα και εύκολα και άκουσα μέσα στο κεφάλι μου το ονοματεπώνυμο ενός ανθρώπου που είχα συναντήσει κάπου τυχαία και στον οποίο δεν είχα δώσει καμία σημασία.

Τί ήταν ο άνθρωπος αυτός;

Ήταν ένας ενεργειακός θεραπευτής ο οποίος δούλευε με ράβδους και είχε έρθει στο σπίτι κάποιων φίλων ένα χρόνο πριν. Δεν τον ήξερα όμως, άκουσα το όνομά του μέσα στο κεφάλι μου και ένιωσα την ανάγκη να τον ρωτήσω αν μπορούσε να βοηθήσει. Πράγματι, o Γιώργος Κυπριωτάκης ήρθε στο σπίτι μας και παράλληλα με τους γιατρούς έκανε θεραπείες στο κομμένο δάχτυλο της κόρης μου. Κάθε φορά που πηγαίναμε στο νοσοκομείο βλέπαμε τα αποτελέσματα που εκείνος προέβλεπε. Ώσπου στο τέλος είχαμε μια πολύ καλή έκβαση και το δάχτυλο επανασυνδέθηκε. Οι γιατροί μας είπαν ότι αυτό που συνέβη ήταν σαν θαύμα. Η δική τους πρόβλεψη ήταν πως το δάχτυλο δεν θα τα κατάφερνε κατά κάποιο τρόπο.

Εσύ πώς ήσουν σε μέσα σε όλη αυτή τη φάση;

Εγώ ζούσα κανονικά την ζωή μου αλλά ένιωθα διαφορετικά. Θυμάμαι πως εκείνη την εποχή παρακολουθούσα ένα πολύωρο επαγγελματικό σεμινάριο με μια αμερικανίδα και όταν επέστρεφα στο σπίτι αισθανόμουν ότι είχα κατανοήσει πολύ περισσότερα από όσα είχα ακούσει. Ήταν σαν να είχε ανοίξει ο νους μου σε μια άλλη διάσταση από την οποία έπαιρνα ατόφια γνώση σε όλους τους τομείς.  Ήταν σαν να είχα κάνει ένα άλμα νοητικό προς την αλήθεια.

Αυτό κράτησε για καιρό;

Κρατάει ακόμη, δεν σταμάτησε ποτέ και ενώ τα ενδιαφέροντά μου τότε δεν είχαν καμία σχέση με όλα αυτά, το σοκ που υπέστη κατά κάποιο τρόπο με ενεργοποίησε. Πρέπει να σου πω ότι ήμουν άθεη έως και κυνική. Πίστευα μόνο σε όσα μπορούσα να δω ενώ ό,τι είχε σχέση με την πνευματικότητα το θεωρούσα γελοίο.

Πώς εξελίχθηκε όλο αυτό; Άρχισες να διαβάζεις, να μελετάς και να μπαίνεις συνειδητά πια σε αυτόν τον χώρο;

Όχι ακριβώς. Ακολούθησε άλλο ένα τυχαίο γεγονός που ήταν ότι η μικρή ξαναχτύπησε το ίδιο δάχτυλο. Για την ακρίβεια ήταν μαζί με τον πατέρα της και επειδή ήταν πάρα πολύ μικρούλα σε κάποια στιγμή μπερδεύτηκαν μεταξύ τους και ο καημένος ο άνθρωπος της πάτησε το ίδιο δάχτυλο. Έντρομος μου τηλεφώνησε λέγοντας μου ότι το δάχτυλο αιμορραγεί και πως πρέπει να πάμε στο νοσοκομείο.

Αυτό συμβαίνει καμιά φορά, όταν χτυπάς κάπου τυχαίνει να ξαναχτυπήσεις στο ίδιο σημείο. Ανησύχησες πάρα πολύ φαντάζομαι!

Δεν ανησύχησα καθόλου… Με τεράστια σιγουριά του είπα ότι ξέρω ακριβώς τι πρέπει να κάνω. Γύρισα το βράδυ στο σπίτι, το παιδί ήταν στο κρεβάτι του αποκοιμισμένο. Έμεινα μαζί της και ουσιαστικά της έδωσα μια ενεργειακή θεραπεία χωρίς να ξέρω τι είναι αυτό! Κοίταζα το τραύμα και έστελνα νοερά φως και θεραπεία μέχρι που κατάλαβα ότι ολοκληρώθηκε αυτό που έπρεπε να γίνει. Δεν ξέρω πως το κατάλαβα. Αμέσως μετά και χωρίς δεύτερη σκέψη έπεσα σε βαθύ ύπνο. Όμως είχε ενδιαφέρον γιατί την άλλη μέρα ξύπνησα πανικόβλητη. Η λογική μου είχε αρχίσει να δουλεύει…

Δηλαδή τί έγινε; Τί σκεφτόσουν, τί έλεγε ο νους σε εκείνη την φάση;

Σκεφτόμουν “τί ήταν αυτό που έκανες Χαριτίνη; Τί έκανες στο παιδί σου, πώς ξέρεις ότι αυτό που έκανες ήταν καλό;” Με έπιασε μια φοβερή αγωνία. Πήρα λοιπόν έντρομη τον άνθρωπο που της έκανε την βιοενέργεια τον κ. Κυπριωτάκη ο οποίος με ρώτησε τι ακριβώς συνέβη. Του εξήγησα ακριβώς όλο το περιστατικό και εκείνος μου είπε πολύ χαλαρός και ανάλαφρος “μια χαρά τα έκανες όλα, μπράβο σου, πήγαινε τώρα να μάθεις και ρέικι, για να μάθεις να κάνεις αυτό που ήδη έκανες χωρίς να εξαντλείς το δικό σου πεδίο”.

Ακολούθησες την προτροπή του;

Ναι πήγα, αλλά μην φανταστείς ότι ήξερα τι έκανα! Δεν είχα καμία επίγνωση είπα “γειά σας, ήρθα να μάθω ρέικι” λες και ήταν μια ξένη γλώσσα. Η λέξη ενέργεια που την χρησιμοποιούσαν δεν μου έλεγε τίποτα. Ωστόσο, κάνοντας ρέικι και ξεκινώντας να παίρνω τους βαθμούς, ένιωθα κάτι ιερό που δεν μπορούσα να το ερμηνεύσω λογικά. Στην πορεία μπήκα και στην προσέγγιση του Αurasoma και με γοήτευσε. Παρόλο που τότε ήμουν ακόμη μια δικηγορίνα με τα ταγιεράκια μου και όλα αυτά που φαντάζεστε, είχα αρχίσει να μπαίνω σε ένα άλλο μονοπάτι. Στο μονοπάτι αυτό ένιωθα κάτι πολύ βαθύ που ακόμη δεν μπορώ να το κάνω λόγια. Ήταν κάτι που με έτρεφε όμως.

Τελικά αυτό το μονοπάτι σε κέρδισε και η δικηγορία είναι εδώ και πολλά χρόνια παρελθόν.

Ναι, κάποια στιγμή ήξερα μέσα μου ότι η δικηγορία για μένα είχε τελειώσει, παρόλο που ήμουν στο μεγαλύτερο και πιο ευυπόληπτο δικηγορικό γραφείο της Αθήνας. Ένιωσα ότι δεν θέλω να είμαι άλλη μια δικηγόρος, προτιμούσα να βοηθήσω τους ανθρώπους διαφορετικά. Όπως εγώ βοηθήθηκα, ήθελα να γίνω ένας κρίκος της αλυσίδας που προσφέρει με αυτό τον τρόπο.

Από εκεί και έπειτα ξεκινάει μια δράση που περιλαμβάνει πολλά. Αρχικά θεραπευτικές συνεδρίες και στην πορεία εκδοτικές δράσεις, σεμινάρια, την ίδρυση της Ακαδημίας Κρύων και το μεγάλωμα δύο παιδιών. Πώς γίνονται όλα αυτά μαζί;

Οι εκδόσεις ξεκίνησαν από την επιθυμία να μεταφερθούν μέσω των βιβλίων σημαντικές πληροφορίες που αφορούσαν την πνευματική διάσταση του ανθρώπου και τον κόσμο του πνεύματος με μία σύγχρονη απενοχοποιητική οπτική.

Μεγαλώνοντας δύο παιδιά, και παράλληλα διδάσκοντας και κάνοντας ομιλίες πάνω στην ανθρώπινη ενδυνάμωση, είχα την ευκαιρία να εφαρμόζω πρακτικά την πνευματικότητα και έτσι να διαπιστώνω τα πρακτικά οφέλη που η πνευματική σοφία είχε μέσα στην καθημερινότητα.

Στην Ακαδημία Κρύων και τώρα στο Ινστιτούτο που ίδρυσες διδάσκεις την αγγελική συμβουλευτική, τo Entering the Mind, και το Μονοπάτι της Ψυχής. Θέλεις να μας μιλήσεις γι’ αυτά;

Η Αγγελική Συμβουλευτική αφορά την διεύρυνση του νου προς το πνευματικό και την  αύξηση της δι-αισθητικής γνώσης. Το Entering the Mind αφορά τον τρόπο που λειτουργεί η θεραπευτική νοημοσύνη και η νοοτροπία που χρειάζεται να έχει κάποιος για να διευκολύνει την θεραπεία. Το Μονοπάτι της Ψυχής είναι ένα ταξίδι στις ποιότητες του ψυχικού μας κόσμου, της αλήθειας που καθένας φέρει μέσα στο είναι του, ώστε να μπορεί να αφουγκράζεται την αλήθεια και ν’ ακολουθεί την αλήθεια του μέσα στην καθημερινότητα της ζωής του.

Όλα αυτά μπορούν να λειτουργήσουν και ως εργαλεία καθημερινής διαβίωσης;

Καταρχήν όλα αυτά μπορούν να προσφέρουν μια προσωπική διεύρυνση με σοφία και ισορροπία. Από κει και πέρα ναι, προσφέρουν πρακτικά εργαλεία που έχουν σχέση με τις εμπειρίες της ζωής που μπορεί να μας δυσκολεύουν. Ο στόχος είναι να μπορούμε να προχωράμε ά-φοβοι έχοντας προσωπικά εργαλεία και κατανοήσεις που προσφέρουν λύσεις στα θέματά μας. Βέβαια δεν πρέπει να πέφτουμε στην παγίδα ότι όλα επιλύονται. Όχι πολλές φορές η λύση είναι απλώς η αποδοχή μιας κατάστασης.

Γιατί χρησιμοποιούμε την έννοια αγγελική συμβουλευτική; Τι σημαίνει αυτό;

Η συμβουλευτική αυτή στηρίζεται στην επικοινωνία με ένα πεδίο αγγελικό, δηλαδή ένα πεδίο αγάπης, αγαθής πρόθεσης και ανιδιοτέλειας. Αυτή είναι η ποιότητα της αγγελικής συχνότητας και με αυτή συντονιζόμαστε.

Χαριτίνη, πες μας τι είναι το channeling και ποιος μπορεί να το κάνει.

Channeling μπορούν να κάνουν όλοι αν εξασκηθούν να εμπιστεύονται την εσωτερική τους φωνή και εκπαιδεύσουν τον εαυτό τους να πηγαίνει πέρα από τον ανθρώπινο φόβο και την ανθρώπινη συστολή, με σοφία και πίστη προς αυτό το «πέρα». Είναι μία υπερ-διαισθητική ικανότητα του Εαυτού, που ενυπάρχει μέσα σε κάθε άνθρωπο.

Γενικότερα, το μονοπάτι της πνευματικότητας είναι ένα μονοπάτι που μπορεί να περπατήσει ο καθένας μας;

Φυσικά και μπορεί να το βαδίσει κάθε άνθρωπος, αφού κάθε άνθρωπος είναι ένα πνευματικό ον. Είναι το μονοπάτι της αληθινής μας φύσης και της πραγματικής μας ουσίας.

Έχεις μεταφράσει την επίσημη έκδοση του βιβλίου «Ένα Μάθημα στα Θαύματα». Πώς ερμηνεύεις την έννοια του θαύματος;

Για μένα ένα θαύμα συμβαίνει κάθε φορά που ο άνθρωπος επιλέγει στην στιγμή να ερμηνεύσει μία ίσως προκλητική συμπεριφορά ενός άλλου ανθρώπου όχι προσωπικά και επιθετικά, αλλά απρόσωπα και σοφά, ανταποκρινόμενος με νηφαλιότητα και ηρεμία.

Κάνεις συνεδρίες Πνευματικής Καθοδήγησης. Τί είναι αυτές και τί εννοούμε όταν μιλάμε για πνευματική καθοδήγηση;

Οι συνεδρίες που κάνω είναι ένας τρόπος να μεταφερθούν υπερ-διαισθητικές πληροφορίες από το πνευματικό πεδίο στο λογικό πεδίο του ανθρώπου. Είναι μία γεφύρωση του άυλου με το υλικό, ή της λογικής με τον ανώτερο νου.

Αυτό δηλαδή μπορεί να έχει οφέλη για κάποιον που την ακολουθεί;

Κάθε στιγμή κάθε άνθρωπος καθοδηγείται από την «μικρή σιγανή φωνή» μέσα του. Λόγω της βοής και της ταχύτητας με την οποία ζούμε τις ζωές μας, αυτή η φωνή θάβεται κάτω από τα ντεσιμπέλ της καθημερινότητας. Όμως, όποιος διαθέτει λίγο χρόνο να την αφουγκραστεί, νιώθει πιο παρών στην ζωή του, αισθάνεται μία γαλήνια ηρεμία για την πορεία του, ξέρει ότι όλα είναι ήδη καλά και δεν νιώθει σαν φτερό μέσα στην ανεμοθύελλα.

Χαριτίνη, πιστεύεις ότι ο άνθρωπος μπορεί να ζει την ζωή του και να εξελίσσεται, έχοντας το κεφάλι στον ουρανό και τα πόδια του σταθερά στην γη;

Νομίζω ότι αυτός είναι ο εξελικτικός και φυσικός τρόπος να ζει ο άνθρωπος επί γης. Ο άνθρωπος καλείται να ζει μέσα στον υλικό κόσμο υιοθετώντας ένα σκεπτικό αξιών και αλήθειας που αρμόζει και τιμά την πνευματική του φύση. Τότε ο άνθρωπος νιώθει ολοκληρωμένος και βρίσκεται σε αρμονία με την γη και τον ουρανό του.

Πώς μπορούμε να ανταποκριθούμε με πυξίδα την πνευματικότητα στις καθημερινές δυσκολίες της ζωής;

Κάνοντας το πρωί πριν φύγουμε από το σπίτι μας μία πνευματική άσκηση, συγκεντρώνοντας το νου μας, ξεκαθαρίζοντας τον τρόπο που θέλουμε να λειτουργήσει η μέρα μας. Αυτό μας βοηθά όταν βρισκόμαστε απέναντι στις δυσκολίες ή στις προκλήσεις να μην πέσουμε ακαριαία στην αντίδραση, αλλά να θυμηθούμε ότι δεν είμαστε μόνοι, να ζητήσουμε μία επιφοίτηση, σθένος ή την δύναμη να το διαχειριστούμε.

Θεωρείς ότι η εποχή μας είναι μια εποχή πνευματικής αφύπνισης;

Τα μεγάλα προβλήματα της ανθρωπότητας είναι ο δείκτης που δείχνει ότι ο τρόπος που σκεφτόμαστε και λειτουργούμε δεν είναι σωστός. Όλοι και όλα μιλούν για μια μη-βιώσιμη κατάσταση του πλανήτη, η ανθρωπότητα είναι σε μια οριακή κατάσταση. Δεν είναι ανάγκη κάποιος να είναι επιστήμονας για να δει ότι πολλά από όσα μας αφορούν είναι οριακά, τα οικονομικά, οι σχέσεις, η επικοινωνία, ο εργασιακός χώρος. Πρέπει να αλλάξει ο τρόπος που σκεφτόμαστε. Οι αξίες του χρήματος, της δύναμης και του προσωπικού συμφέροντος μας έφεραν εδώ και αν αυτά δεν αλλάξουν δεν θα την βγάλουμε καθαρή. Είμαστε στο μεταίχμιο της πνευματικής αφύπνισης και κατά την γνώμη μου έχει ήδη αρχίσει να συντελείται. Πιστεύω ότι εδώ και είκοσι χρόνια έχει αρχίσει μια ενστικτώδης απάντηση σε όλα αυτά.

Πώς καταγράφεται όλο αυτό;

Στο γεγονός ότι δεν υπάρχει περιοχή ή ακόμη και γειτονιά που να μην έχει ένα στούντιο γιόγκα. Επίσης δεν υπάρχει ξενοδοχείο που να μην έχει ένα χώρο για ευεξία, μπορεί να είναι μασάζ, γυμναστήριο ή κάτι ακόμη πιο αναβαθμισμένο. Το ότι παγκοσμίως οι άνθρωποι κάνουν πράγματα για τον εαυτό τους σε αυτό το επίπεδο καθώς επίσης και το ότι μιλούν για ενέργεια. Ενδιαφέρονται για την διατροφή, για την καλή υγεία του σώματος και του νου, χρησιμοποιούν τις εναλλακτικές ιατρικές όπως την ομοιοπαθητική. Για μένα είναι ξεκάθαρο ότι κατά κύματα απαντάμε σε αυτό που συμβαίνει. Ατομικά ο καθένας από μας μπαίνει σε μια πνευματική αφύπνιση και αυτό ανοίγει κι άλλο και συμπαρασύρει μια πιο συνολική κατάσταση.

Επομένως Χαριτίνη, πιστεύεις ότι ο καθένας από εμάς κάνει την αρχή για κάτι καινούργιο;

Ναι, ο καθένας από εμάς αφυπνιζόμενος δημιουργεί κάτι άλλο το οποίο εγώ πιστεύω πως είναι συνολικό και μεγάλο. Έχουμε μπει σε μια ψυχική ενεργοποίηση, εδώ και δύο δεκαετίες. Ουσιαστικά έχουμε αρχίσει να θυμόμαστε την πραγματική μας φύση. Τα πράγματα δεν μπορούν να συνεχίσουν στην ίδια τροχιά. Είμαστε αισιόδοξοι αλλά όχι εφησυχασμένοι και αυτοί που έχουν ενεργοποιηθεί πρέπει να βρουν και λόγο πια μέσα στην κοινωνία για το καλό του συνόλου.

Χαριτίνη σε ευχαριστούμε πολύ, ήταν μια πάρα πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση και χαίρομαι που μοιράστηκες μαζί μας την ιστορία σου αλλά και το πάθος σου για την πνευματική αφύπνιση.

Και εγώ σας ευχαριστώ, το χάρηκα πολύ!

Συνέντευξη της Λίλιαν Μετάξη 
για την Όμορφη Ζωή

Σχετικοί σύνδεσμοι:
Αναλυτικά στοιχεία: Εκπαιδευτικό Ινστιτούτο Χαριτίνης Χριστάκου
Site: http://www.haritini.org
E-mail: contact@haritini.org
Facebook: https://www.facebook.com/haritinichristakou/
Twitter: https://twitter.com/HHaritini?lang=el

 

Δείτε όλες τις προσεχείς εκδηλώσεις της Χαριτίνης Χριστάκου

 

Newsletter εγγραφή

 

Όμορφη Ζωή Άρθρα

Στην Όμορφη Ζωή είμαστε αφιερωμένοι με πάθος στο σκοπό να ενημερώνουμε τους ανθρώπους για τους δρόμους που υπάρχουν για να βελτιώσουντην ζωή τους.
Στόχος μας να αποτελεί την πρώτη επιλογή για κάθε αναγνώστη που θέλει να διανύσει το ταξίδι της ζωής του όμορφα και με θετικό τρόπο.
Αν θέλεις κι εσύ να συμμετέχεις στην ομάδα μας, σαν αρθρογράφος ή συνεργάτης, στείλε μας μήνυμα στο georgia@omorfizoi.gr
Όμορφη Ζωή Άρθρα

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Το δικό οσυ Βίωμα

Σχολιάστε

Για να καταχωρήσετε το σχόλιο σας, συνδεθείτε με...Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας