Υπάρχουν δύο ειδών χρήματα: τα «Χαρούμενα Χρήματα» και τα «Λυπημένα Χρήματα». Τα Χαρούμενα Χρήματα είναι αυτά που χρησιμοποιεί ένα δεκάχρονο αγόρι για να αγοράσει λουλούδια για τη μαμά του στη Γιορτή της Μητέρας. Χαρούμενα Χρήματα είναι όταν οι γονείς μαζεύουν ψιλά με σκοπό να εξοικονομήσουν λίγα επιπλέον δολάρια κάθε εβδομάδα, ώστε να κάνουν τα παιδιά τους ποδόσφαιρο ή μαθήματα πιάνου.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι τα άλλοτε απλά χρήματα να γίνουν Χαρούμενα Χρήματα:

• Βοηθώντας έναν συγγενή μας που δυσκολεύεται.
• Στέλνοντας λίγα δολάρια στους πληγέντες από έναν τυφώνα.
• Συλλέγοντας χρήματα από την πώληση μπισκότων για ένα καταφύγιο αστέγων.
• Επενδύοντας σε μια επιχείρηση ή ένα κοινοτικό πρόγραμμα.
• Λαμβάνοντας χρήματα για την εργασία ή τις υπηρεσίες μας από ικανοποιημένους πελάτες.

Όλα τα χρήματα που διακινούνται με αγάπη, φροντίδα και φιλική διάθεση είναι Χαρούμενα Χρήματα. Τα Χαρούμενα Χρήματα κάνουν τους ανθρώπους να χαμογελούν, να νιώθουν ότι τους αγαπούν και ότι τους φροντίζουν πολύ. Είναι, σε μεγάλο βαθμό, μια ενεργή μορφή αγάπης, ένας τρόπος με τον οποίο οι άνθρωποι μπορούν να καταλάβουν, να νιώσουν και να αγγίξουν. Συχνά τα χρήματα μπορούν να βοηθήσουν τους άλλους, όπως δεν θα μπορούσε τίποτα άλλο. Για παράδειγμα, όταν κάποιος περνάει μια μεγάλη δυσκολία, όπως η απώλεια του σπιτιού του σε μια πυρκαγιά, οι «σκέψεις και οι προσευχές» και η «θετική ενέργεια» δεν μπορούν να τον βοηθήσουν και πολύ. Όμως, σας εγγυώμαι ότι τα χρήματα θα βοηθήσουν μια οικογένεια να σταθεί πάλι στα πόδια της, να αγοράσει φαγητό, να αποκτήσει μια προσωρινή στέγη, κάτι που η θετική ενέργεια δεν μπορεί να το κάνει.

Αντίθετα, τα Λυπημένα Χρήματα είναι το είδος των χρημάτων που χρησιμοποιούμε για να πληρώσουμε απρόθυμα το ενοίκιό μας, τους λογαριασμούς και τους φόρους μας. Δεν χρειάζεται να πάει πολύ μακριά η φαντασία μας.
Όλοι μας έχουμε βιώσει τις διάφορες μορφές των Λυπημένων Χρημάτων:

• Ξοδεύοντας ή εισπράττοντας χρήματα ως διατροφή μετά από ένα άσχημο διαζύγιο.
• Εισπράττοντας έναν μισθό από έναν εργοδότη για μία εργασία που δεν μας αρέσει αλλά δεν έχουμε τη δυνατότητα να εγκαταλείψουμε.
• Εξοφλώντας απρόθυμα πιστωτικές κάρτες με τεράστια επιτόκια.
• Λαμβάνοντας χρήματα από κάποιον που μας πληρώνει αγανακτισμένος, όπως ένας δυσαρεστημένος πελάτης που λέει «Δεν τα αξίζεις αλλά θα σε πληρώσω ούτως ή άλλως αφού αυτή είναι η συμφωνία».
• Κλέβοντας χρήματα. Από οποιονδήποτε.

Τα χρήματα που διακινούνται με απογοήτευση, θυμό, λύπη και απόγνωση, είναι Λυπημένα Χρήματα. Αυτού του είδους τα χρήματα κάνουν τους ανθρώπους αγχώδεις, απεγνωσμένους, ενοχλημένους, καταθλιπτικούς και κάποιες φορές ακόμα και βίαιους. Τους στερούν την αξιοπρέπεια, την αυτοεκτίμηση και την καλοσύνη ψυχής. Κάθε φορά που παίρνουμε ή δίνουμε χρήματα με αρνητική ενέργεια, τα Χρήματα γίνονται Λυπημένα.

Απόσπασμα από το βιβλίο: “Χαρούμενα χρήματα και λυπημένα χρήματα”, του Κεν Χόντα, από τις εκδόσεις Ιβίσκος.
Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Η Όμορφη Ζωή και οι εκδόσεις Ιβίσκος χαρίζουν σε 3 νικητές από 1 αντίτυπο του βιβλίου “Happy Money- Χαρούμενα Χρήματα” του Κεν Χόντα.
Για περισσότερες πληροφορίες και για να δηλώσετε συμμετοχή πατήστε εδώ
Λήξη διαγωνισμού: Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2019, 14:00

Newsletter εγγραφή

 

Όμορφη Ζωή Άρθρα

Στην Όμορφη Ζωή είμαστε αφιερωμένοι με πάθος στο σκοπό να ενημερώνουμε τους ανθρώπους για τους δρόμους που υπάρχουν για να βελτιώσουντην ζωή τους.
Στόχος μας να αποτελεί την πρώτη επιλογή για κάθε αναγνώστη που θέλει να διανύσει το ταξίδι της ζωής του όμορφα και με θετικό τρόπο.
Αν θέλεις κι εσύ να συμμετέχεις στην ομάδα μας, σαν αρθρογράφος ή συνεργάτης, στείλε μας μήνυμα στο [email protected]
Όμορφη Ζωή Άρθρα

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Σχολιάστε

Για να καταχωρήσετε το σχόλιο σας, συνδεθείτε με...Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας