Χαρούμενα χρήματα και λυπημένα χρήματα

0
1156

Υπάρχουν δύο ειδών χρήματα: τα «Χαρούμενα Χρήματα» και τα «Λυπημένα Χρήματα». Τα Χαρούμενα Χρήματα είναι αυτά που χρησιμοποιεί ένα δεκάχρονο αγόρι για να αγοράσει λουλούδια για τη μαμά του στη Γιορτή της Μητέρας. Χαρούμενα Χρήματα είναι όταν οι γονείς μαζεύουν ψιλά με σκοπό να εξοικονομήσουν λίγα επιπλέον δολάρια κάθε εβδομάδα, ώστε να κάνουν τα παιδιά τους ποδόσφαιρο ή μαθήματα πιάνου.

 

Υπάρχουν πολλοί τρόποι τα άλλοτε απλά χρήματα να γίνουν Χαρούμενα Χρήματα:

• Βοηθώντας έναν συγγενή μας που δυσκολεύεται.
• Στέλνοντας λίγα δολάρια στους πληγέντες από έναν τυφώνα.
• Συλλέγοντας χρήματα από την πώληση μπισκότων για ένα καταφύγιο αστέγων.
• Επενδύοντας σε μια επιχείρηση ή ένα κοινοτικό πρόγραμμα.
• Λαμβάνοντας χρήματα για την εργασία ή τις υπηρεσίες μας από ικανοποιημένους πελάτες.

Όλα τα χρήματα που διακινούνται με αγάπη, φροντίδα και φιλική διάθεση είναι Χαρούμενα Χρήματα. Τα Χαρούμενα Χρήματα κάνουν τους ανθρώπους να χαμογελούν, να νιώθουν ότι τους αγαπούν και ότι τους φροντίζουν πολύ. Είναι, σε μεγάλο βαθμό, μια ενεργή μορφή αγάπης, ένας τρόπος με τον οποίο οι άνθρωποι μπορούν να καταλάβουν, να νιώσουν και να αγγίξουν. Συχνά τα χρήματα μπορούν να βοηθήσουν τους άλλους, όπως δεν θα μπορούσε τίποτα άλλο. Για παράδειγμα, όταν κάποιος περνάει μια μεγάλη δυσκολία, όπως η απώλεια του σπιτιού του σε μια πυρκαγιά, οι «σκέψεις και οι προσευχές» και η «θετική ενέργεια» δεν μπορούν να τον βοηθήσουν και πολύ. Όμως, σας εγγυώμαι ότι τα χρήματα θα βοηθήσουν μια οικογένεια να σταθεί πάλι στα πόδια της, να αγοράσει φαγητό, να αποκτήσει μια προσωρινή στέγη, κάτι που η θετική ενέργεια δεν μπορεί να το κάνει.

Αντίθετα, τα Λυπημένα Χρήματα είναι το είδος των χρημάτων που χρησιμοποιούμε για να πληρώσουμε απρόθυμα το ενοίκιό μας, τους λογαριασμούς και τους φόρους μας. Δεν χρειάζεται να πάει πολύ μακριά η φαντασία μας.
Όλοι μας έχουμε βιώσει τις διάφορες μορφές των Λυπημένων Χρημάτων:

• Ξοδεύοντας ή εισπράττοντας χρήματα ως διατροφή μετά από ένα άσχημο διαζύγιο.
• Εισπράττοντας έναν μισθό από έναν εργοδότη για μία εργασία που δεν μας αρέσει αλλά δεν έχουμε τη δυνατότητα να εγκαταλείψουμε.
• Εξοφλώντας απρόθυμα πιστωτικές κάρτες με τεράστια επιτόκια.
• Λαμβάνοντας χρήματα από κάποιον που μας πληρώνει αγανακτισμένος, όπως ένας δυσαρεστημένος πελάτης που λέει «Δεν τα αξίζεις αλλά θα σε πληρώσω ούτως ή άλλως αφού αυτή είναι η συμφωνία».
• Κλέβοντας χρήματα. Από οποιονδήποτε.

Τα χρήματα που διακινούνται με απογοήτευση, θυμό, λύπη και απόγνωση, είναι Λυπημένα Χρήματα. Αυτού του είδους τα χρήματα κάνουν τους ανθρώπους αγχώδεις, απεγνωσμένους, ενοχλημένους, καταθλιπτικούς και κάποιες φορές ακόμα και βίαιους. Τους στερούν την αξιοπρέπεια, την αυτοεκτίμηση και την καλοσύνη ψυχής. Κάθε φορά που παίρνουμε ή δίνουμε χρήματα με αρνητική ενέργεια, τα Χρήματα γίνονται Λυπημένα.

Απόσπασμα από το βιβλίο: “Χαρούμενα χρήματα και λυπημένα χρήματα”, του Κεν Χόντα, από τις εκδόσεις Ιβίσκος.
Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Βάλτε την παραγγελία σας με το κουπόνι Omorfizoi15 και κερδίστε έκπτωση 15%
Ισχύει για εσάς και τους φίλους σας, για όλα τα βιβλία των εκδόσεων Ιβίσκος !

Θέλω να το αγοράσω

 

 

Newsletter εγγραφή

 

Όμορφη Ζωή Άρθρα

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.

Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας