Συνέντευξη στη Χρύσα Φωτοπούλου
για την Όμορφη Ζωή

Οι επικεφαλής του Rama, Chiara Perfetti και Γιώργος Σταμούλης εκπαιδεύτηκαν στο Pranic Healing, πριν δώδεκα χρόνια, στην Ιταλία. Διοργάνωσαν τα πρώτα σεμινάρια στην Ελλάδα, ιδρύοντας τον Rama-Ελληνικό οργανισμό Pranic Healing & Arhatic Yoga με κύριο σκοπό τη διάδοση και την εκπαίδευση στις τεχνικές και τις διδασκαλίες του Master Choa Kok Sui. Σήμερα είναι πιστοποιημένοι δάσκαλοι διάφορων σεμιναρίων, σε Ελλάδα και εξωτερικό. Πιστεύουν πάντα ότι: κάθε σημείο στη ζωή είναι ισορροπημένο όταν δημιουργούμε μια αρμονία ανάμεσα στον εσωτερικό μας εαυτό και τον περιβάλλοντα κόσμο.

Chiara Perfetti, είστε -μαζί με τον σύζυγό σου- επικεφαλής του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Rama. Μίλησέ μου γι’ αυτό.

Είμαι Pranic Healing instructor. Έφερα το Pranic Healing, μέσω Ιταλίας, πριν δώδεκα χρόνια. Εγώ κατάγομαι από την Ιταλία κι εκεί γνώρισα το Pranic Healing. Πολλές φορές, συμβαίνει να διανύεις δύσκολες στιγμές στη ζωή σου και κάτι να εμφανίζεται μπροστά σου, που είναι η λύση του προβλήματος. Κάτι τέτοιο συνέβη και σε εμάς. Ο σύζυγός μου κι εγώ ασχολούμαστε με το Pranic Healing, από τότε που μια πολύ δύσκολη κατάσταση εμφανίστηκε και στον δικό μας μικρόκοσμο. Από τότε, λοιπόν, αποφασίσαμε να διαδώσουμε αυτή την τεχνική σε όλον τον κόσμο. Το Pranic Healing είναι μια μέθοδος ενεργειακής θεραπείας, που αναπτύχθηκε από τον Master Choa Kok Sui. Με τον όρο ενεργειακή θεραπεία αναφερόμαστε σε τεχνικές και μεθόδους, οι οποίες χρησιμοποιούν και διαχειρίζονται τη ζωτική ενέργεια -που αλλιώς είναι γνωστή στα σανσκριτικά ως Prana – με σκοπό τη βελτίωση της σωματικής και ψυχολογικής κατάστασης του ατόμου.

Στην Ελλάδα, όταν πρωτομιλήσατε γι’ αυτό, πώς σας αντιμετώπισαν;

Το πρώτο μας σεμινάριο Pranic Healing, στην Ελλάδα, προσέλκυσε πολύ λίγα άτομα, αλλά από τότε μεγαλώσαμε πάρα πολύ την ομάδα μας, ανοίγοντας πολλά κέντρα, πλέον. Ταξιδεύουμε συνεχώς σε όλον τον κόσμο, για να μάθουμε και να κάνουμε πρακτική πάνω στις τεχνικές του Master Choa Kok Sui. Είναι αξιοσημείωτο ότι η διάδοση του Pranic Healing έχει πολύ μεγάλη επιτυχία. Και τώρα, αυτή τη στιγμή που μιλάμε, διεξάγεται σεμινάριο. Οπότε καταλαβαίνετε. Ο Rama είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός, που έχει σκοπό τη διάδοση του Pranic Healing. Απαρτίζεται από μια μεγάλη ομάδα εθελοντών. Όλοι οι εθελοντές, με πάθος και θέληση, συντονίζονται και προσφέρουν θεραπείες, όπου υπάρχει ανάγκη.

Chiara Perfetti | «Οι άνθρωποι πια θέλουν να επενδύσουν σε μια χαρούμενη και ισορροπημένη ζωή»


Πόσο αξιόπιστο είναι το Pranic Healing;

Το Pranic Healing έχει επιστημονική βάση, από τη στιγμή που μετά από έρευνα επαναλαμβάνονται τα ίδια αποτελέσματα. Το Pranic Healing χρησιμοποιεί πρωτόκολλα για τις διάφορες παθήσεις, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι επιθυμεί να πάρει τη θέση της κλασικής ιατρικής. Είναι μια εναλλακτική μέθοδος, που μπορεί να βοηθήσει πολύ σε διάφορες περιπτώσεις. Θεαματικά αποτελέσματα υπάρχουν στην ανακούφιση του πόνου, στις αλλεργίες, την υπέρταση. Με λίγα λόγια, το Pranic Healing επιταχύνει την έμφυτη ικανότητα του σώματος για αυτοϊαση. Δεν κάνουμε μαγικά, απλά εφαρμόζουμε τεχνικές, που έχουν δοκιμαστεί για χρόνια από τον δάσκαλο και τους μαθητές του. Σε κάθε εφαρμογή του πρωτόκολλου, παρατηρούμε άμεση βελτίωση.

Η δική σας επέμβαση πού έγκειται;

Επεμβαίνουμε στο ενεργειακό πεδίο, στο οποίο εμφανίζονται πρώτα όλες οι παθήσεις, όλες οι ανισορροπίες. Η ενέργεια δεν είναι αρνητική ή θετική, είναι ουδέτερη αλλά μπορεί να είναι βρώμικη ή καθαρή. Όταν η ενέργεια ρέει ελεύθερα μέσα στο ενεργειακό σώμα, είμαστε καλά σε όλα τα επίπεδα. Με συγκεκριμένες κινήσεις μπορούμε να συμβάλλουμε στην ελεύθερη ροή της ενέργειας. Όταν η ενέργεια ρέει ελεύθερα, υποχωρεί ο πόνος, υποχωρεί η αιτία του προβλήματος.


Ο κόσμος είναι δύσπιστος; Το ψάχνει;

Είναι γεγονός ότι ο κόσμος ψάχνεται. Στην Ελλάδα, είναι σύνηθες το φαινόμενο να ψάξει ο κόσμος και κάτι ακόμη, πέρα από την κλασική ιατρική. Το Pranic Healing, σε πολλές άλλες χώρες, συνεργάζεται με την κανονική ιατρική. Σε νοσοκομείο του Νιου Τζέρσεϋ, εφαρμόζονται τεχνικές του Pranic Healing στα επείγοντα, για την αντιμετώπιση του πόνου. Η Ελλάδα κάνει αργά, αλλά σταθερά βήματα. Σκεφτείτε τον βελονισμό. Με πόση καχυποψία τον αντιμετώπιζαν οι Έλληνες πριν κάποια χρόνια και πώς βρίσκεται πλέον μέσα στις επιλογές τους.

Σας φαντάζομαι διαρκώς σε υπηρεσία.

Είμαστε σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Λαμία, Γιάννενα, Κρήτη, Κύπρο. Ταξιδεύουμε πάρα πολύ και συναντάμε συνεχώς κόσμο, που θέλει να διαδώσει το Pranic Healing. Θέλω να αναφέρω ότι το Θεαγένειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης διάλεξε το Pranic Healing μαζί με την ομοιοπαθητική για να διεξαχθεί μια έρευνα πάνω στη θεραπεία καρκινικών κυττάρων. Υπέροχο;

Σαφώς. Μίλησέ μου για τις πολλαπλές εφαρμογές του Pranic Healing, Chiara.

Υπάρχουν άτομα που ζουν με τον πόνο καθημερινά. Το να ανακουφιστούν από αυτόν τον πόνο είναι πάρα πολύ σημαντικό. Υπάρχει το Pranic Sports Therapy: αθλητές που θέλουν να φτάσουν στο μέγιστο τις αντοχές τους και ν’ αποκτήσουν τεράστιες ποσότητες ενέργειας. Άτομα που κάνουν γιόγκα μαθαίνουν να χρησιμοποιούν το Pranic Healing για να έχουν πιο ευέλικτο σώμα. Super brain yoga: πώς μπορούμε να φέρουμε την ενέργεια στον εγκέφαλο με μια απλή άσκηση. Για να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι, πιο έτοιμοι, πιο έξυπνοι.

Παιδιά συναντάς; Συνεχίζεις να εκπλήσσεσαι σαν θεραπεύτρια;

Ο κόσμος υποφέρει από άγχος και στρες. Το ίδιο και τα παιδιά. Γιατί στο σχολείο ασχολούνται μόνο με την απορρόφηση γνώσεων κι όχι με τη διαχείριση του συναισθηματικού κόσμου του κάθε παιδιού. Οπότε υπάρχουν παιδιά, που από την ηλικία των 12 χρόνων, έχουν απίστευτα ψυχοσωματικά προβλήματα. Το Pranic Healing είναι αποτελεσματικό σε τέτοιες περιπτώσεις από την πρώτη κιόλας συνεδρία. Δε χρειάζονται δέκα συνεδρίες για να ξεκινήσει να βλέπει κάποιος αποτελέσματα. Μόνο μια απλή εφαρμογή του πρωτόκολλου για την συγκεκριμένη πάθηση κάθε φορά και ξεκινάει η βελτίωση. Μένω έκπληκτη (ακόμη) μπροστά σε ανθρώπους που μετά την πρώτη συνεδρία κόβουν π.χ. το τσιγάρο αμέσως.

Πώς είναι μια συνεδρία Pranic Healing;

Φανταστείτε ένα ήσυχο, ήρεμο περιβάλλον. Το Pranic Healing δεν αγγίζει το σώμα. Δεν είναι επικίνδυνο, δεν έχει παρενέργειες. Ο ίδιος ο εμπνευστής και δάσκαλος Choa Kok Sui ήθελε να είναι μια ασφαλής μέθοδος για να μην κινδυνεύουν ούτε οι θεραπευτές ούτε οι θεραπευόμενοι. Φυσικά και μας επισκέπτονται άτομα με σοβαρές ασθένειες και το πρώτο πράγμα που λέμε είναι ότι δεν υποσχόμαστε τίποτα. Αλλά η εξασφάλιση ενός ποιοτικού περιβάλλοντος, σε σοβαρές ασθένειες, είναι πολύ σοβαρή υπόθεση. Ακόμη και στις σοβαρές ασθένειες μπορεί να υπάρξει βελτίωση και ανακούφιση από τον πόνο.

Γνωρίζεις και τη φυσιογνωμία της Ελλάδας και της Ιταλίας. Ποια είναι τα συμπεράσματά σου;

Η Ελλάδα είναι πιο αργή. Στην Ιταλία, πλέον, ομοιοπαθητική, διατροφή, Pranic Healing καθιστούν επαγγέλματα. Μπορείς να βρεις ανάλογες ειδικότητες και σε νοσοκομεία. Τις εναλλακτικές θεραπείες η Ελλάδα τις κατακτά πολύ αργά. Στο Pranic Healing, εδώ, έρχονται από όλες τις ηλικίες άνθρωποι. Άτομα 18 χρόνων, που θέλουν να επενδύσουν σε μια χαρούμενη και ισορροπημένη ζωή. Να πω ότι υπάρχουν και τα Pranic Face Lift και Pranic Body Sculpting, τα οποία βοηθούν πολύ ανθρώπους που είτε δεν είναι ικανοποιημένοι από την εμφάνισή τους, είτε, λόγω ατυχήματος, έχουν αποκτήσει κάποιες δυσμορφίες. Το Pranic Face Lift αναπλάθει το δέρμα, αλλάζει κάτι που έχει φθαρεί και μας κάνει να φαινόμαστε πιο νέοι. Όχι χρησιμοποιώντας νυστέρι, κρέμες ή οτιδήποτε άλλο παρόμοιο, αλλά αναδιαμορφώνοντας τον εσωτερικό μας κόσμο, κάνοντάς μας πιο χαρούμενους, πιο ήρεμους. Γιατί μην ξεχνάμε ότι ένα όμορφο πρόσωπο προϋποθέτει πάντα έναν όμορφο και ισορροπημένο εσωτερικό κόσμό.

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ.

Να είσαι καλά.

Σχετικοί σύνδεσμοι
Αναλυτικά στοιχεία : RAMA – Ελληνικός Οργανισμός Pranic Healing & Arhatic Yoga
Ιστοσελίδα: RAMA – Ελληνικός Οργανισμός Pranic Healing & Arhatic Yoga
Email: rama@pranichealing.gr

Όμορφη Ζωή Άρθρα

Στην Όμορφη Ζωή είμαστε αφιερωμένοι με πάθος στο σκοπό να ενημερώνουμε τους ανθρώπους για τους δρόμους που υπάρχουν για να βελτιώσουντην ζωή τους.
Στόχος μας να αποτελεί την πρώτη επιλογή για κάθε αναγνώστη που θέλει να διανύσει το ταξίδι της ζωής του όμορφα και με θετικό τρόπο.
Αν θέλεις κι εσύ να συμμετέχεις στην ομάδα μας, σαν αρθρογράφος ή συνεργάτης, στείλε μας μήνυμα στο georgia@omorfizoi.gr
Όμορφη Ζωή Άρθρα

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Ζώντας σαν ξωτικό

1 σχόλιο

Σχολιάστε

Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας