Χρήσιμες συμβουλές για να γίνετε ένας έμπειρος αγοραστής βιολογικών προϊόντων

0
83

Advertorial

Μία υγιής διατροφή δεν στηρίζεται μόνο σε τροφές που απλά δεν είναι ανθυγιεινές, αλλά απαιτεί την πρόσληψη πολλών στοιχείων και συστατικών, τα οποία προοικονομούν έναν γερό οργανισμό. Αρχίστε λοιπόν να σκέφτεστε πιο υγιεινά και πιο οικολογικά, επιλέγοντας τα σωστά βιολογικά προϊόντα.

Αν είστε από εκείνους που βιάζονται να φάνε το πρωί επειδή δεν προλαβαίνουν, τσιμπάνε οτιδήποτε εύκολο προκειμένου να μην χάσουν χρόνο και γενικά βρίσκονται σε ένα διατροφικό χάος, πρέπει να αλλάξετε πλεύση!

Τα χημικά στα τρόφιμα είναι ολοένα και περισσότερο επικίνδυνα για τον οργανισμό τόσο ενός παιδιού, όσο και ενός ενήλικα. Τα βιολογικά προϊόντα είναι εντελώς απαλλαγμένα από ορμόνες, αντιβιοτικά, γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς και φυτοφάρμακα.

Κάντε μία καλή ανάγνωση στις ετικέτες

Η πρώτη ένδειξη που πρέπει να υπάρχει στις ετικέτες είναι το εθνικό σήμα βιολογικής καλλιέργειας (BIO/AGRO), το οποίο ακολουθείται από τον κωδικό έγκρισης του οργανισμού που τα παρέχει στην αγορά.

Αν στην ετικέτα αναγράφεται απλά η ένδειξη «βιολογικό» και όχι «100% βιολογικό» τότε σημαίνει ότι το 95% από τα συστατικά του είναι βιολογικά.

Αποκτήστε εμπειρία στην αγορά των βιολογικών προϊόντων

Τα organic product στην Ελλάδα ήταν μέχρι τώρα δυσεύρετα, αφού λίγοι και καλοί τα προτιμούσαν στο σπίτι τους. Στις μέρες μας η προσοχή πολλών καταναλωτών έχει στραφεί προς αυτά, για αυτό φερθείτε σαν έμπειρος αγοραστής την επόμενη φορά που θα πάτε για ψώνια και εκτός από την ετικέτα, δώστε έμφαση στα παρακάτω:

  • Προτιμήστε τα φρούτα και τα λαχανικά όταν είναι η εποχή τους, όταν βρίσκονται σε αφθονία και παρέχονται σε χαμηλότερες τιμές.
  • Κάντε μία επίσκεψη στους ίδιους τους καλλιεργητές/αγρότες. Υπάρχουν φάρμες, οι οποίες συγκαταλέγονται στις βιολογικές, αλλά λόγω οικονομικής επιβάρυνσης δεν έχουν πιστοποιηθεί.

Γιατί εν τέλει να προτιμήσετε τα βιολογικά προϊόντα;

  • Τα συμβατικά φρούτα και λαχανικά περιέχουν μισή περίπου περιεκτικότητα σε βιταμίνες. Συγκεκριμένα τα βιολογικά περιέχουν περισσότερο ασβέστιο, σίδηρο, μαγνήσιο.
  • Τα χημικά λιπάσματα επηρεάζουν την υγεία του ανθρώπου και είναι υπεύθυνα για πολλές ασθένειες. Όσα προϊόντα είναι απαλλαγμένα από αυτά μπορούν να τρώγονται ακόμα και με την φλούδα, αφού περιέχει τα περισσότερα αντιοξειδωτικά.

Φροντίστε την υγεία των παιδιών σας και προστατευτείτε από τα παρασιτοκτόνα, αγοράζοντας βιολογικά προϊόντα. Δείτε την μεγαλύτερη ποικιλία στο ola-bio.gr!

   

 

Όμορφη Ζωή Άρθρα

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.
Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας