Διαχειριστείτε τους φόβους σας…

0
1393

διαχειριστείτε τους φόβους σαςΜία απλή τεχνική που απαιτεί μόνο 3 λεπτά από το χρόνο σας!

Στάση Σώματος: Καθίστε στην εύκολη θέση ή σε μια καρέκλα με ίσια τη σπονδυλική

Μάτια: Κλειστά

Θέση Χεριών: Τοποθετείστε το αριστερό χέρι με τα τέσσερα ακροδάχτυλα και τον αντίχειρα ενωμένα στο σημείο του αφαλού και πιέστε ελαφρά το σημείο, σαν ένα στόμιο.

Τοποθετείστε τα τέσσερα δάχτυλα του δεξιού χεριού στο μέτωπο, στο σημείο ανάμεσα στα φρύδια (ακριβώς πάνω από τη βάση της μύτης) με τα δάχτυλα τεντωμένα να δείχνουν προς τα αριστερά, σαν να ελέγχετε τη θερμοκρασία σας.

Μουσική/Μάντρα: Ακούστε το μάντρα Chattra Chakkra Varti.

(Σε ελεύθερη μετάφραση το νόημα του είναι ότι είστε αυτόφωτοι, όμορφοι, ενωμένοι με όλα – https://youtu.be/_QkOv–vu3s )

Χρόνος: Για 3 λεπτά αξιολογείστε τους φόβους σας και συνειδητά σχετιστείτε με τη νοητική εμπειρία που έχετε για κάθε φόβο σας.

Σχόλια: Αυτή η τεχνική βοηθάει να διαχειριστείτε έντονες καταστάσεις φόβου, να εξαλείψετε τρομακτικές εικόνες καθώς και αρνητικά συναισθήματα τα οποία έχετε αναπτύξει λόγω τρομακτικών εμπειριών. Το αποτέλεσμα είναι ότι τα αρνητικά συναισθήματα τα οποία σχετίζονταν με συγκεκριμένους φόβους αντικαθίστανται με θετικά, δημιουργώντας έτσι ένα νέο και διαφορετικό συνειρμό με το κάθε ερέθισμα. H μουσική που συνίσταται θα δημιουργήσει αυτό το μοναδικό αποτέλεσμα.

* Όλες οι τεχνικές που προτείνουμε δεν πρέπει να θεωρούνται ιατρική συμβουλή. Αν εσείς ή κάποιος που γνωρίζετε πάσχει από κάποια σοβαρή ιατρική κατάσταση, θα πρέπει να συμβουλευτείτε έναν γιατρό.

Μετάφραση: Αλεξάνδρα Tarandeep Ανδρικοπούλου

από Shannahoff-Khalsa, D. (2012)
Technique for Managing Fears, Sacred Therapies, The Kundalini Yoga Meditation Hand Book for Mental Health, N.Y. (σελ. 41)

Πηγή: kundaliniyoganet.gr

Όμορφη Ζωή Άρθρα

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.
Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας