573 ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ

Ένα εργαλείο, από μία σειρά διαλογισμών που δόθηκαν από τον Γιόγκι Μπάτζαν, που βοηθά να σταθούμε στα πόδια μας και να μη “χάνουμε” το μυαλό μας, όταν όλα καταρρέουν γύρω μας.

κάντε το διαλογισμό αυτό 3-5 λεπτά οποιαδήποτε ώρα νοιώσετε ότι χρειάζεστε μέσα στην ημέρα το νου σας διαυγή και κοφτερό !

Είναι μία τεχνική, εργαλείο επιβίωσης για το παρόν και το μέλλον.

Ένα εργαλείο, από μία σειρά διαλογισμών που δόθηκαν από τον Γιόγκι Μπάτζαν, που βοηθά να σταθούμε στα πόδια μας και να μη χάνουμε το μυαλό μας, όταν όλα καταρρέουν γύρω μας.

Ένας διαλογισμός που πυροδοτεί άμεσα την αποτελεσματικότητά μας σε καταστάσεις ζωής και θανάτου. Εξισορροπεί το νευρικό και ενδοκρινικό σύστημα. Τοποθετώντας τα χέρια στη συγκεκριμένη θέση, ασκείται πίεση σε συγκεκριμένα σημεία μεσημβρινών που βρίσκονται στους ώμους και το εγώ ουδετεροποιείται.

Μέσα από αυτόν το διαλογισμό θα γίνει κατανοητό ότι ακόμα και τις στιγμές που βρισκόμαστε σε άπνοια είμαστε ζωντανοί. Πολλά προβλήματα υπάρχουν γιατί δεν έχουμε τον έλεγχο της αναπνοής μας. Η ομορφιά της ζωής βρίσκεται στην αναπνοή και αυτή μας δίνει την ευαισθησία να αισθανόμαστε τα πάντα γύρω μας.

Δεν απαιτεί κάτι από εμάς, μόνο να τον δοκιμάσουμε. Δίνει κουράγιο, δύναμη, πίστη ιδιαίτερα αν συνεχίσουμε να ασκούμαστε καθημερινά για 40 ημέρες.

Στάση: Καθίστε στην Εύκολη Θέση ή σε μία καρέκλα με τη σπονδυλική στήλη ίσια. Λυγίστε τους αγκώνες και φέρτε τα χέρια ψηλά στο ύψος της καρδιάς και σε απόσταση λίγων εκατοστών από το σώμα. Τα δάκτυλα είναι τεντωμένα και ενωμένα. Οι παλάμες στραμμένες προς το σώμα. Καλύψτε με τη δεξιά παλάμη το αριστερό χέρι και κρατείστε τα χέρια παράλληλα με το έδαφος. Ενώστε τις άκρες των αντιχείρων και πιέστε τις. Διατηρείστε τα χέρια σας σε αυτή τη θέση κατά τη διάρκεια του διαλογισμού,

Μάτια: 1/10 ανοικτά.

Αναπνοή:
Εισπνοή βαθιά, κράτημα του αέρα μέσα για 10 δευτερόλεπτα Πλήρης εκπνοή (όλος ο αέρας έξω ώστε να ασκείται ίση πίεση στις βαλβίδες της καρδιάς και ο εγκέφαλος με το κεντρικό νευρικό σύστημα να πυροδοτούν το σύστημα επιβίωσης για λίγα δευτερόλεπτα), κράτημα του αέρα έξω για 10 δευτερόλεπτα.

Συνεχίστε, παραμένοντας συγκεντρωμένοι στην αναπνοή

Διάρκεια: 3 – 5 λεπτά

 

Απόσπασμα από το βιβλίο SURVIVAL KIT, Meditations and Exercises for Stress and Pressure of the Times

Πηγή: kundaliniyoganet.gr

διαλογισμός άμεσα αποτελέσματα στρες

Όμορφη Ζωή Άρθρα

Όμορφη Ζωή Άρθρα

Στην Όμορφη Ζωή είμαστε αφιερωμένοι με πάθος στο σκοπό να ενημερώνουμε τους ανθρώπους για τους δρόμους που υπάρχουν για να βελτιώσουντην ζωή τους.
Στόχος μας να αποτελεί την πρώτη επιλογή για κάθε αναγνώστη που θέλει να διανύσει το ταξίδι της ζωής του όμορφα και με θετικό τρόπο.
Αν θέλεις κι εσύ να συμμετέχεις στην ομάδα μας, σαν αρθρογράφος ή συνεργάτης, στείλε μας μήνυμα στο georgia@omorfizoi.gr
Όμορφη Ζωή Άρθρα

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Thessaloniki #JobFestival 2018

Σχολιάστε

Εναλλακτικά, συνδεθείτε με...
Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.