Ο διαλογισμός θεραπεύει και ενεργοποιεί ξανά το νευρικό σύστημα που ρυθμίζει και ελέγχει την λειτουργία όλων των εσωτερικών οργάνων, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί την έδρα των ψυχικών λειτουργιών και της αντίληψης του περιβάλλοντος από τον άνθρωπο.

 

Στάση: Καθίστε ίσια στην εύκολη στάση (πόδια σταυρωμένα) ‘η σε μια καρέκλα με τη σπονδυλική στήλη ίσια και τα πέλματα να πατούν καλά στο πάτωμα.

Μούντρα: Αρχίστε να χτυπάτε παλαμάκια, μαλακά  – μία φορά ανά δευτερόλεπτο – δίνοντας στις παλάμες σας ένα κοίλο σχήμα, μπροστά από κέντρο της καρδιάς. Καθώς χειροκροτείτε θα δημιουργείται ένα ήχος. Οι αγκώνες είναι προς τα κάτω χαλαροί.

Μάτια: Τα μάτια είναι κλειστά.

Αναπνοή: Αναπνέετε ρυθμικά, συντονισμένα με την κίνηση, μέσα από τα στρογγυλεμένα σας χείλη. Εισπνέετε καθώς τα χέρια απομακρύνονται, εκπνέετε καθώς χτυπάτε παλαμάκι.

Διάρκεια: Συνεχίστε από  11 ως 31 λεπτά.

Κατά τη διάρκεια των 2 τελευταίων λεπτών σφίξτε τα χέρια μπροστά από το κέντρο της καρδιάς, όσο περισσότερο μπορείτε, επιτρέποντας στην ενέργεια να διαπεράσει το σώμα σας. Αναπνέετε βαθιά και αργά για να ελέγχετε την ενέργεια.

Για το τέλος: Εισπνεύστε βαθιά, κρατήστε την αναπνοή σας μέσα, σφίξτε τη λαβή και τη σπονδυλική σας στήλη ώστε η ενέργεια να πάει σε ολόκληρο το νευρικό σύστημα. Εκπνεύστε. Επαναλάβετε δύο ακόμη φορές. Χαλαρώστε.

Η επιτυχία της άσκησης εξαρτάται από το πόσο θα σφίξετε τα χέρια σας κατά τα 2 τελευταία λεπτά. 

Αν νοιώσετε ζάλη μετά την άσκηση, πιείτε αμέσως λίγο νερό.

Μετάφραση: Basantpal K. από www.3ho.org
Eπιμέλεια κειμένου: Seva Simran K.

Πηγή: www.kundaliniyoganet.gr

Newsletter εγγραφή

 

Όμορφη Ζωή Άρθρα

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.

Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας