Η Ισημερία στις 23 Σεπτεμβρίου σηματοδοτεί τη μετακίνηση του Ήλιου στο Ζυγό και την έναρξη του Φθινοπώρου. Διαλογιστείτε στις ενέργειες της Φθινοπωρινής Ισημερίας!

 

ΗΙσημερία συμβαίνει δύο φορές το χρόνο όταν ο Ήλιος διασχίζει τον ουράνιο ισημερινό. Καθώς ο Ήλιος διασχίζει αυτό το σημείο, οδηγεί σε ίσες ώρες φωτός και σκοταδιού.

Η Ισημερία είναι επίσης ένα σημαντικό σημείο καμπής στο αστρολογικό έτος. Αντιπροσωπεύει το σημείο της μισής διαδρομής καθώς ο Ήλιος ταξιδεύει μέσα από τους 12 διαφορετικούς αστερισμούς.

Το ταξίδι του Ήλιου μέσω του Ζυγού σηματοδοτεί την εποχή ισορροπίας και συνεργασίας με τους άλλους. Είναι η εποχή να στρέψουμε την προσοχή μας στους “άλλους” και να επικεντρωθούμε στο πώς μπορούμε να δημιουργήσουμε υγιείς συνεργασίες και φιλίες.

Η ενέργεια του Ζυγού σας καθοδηγεί να βρείτε την ισορροπία ανάμεσα στην ικανοποίηση των δικών σας αναγκών και επιθυμιών λαμβάνοντας συγχρόνως υπόψη τις ανάγκες και τις επιθυμίες των άλλων. Είναι η εποχή για να βρείτε την αρμονία και την ισορροπία σε όλους τους τομείς της ζωής σας.

Με την αλλαγή των εποχών, υπάρχει επίσης μια μετατόπιση της ροής και της κατεύθυνσης της ενέργειας.

Η ενέργεια αρχίζει να κινείται προς τα μέσα και μας ενθαρρύνει να απελευθερώσουμε και να εγκαταλείψουμε όλα όσα δεν μας εξυπηρετούν πια. Βλέπουμε ότι αυτό αντικατοπτρίζεται στη φύση καθώς τα δέντρα αρχίζουν να ρίχνουν τα φύλλα τους και καθώς ο καιρός γίνεται πιο δροσερός. Έχουμε λιγότερες ώρες φωτός και περισσότερες ώρες σκοταδιού.

Αυτές οι μετατοπίσεις στη φύση μας δίνουν μια ένδειξη ως προς τις μεταβολές που συμβαίνουν μέσα μας και μας προετοιμάζουν για το χειμώνα που είναι και η τελευταία εποχή πριν αρχίσει το νέο αστρολογικό έτος.

Η Φθινοπωρινή Ισημερία του 2018 ασκεί επίσης ιδιαίτερη επιρροή λόγω της ενέργειας του αστεροειδούς Χείρωνα

 

Ο Χείρων είναι γνωστός ως θεραπευτής στην αστρολογία. Οπουδήποτε εμφανίζεται ο Χείρωνας στον αστρολογικό σας χάρτη δείχνει μια πληγή που χρειάζεται να θεραπευτεί και να καθαριστεί κατά τη διάρκεια της ζωής σας.

Οι πληγές του Χείρωνα είναι καρμικές και αντιπροσωπεύουν μαθήματα και θέματα τα οποία η ψυχή σας έχει έρθει για να επιτύχει σε αυτήν εδώ τη ζωή.

Ο Χείρων είναι εξαιρετικά δραστήριος γύρω από αυτήν την Ισημερία, υποδεικνύοντας ότι μια περίοδος ίασης εξελίσσεται σε δεύτερο επίπεδο για όλους μας.

Η ενέργεια του Ζυγού σχετίζεται με τη συντροφικότητα και τη συνεργασία, αφορά στη σύνδεση με άλλους και στο άνοιγμα της καρδιάς μας σε άλλους. Η ενέργεια του Ζυγού συνδέεται με την κατανόηση και την αποδοχή των άλλων ανθρώπων καθώς και με την ανάπτυξη της συμπάθειας για τους συνανθρώπους μας.

Ως κοινωνία, δεν είμαστε πάντα οι καλύτεροι στην κατανόηση και στο σεβασμό προς τους συνανθρώπους μας. Πολλοί αισθάνονται ότι απειλούνται από τις διαφορές των άλλων ανθρώπων και την κριτική τους.

Η έκφραση της συμπάθειας θεωρείται αδυναμία. Συχνά οι άνθρωποι ενθαρρύνονται να ανταγωνίζονται και να αγωνίζονται εναντίον άλλων για να τους ξεπεράσουν ή να τους νικήσουν.

Η ενέργεια του Χείρωνα και του Ήλιου στο Ζυγό, είναι εδώ για να μας υπενθυμίσει ότι όλοι είμαστε ένα,  όλοι είμαστε ίδιοι. Είναι εδώ για να θεραπεύσει τις πολιτισμικές και βαθιές  πληγές που έχουμε γύρω από τις σχέσεις μας με τους άλλους. Είναι εδώ για να μας βοηθήσει να δούμε ότι οι διαφορές μας είναι απλώς μια ψευδαίσθηση και τελικά πολύ βαθιά όλοι είμαστε συνδεδεμένοι,  όλοι είμαστε ένα.

Οι διαφορές που αντιλαμβανόμαστε σε άλλους και τα θέματα που έχουμε με τους άλλους, είναι όλα δυνατοί δάσκαλοι για εμάς σε αυτήν τη ζωή.

 

Όταν αισθάνεστε ολοκληρωμένοι και ασφαλείς με τον εαυτό σας εξαφανίζεται μαγικά η ανάγκη για κριτική. Η αγάπη για τον εαυτό σας επιτρέπει να εστιάσετε και να ανακαλύψετε την αγάπη που βρίσκεται στους άλλους.

Μην επιτρέψετε σε αυτόν τον κόσμο να σας κάνει να νιώθετε ότι δεν είστε αρκετά καλοί. Μην επιτρέψετε στους άλλους να σας κάνουν να νιώθετε άσχημα για τον εαυτό σας. Μην επιτρέψετε στην κοινωνία να σας πει πώς χρειάζεται να είναι τα πράγματα. Ακολουθήστε το δικό σας μονοπάτι. Ακολουθήστε την καρδιά σας. Γνωρίζετε πολύ καλά ότι όταν αγαπάτε τον εαυτό σας, όλα είναι δυνατά.

Η Ισημερία στις 23 Σεπτεμβρίου είναι μια εποχή για να θεραπεύσετε το χάσμα. Είναι η εποχή για να διασχίσετε τη γέφυρα ανάμεσα στο εγώ και στον ανώτερο εαυτό σας. Είναι η εποχή να αισθανθείτε τη σύνδεση, τη δύναμη και την αγάπη που προέρχεται από την εσωτερική σας γνώση ότι όλοι είμαστε Ένα.

Διαβάστε ακόμη: Φθινοπωρινή Ισημερία Σεπτέμβριος 2018 | Τελετουργία

Άντζελα Κρητικού

Η Άντζελα Κρητικού ως ψυχολόγος (με άδεια άσκησης επαγγέλματος), με μεταπτυχιακό MSc στην Εκπαιδευτική Ψυχολογία στο πανεπιστήμιο του Λονδίνου και με ειδίκευση στη Γνωσιακή-Συμπεριφορική και Συστημική Ψυχοθεραπεία ασχολείται με δυσκολίες στις διαπροσωπικές και οικογενειακές σχέσεις καθώς επίσης με θέματα διαχείρισης άγχους, κατάθλιψης, ενίσχυσης αυτοεκτίμησης και αυτοπεποίθησης, δυσκολίες στον ύπνο, φοβίες, ψυχοσωματικά, δυσκολίες στη διατροφή, πένθος.

Με την μετεκπαίδευση της στην Προγεννητική και Περιγεννητική Συμβουλευτική Ψυχολογία στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ως πιστοποιημένη επιμορφώτρια Προγεννητικής Παιδαγωγικής-Αγωγής από την Ελληνική Εταιρία Προγεννητικής Αγωγής ειδικεύεται σε θέματα εγκυμοσύνης, τοκετού, θηλασμού και σε θέματα που απασχολούν τους γονείς (και όσους θέλουν να γίνουν γονείς). Επίσης, είναι ενεργειακή-εναλλακτική θεραπεύτρια και δασκάλα του Ρέικι.

Δείτε τα πλήρη στοιχεία της Αγγελικής Κρητικού
Άντζελα Κρητικού

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Ζώντας σαν ξωτικό

1 σχόλιο

Σχολιάστε

Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας