Της Αγγελικής Κρητικού

ηΝέα Σελήνη του Απριλίου στις 16 πραγματοποιείται στο ζώδιο του Κριού και θα είναι πολύ δραστήρια με πολλές δυνατές αλλαγές.

Από την Πανσέληνο του Μαρτίου στον Ζυγό, το Σύμπαν μας προκαλεί να θέσουμε τις προτεραιότητες μας και να αξιολογήσουμε που και πως δίνουμε τον χρόνο μας.

Ίσως να έχετε ήδη εντοπίσει τα θέματα που δεν εξυπηρετούν πλέον το ανώτερο καλό σας ή ίσως να έχουν αναδυθεί ζητήματα που σας ανάγκασαν να επανεξετάσετε τον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζετε διάφορες καταστάσεις στη ζωή σας.

Υπό την ενέργεια της Νέας Σελήνης στον Κριό όλοι θα έχουμε κάποια καθοδήγηση σχετικά με τις αλλαγές που μπορούμε να κάνουμε με σκοπό να φέρουμε περισσότερη αρμονία και ισορροπία στη ζωή μας.

Αυτές οι αλλαγές ίσως να απαιτήσουν να βγούμε έξω από τη ζώνη άνεσης μας και να ‘σπάσουμε’ κάποιες μακροχρόνιες συνήθειες. Αυτή η Νέα Σελήνη στον Κριό είναι η καλύτερη του 2018 για να επιτευχθούν ριζικές αλλαγές.

Αρχίστε να σκέφτεστε τι δεν λειτουργεί στη ζωή σας. Αναλογιστείτε ποιοι τομείς ή συμπεριφορές δεν σας εξυπηρετούν πλέον και δείτε εάν μπορείτε είτε να αλλάξετε την κατάσταση είτε να αλλάξετε τις σκέψεις σας γύρω από την κατάσταση.

Το Σύμπαν θα σας καθοδηγήσει στην καλύτερη πορεία δράσης, οπότε παραμείνετε ανοιχτοί και δείτε αυτό που σας προσφέρει.

Παρόλο που αυτή η Νέα Σελήνη θα μας ενθαρρύνει ουσιαστικά να φέρουμε παραγωγικές και υγιείς αλλαγές στη ζωή μας, πιθανότατα να χρειαστεί χρόνος για να μπορέσουμε να κατανοήσουμε τον καλύτερο τρόπο για την εφαρμογή τους.

Αυτό οφείλεται εν μέρει στο γεγονός ότι ο Ερμής αλλάζει σε ευθεία πορεία κατά τη διάρκεια της Νέας Σελήνης.

Ακόμα κι αν ο Ερμής κινείται σε ευθεία πορεία θα φέρει θέματα στο φως.  Ίσως να χρειαστεί περίπου μια εβδομάδα πριν μπορέσετε πραγματικά να καταλάβετε και να κατανοήσετε κάθε νέα πληροφορία, οπότε να είστε υπομονετικοί και να δώσετε χρόνο στον εαυτό σας.

Μαζί με τις αλλαγές, υπάρχει και μια σημαντική ενέργεια κάθαρσης γύρω από αυτήν τη Νέα Σελήνη. Δεν χρειάζεται αυτό να σας ανησυχήσει αλλά είναι καλό να το γνωρίζετε, ειδικά αν έχετε παρατηρήσει ότι είστε ιδιαίτερα ευαίσθητοι στους κύκλους της Σελήνης.

Εάν τα πράγματα εξελιχθούν έντονα ή εάν αναδυθούν θέματα στην επιφάνεια, είναι καλό να γνωρίζετε ότι δεν θα κρατήσει για πολύ. Όσο γρήγορα τα θέματα θα αναδυθούν τόσο γρήγορα θα ηρεμήσουν. Οπότε, προσπαθήστε να διατηρήσετε τη ψυχραιμία σας και κάντε πρακτική στην αρετή της υπομονής.

Από όλα τα ζώδια, η ενέργεια του Κριού μας βοηθάει περισσότερο στην αυτο-εξέλιξη μας και στην επαφή με την αληθινή μας ουσία.

Υπό αυτήν τη Νέα Σελήνη, θα έχουμε όλοι την ευκαιρία να μάθουμε και να κατανοήσουμε  πραγματικά τους εαυτούς μας σε ένα βαθύτερο επίπεδο.

Ίσως να νιώσετε εμπνευσμένοι για το πώς μπορείτε να φροντίσετε καλύτερα τον εαυτό σας και πώς μπορείτε να αρχίσετε να εκπληρώνετε τις δικές σας ανάγκες.

Εάν αναδυθούν θέματα γύρω από αυτήν τη Νέα Σελήνη και χρειάζεστε μια γρήγορη λύση, σκεφτείτε πώς μπορείτε να φροντίσετε καλύτερα τις δικές σας ανάγκες ώστε να αντεπεξέλθετε στην κατάσταση.

Αυτό δεν σημαίνει ότι θέλετε να αγνοήσετε τις ανάγκες των άλλων, αλλά υπό αυτήν την ενέργεια,  το να στρέψετε την προσοχή σας στη φροντίδα προς το εαυτό σας είναι η πρώτη σας προτεραιότητα. Εξάλλου, εάν εσείς οι ίδιοι είστε καλά τότε είναι πολύ πιο εύκολο να βοηθήσετε κι άλλους να νιώσουν καλά.

Επικεντρώνοντας την προσοχή σας στον εαυτό σας και κάνοντας πράγματα που σας φέρνουν χαρά είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για να διοχετεύσετε αυτήν την ενέργεια.

Η Νέα Σελήνη στον Κριό θα υποστηρίξει την προσπάθειά σας να σταθείτε στον εαυτό σας και να βγείτε έξω από τη ζώνη άνεσης σας, γιατί μόνο όταν το κάνετε αυτό μπορείτε πραγματικά να ωριμάσετε, να εξελιχθείτε και να μάθετε ποιοι αληθινά είστε.

Συνολικά, η Νέα Σελήνη του Απριλίου είναι μια σπουδαία στιγμή για να υλοποιήσετε και να ξεκινήσετε νέα ιδέες, νέους στόχους. Ενώ η μεγάλη αλλαγή αιωρείται στην ατμόσφαιρα, αυτές οι πρώτες “άβολες” αλλαγές θα αποτελέσουν τα καύσιμα για την εξέλιξη σας και θα σας βοηθήσουν να ανακαλύψετε ένα νέο ανεξερεύνητο μέρος του εαυτού σας.

Άντζελα Κρητικού

Άντζελα Κρητικού

Η Άντζελα Κρητικού ως ψυχολόγος (με άδεια άσκησης επαγγέλματος), με μεταπτυχιακό MSc στην Εκπαιδευτική Ψυχολογία στο πανεπιστήμιο του Λονδίνου και με ειδίκευση στη Γνωσιακή-Συμπεριφορική και Συστημική Ψυχοθεραπεία ασχολείται με δυσκολίες στις διαπροσωπικές και οικογενειακές σχέσεις καθώς επίσης με θέματα διαχείρισης άγχους, κατάθλιψης, ενίσχυσης αυτοεκτίμησης και αυτοπεποίθησης, δυσκολίες στον ύπνο, φοβίες, ψυχοσωματικά, δυσκολίες στη διατροφή, πένθος.

Με την μετεκπαίδευση της στην Προγεννητική και Περιγεννητική Συμβουλευτική Ψυχολογία στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ως πιστοποιημένη επιμορφώτρια Προγεννητικής Παιδαγωγικής-Αγωγής από την Ελληνική Εταιρία Προγεννητικής Αγωγής ειδικεύεται σε θέματα εγκυμοσύνης, τοκετού, θηλασμού και σε θέματα που απασχολούν τους γονείς (και όσους θέλουν να γίνουν γονείς). Επίσης, είναι ενεργειακή-εναλλακτική θεραπεύτρια και δασκάλα του Ρέικι.

Δείτε τα πλήρη στοιχεία της Αγγελικής Κρητικού
Άντζελα Κρητικού

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Στη γέφυρα του Γαλατά

Σχολιάστε

Εναλλακτικά, συνδεθείτε με...
Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.