Της Αγγελικής Κρητικού

η

Νέα Σελήνη στις 15 Μαΐου πραγματοποιείται στο γήινο ζώδιο του Ταύρου και ανοίγει το δρόμο για μεγάλες κοσμικές αλλαγές.

Η Νέα Σελήνη αποτελεί πάντα μια περίοδο για νέα ξεκινήματα και στις 15 Μαΐου  θα έχουμε τα πιο δυνατά νέα ξεκινήματα γι’ αυτήν τη χρονιά. Αυτό δεν οφείλεται μόνο στην ενέργεια της Νέας Σελήνης, αλλά και στο γεγονός ότι ο Ουρανός μετατοπίζεται στον Ταύρο την ίδια ημέρα.

Η ενέργεια του Ταύρου είναι συνδεδεμένη με την ασφάλεια και τη σταθερότητα, ειδικά όταν πρόκειται για την υγεία, την οικογένεια και τα οικονομικά μας.

Ενώ η αναζήτηση ασφάλειας από εξωτερικά πράγματα είναι μερικές φορές απαραίτητη, η αληθινή ασφάλεια προέρχεται από μέσα.

Μπορεί να αγαπάτε, αλλά να χάνετε, μπορεί να τρώτε υγιεινά, αλλά να έρχεται η ασθένεια, μπορεί να παίζετε με ασφάλεια, αλλά τελικά με κάποιο τρόπο να βρίσκεστε σε κίνδυνο.

Στη ζωή, η μόνη εγγύηση είναι η αλλαγή, και η Νέα Σελήνη στον Ταύρο θα μας διδάξει πώς να αποδεχόμαστε τις αλλαγές που εμφανίζονται στο δρόμο μας.

Τα πάντα στη ζωή έχουν τη δική τους αρχή και το δικό τους τέλος. Ακόμα και εσύ. Κάθε μέρα βιώνουμε τη γέννηση και το θάνατο, κάθε στιγμή βιώνουμε τη συνεχή ροή της αλλαγής.

Μερικές φορές οι αλλαγές στη ζωή μπορεί να είναι μικρές και ασήμαντες ενώ άλλες φορές μπορεί να είναι μεγάλες και συγκλονιστικές και να ανατρέπουν ότι γνωρίζαμε και πιστεύαμε μέχρι εκείνη τη στιγμή. Αλλά αυτή είναι η ζωή. Και το να αισθάνεστε άνετα με κάθε αλλαγή είναι το πιο ισχυρό πράγμα που μπορείτε να κάνετε.

Υπό την ενέργεια αυτής της Νέας Σελήνης και υπό τη μεταβαλλόμενη ενέργεια του Ουρανού, θα είναι ακόμα πιο σημαντικό να επικεντρωθείτε στη δημιουργία σταθερότητας στη ζωή σας μέσω της αποδοχής της αλλαγής.

Όταν παραδινόμαστε στην αλλαγή, όταν παραδινόμαστε στην ενέργεια του θανάτου και της αναγέννησης της ζωής, όταν συνειδητοποιούμε ότι όλα είναι προσωρινά, τότε είναι που πραγματικά νιώθουμε γαλήνη και ανακαλύπτουμε την αληθινή ασφάλεια.

Οι μετατοπίσεις που έρχονται μαζί με τη Νέα Σελήνη στον Ταύρο θα φέρουν ξαφνικές αλλαγές στη ζωή μας ή αν έχει συμβεί πρόσφατα κάποια αλλαγή, ίσως να καθοδηγηθούμε να φτάσουμε πραγματικά σε ένα νέο επίπεδο αποδοχής και κατανόησης.

Ο καλύτερος τρόπος για να περιηγηθείτε σε αυτήν την ενέργεια είναι να κάνετε πρακτική στην αποδοχή και να παραμείνετε παρόντες στη στιγμή.

Όταν έρθει η αλλαγή, ίσως να ανησυχήσετε για το μέλλον, να ανησυχήσετε για το τι θα συμβεί στη συνέχεια, αλλά εστιάζοντας απλά στα πράγματα από στιγμή σε στιγμή και αποδέχοντας ότι έρχεται στον δρόμο σας, θα καταφέρετε να ανακτήσετε την αίσθηση της γαλήνης.

Είμαστε συν-δημιουργοί σε αυτόν τον πλανήτη και ενώ δεν έχουμε τον έλεγχο σε όλα όσα έρχονται στον δρόμο μας, έχουμε τον έλεγχο στο πως αισθανόμαστε, σκεφτόμαστε και ενεργούμε.

Με το να επικεντρωνόμαστε στο τι είναι υπό τον έλεγχό μας και όχι σε αυτό που δεν είναι, και με το να έχουμε επίγνωση των συναισθημάτων, των σκέψεων και των πράξεων μας, μπορούμε να νιώσουμε περισσότερη γαλήνη στη ζωή μας και να παραμείνουμε ανοιχτοί σε νέες δυνατότητες.

Με το να πολεμάτε την αλλαγή δεν πρόκειται να βοηθήσετε τον εαυτό σας. Αντίθετα παραμένοντας ανοιχτοί στην αλλαγή και προσπαθώντας να την αποδεχτείτε όσο καλύτερα μπορείτε, θα έχετε πάντα ένα θετικό αποτέλεσμα.

Μαζί με την αλλαγή της ενέργειας, αυτή η Νέα Σελήνη φέρνει επίσης ένα κύμα δημιουργικότητας.

Κάθε φορά που η αλλαγή ρέει στη ζωή σας, αντιπροσωπεύει μια εποχή αυξημένης δημιουργικότητας και μια εποχή όπου μπορείτε να λάβετε νέες πληροφορίες ή νέες συνθήκες ζωής για να δημιουργήσετε κάτι νέο.

Με το να επικεντρώνεστε στο καινούριο, αντί να αγωνίζεστε για το παλιό, μπορείτε να ανοίξετε την καρδιά και το μυαλό σας σε πράγματα που ίσως δεν είχατε παρατηρήσει ποτέ πριν και να δημιουργήσετε μια νέα πραγματικότητα για τον εαυτό σας.

Υπό τις ενέργειες της Νέας Σελήνης στον Ταύρο και τη μετατόπιση του Ουρανού σε ένα νέο ζώδιο, όλοι θα καθοδηγηθούμε να ενεργοποιήσουμε και να αποδεχτούμε την αλλαγή για να νιώσουμε ασφαλείς. Θα μπορέσουμε επίσης να αξιοποιήσουμε τη δημιουργικότητά μας για να είμαστε πιο ανοιχτοί σε νέες δυνατότητες που φέρνει η αλλαγή.

“Η ζωή είναι μια σειρά φυσικών και αυθόρμητων αλλαγών. Μην αντιστέκεστε σε αυτές τις αλλαγές. Αυτό δημιουργεί μόνο θλίψη. Αφήστε την πραγματικότητα να είναι απλά πραγματικότητα. Επιτρέψτε στα πράγματα να ρέουν φυσικά με όποιον τρόπο τους αρέσει”
– Λάο Τσε

Άντζελα Κρητικού

Άντζελα Κρητικού

Η Άντζελα Κρητικού ως ψυχολόγος (με άδεια άσκησης επαγγέλματος), με μεταπτυχιακό MSc στην Εκπαιδευτική Ψυχολογία στο πανεπιστήμιο του Λονδίνου και με ειδίκευση στη Γνωσιακή-Συμπεριφορική και Συστημική Ψυχοθεραπεία ασχολείται με δυσκολίες στις διαπροσωπικές και οικογενειακές σχέσεις καθώς επίσης με θέματα διαχείρισης άγχους, κατάθλιψης, ενίσχυσης αυτοεκτίμησης και αυτοπεποίθησης, δυσκολίες στον ύπνο, φοβίες, ψυχοσωματικά, δυσκολίες στη διατροφή, πένθος.

Με την μετεκπαίδευση της στην Προγεννητική και Περιγεννητική Συμβουλευτική Ψυχολογία στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ως πιστοποιημένη επιμορφώτρια Προγεννητικής Παιδαγωγικής-Αγωγής από την Ελληνική Εταιρία Προγεννητικής Αγωγής ειδικεύεται σε θέματα εγκυμοσύνης, τοκετού, θηλασμού και σε θέματα που απασχολούν τους γονείς (και όσους θέλουν να γίνουν γονείς). Επίσης, είναι ενεργειακή-εναλλακτική θεραπεύτρια και δασκάλα του Ρέικι.

Δείτε τα πλήρη στοιχεία της Αγγελικής Κρητικού
Άντζελα Κρητικού

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Στη γέφυρα του Γαλατά

Σχολιάστε

Εναλλακτικά, συνδεθείτε με...
Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.