Της Αγγελικής Κρητικού

Μ

πορείτε να πιστέψετε ότι βρισκόμαστε στα μισά της χρονιάς; Το 2018 είναι ένα έτος αφύπνισης, ανάπτυξης και δημιουργίας. Είναι μια χρονιά για να ξεκινήσετε, να δημιουργήσετε τα θεμέλια για τα όνειρά σας.

Καθώς είμαστε στη μέση της χρονιάς, οι ενέργειες θα μας υπενθυμίσουν πόσο μακριά έχουμε φτάσει στο ταξίδι μας.

Η ζωή δεν είναι ποτέ μια ευθεία γραμμή, έχει σκαμπανεβάσματα, ροή, κίνηση. Είναι πάντα σε κατάσταση αλλαγής και χρειάζεται να είμαστε πρόθυμοι να αλλάξουμε μαζί της.

Η Νέα Σελήνη του Ιουνίου πραγματοποιείται στις 13 στο ζώδιο των Διδύμων. Αυτή η μέρα αποτελεί ένα ιερό σημείο της χρονιάς, μια εποχή όπου μπορούμε ουσιαστικά να σκεφτούμε πόσο έχει αλλάξει η ζωή μας και σε ποια νέα σχέδια ή “ταξίδια” θα εργαστούμε από εδώ και στο εξής.

Είναι καιρός να σκεφτούμε τι έχει συμβεί μέχρι τώρα και τι θα ακολουθήσει. Ανεξάρτητα από το τι έχει φέρει η ζωή στο μονοπάτι σας, ανεξάρτητα από το πού βρίσκεστε σήμερα, αυτή η Νέα Σελήνη είναι εδώ για να σας βοηθήσει και να σας καθοδηγήσει στο μονοπάτι σας, να σας υπενθυμίσει ότι ποτέ δεν είναι αργά για να ξεκινήσετε από την αρχή. Δεν είναι ποτέ αργά για μια νέα αρχή, ανεξάρτητα από το πόσο μεγάλη ή μικρή είναι.

Η ενέργεια των Δίδυμων είναι η αυτο-έκφραση, ο λόγος της αλήθειας και η εύρεση της δημιουργικότητας σας. Ως ζώδιο του αέρα, η ενέργεια των Δίδυμων μας ενθαρρύνει να σκεφτούμε βαθιά ώστε να μπορούμε να ανακαλύψουμε ποιες σκέψεις είναι αληθινές και ποιες σκέψεις προέρχονται από τους φόβους μας.

Οι σκέψεις μας είναι τόσο ισχυρές και μπορούν να υπαγορεύσουν τον τρόπο με τον οποίο βιώνουμε και βλέπουμε τον κόσμο. Οι σκέψεις μπορούν να εξουσιάσουν τη ζωή μας, αν δεν τις κρατήσουμε υπό έλεγχο.

Τα καλά νέα είναι ότι δεν χρειάζεται να πιστεύετε όλα όσα σκέφτεστε. Ανά πάσα στιγμή, μπορείτε να επιλέξετε να απελευθερώσετε τις σκέψεις που δεν σας εξυπηρετούν πια και να επικεντρωθείτε στις σκέψεις που είναι χρήσιμες. Ανά πάσα στιγμή, μπορείτε να επιλέξετε να αντικαταστήσετε αρνητικές σκέψεις με πιο θετικές.

Οι σκέψεις είναι πολύ δυνατές και αυτή η Νέα Σελήνη θα μας ενθαρρύνει να εξετάσουμε και να αξιολογήσουμε τις διαδικασίες σκέψης και τα συστήματα πεποιθήσεων που έχουμε βαθιά μέσα μας.

Τι ιστορίες συνεχίζουμε να λέμε στους εαυτούς μας; Ποιες σκέψεις μας εμποδίζουν να προχωρήσουμε;

Εάν μπορείτε αφιερώστε λίγο χρόνο για να αναρωτηθείτε αυτές τις ερωτήσεις και να “σκάψετε” πραγματικά βαθιά στη σοφία της ψυχής σας. Θα σας δοθεί όλη η υποστήριξη που χρειάζεστε για να ξαναγράψετε ή να απελευθερώσετε τις ιστορίες που δεν σας εξυπηρετούν πια.

Η Νέα Σελήνη στους Διδύμους θα μας οδηγήσει στην εσωτερική μας σοφία!

Όταν η ψυχή μας ήρθε στο σώμα μας, έφερε μαζί της σοφία από προηγούμενες ζωές, σοφία από το Σύμπαν και σοφία για το ταξίδι της ζωής μας που έχουμε να κάνουμε.

Αυτή η γνώση είναι προσβάσιμη σε όλους μας και κάποιες φορές το Σύμπαν μας ανοίγει μια πύλη για να έχουμε πιο εύκολη πρόσβαση σε αυτές τις πληροφορίες.

Η Νέα Σελήνη στους Διδύμους ανοίγει αυτή την πύλη για μας και θα μας επιτρέψει να αποκτήσουμε γνώσεις από τον ανώτερο εαυτό μας. Όλοι έχουμε μια έμφυτη σοφία μέσα μας και έχουμε όλοι τις απαντήσεις που αναζητάμε, απλά χρειάζεται να ταξιδέψουμε μέσα μας για να τις ανακαλύψουμε.

Το ταξίδι στον εσωτερικό μας κόσμο ίσως κάποιες φορές να είναι επώδυνο, καθώς τα βαθιά θαμμένα θέματα μπορεί να είναι πόνοι από το παρελθόν και τραύματα από την παιδική μας ηλικία. Όλοι μας μεταφέρουμε αυτές τις αποσκευές και αν επιτρέψουμε στον εαυτό μας να αγγίξει οποιαδήποτε από τα δυσάρεστα συναισθήματα, τότε σίγουρα μπορούμε να αποκτήσουμε πρόσβαση στην εσωτερική μας αλήθεια.

Η ενέργεια των Δίδυμων κυριαρχεί την επικοινωνία. Αφιερώστε λίγο χρόνο για να καταγράψετε τις σκέψεις και τα συναισθήματά σας και τότε θα δείτε τη σοφία ή απαντήσεις που προκύπτουν. 

Η Νέα Σελήνη του Ιουνίου είναι ένα από τα ισχυρότερα σημεία της χρονιάς για να ξεκινήσετε νέα πράγματα και να δημιουργήσετε μια νέα αρχή για τον εαυτό σας, ειδικά όταν πρόκειται για τις σκέψεις σας.

Η στιγμή για να δημιουργήσετε μια νέα αλήθεια για τον εαυτό σας είναι εδώ, η στιγμή για να αποκτήσετε πρόσβαση σε μια βαθύτερη αλήθεια είναι εδώ, η στιγμή να ξαναγράψετε τις σκέψεις σας είναι εδώ.

Αξιοποιήστε αυτήν την ενέργεια για να έρθετε σε επαφή με την αλήθεια σας και να δημιουργήσετε μια στοργική, ευγενική και γαλήνια εσωτερική φωνή. Αξιοποιήστε αυτήν την ενέργεια για να καθαρίσετε τις σκέψεις που δεν σας εξυπηρετούν πια, ώστε να είστε σε θέση να δημιουργήσετε τα νέα ξεκινήματα που επιθυμείτε.

Ήρθε η ώρα να ξεκινήσετε από την αρχή, ήρθε η ώρα να μετατρέψετε τις πεποιθήσεις που σας κρατάνε πίσω σε κάτι στοργικό, υποστηρικτικό και ευγενικό. Η Νέα Σελήνη στους Διδύμους θα καθοδηγήσει το κάθε σας βήμα σε αυτό το νέο μονοπάτι.

Άντζελα Κρητικού

Άντζελα Κρητικού

Η Άντζελα Κρητικού ως ψυχολόγος (με άδεια άσκησης επαγγέλματος), με μεταπτυχιακό MSc στην Εκπαιδευτική Ψυχολογία στο πανεπιστήμιο του Λονδίνου και με ειδίκευση στη Γνωσιακή-Συμπεριφορική και Συστημική Ψυχοθεραπεία ασχολείται με δυσκολίες στις διαπροσωπικές και οικογενειακές σχέσεις καθώς επίσης με θέματα διαχείρισης άγχους, κατάθλιψης, ενίσχυσης αυτοεκτίμησης και αυτοπεποίθησης, δυσκολίες στον ύπνο, φοβίες, ψυχοσωματικά, δυσκολίες στη διατροφή, πένθος.

Με την μετεκπαίδευση της στην Προγεννητική και Περιγεννητική Συμβουλευτική Ψυχολογία στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ως πιστοποιημένη επιμορφώτρια Προγεννητικής Παιδαγωγικής-Αγωγής από την Ελληνική Εταιρία Προγεννητικής Αγωγής ειδικεύεται σε θέματα εγκυμοσύνης, τοκετού, θηλασμού και σε θέματα που απασχολούν τους γονείς (και όσους θέλουν να γίνουν γονείς). Επίσης, είναι ενεργειακή-εναλλακτική θεραπεύτρια και δασκάλα του Ρέικι.

Δείτε τα πλήρη στοιχεία της Αγγελικής Κρητικού
Άντζελα Κρητικού

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Στη γέφυρα του Γαλατά

Σχολιάστε

Εναλλακτικά, συνδεθείτε με...
Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.