627 ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ

Της Αγγελικής Κρητικού

Η 

Ηλιακή Έκλειψη και η Νέα Σελήνη στον Υδροχόο στις 15 Φεβρουαρίου αντιπροσωπεύουν ένα θετικό σημείο αναφοράς και μια πολύ ευπρόσδεκτη ανάσα καθαρού αέρα.

Από τις αρχές του 2018, όλοι νιώσαμε την ανάγκη να κάνουμε πολλές απελευθερώσεις και αρκετή κάθαρση. Ίσως να υπήρχαν πράγματα από το προηγούμενο έτος που χρειάζονταν να καθαριστούν ή ίσως ήταν απλώς η αρχή του νέου έτους που προκάλεσε αυτή την αίσθηση απελευθέρωσης και αλλαγής.

Η Πανσέληνος και η Σεληνιακή Έκλειψη τον Ιανουάριο έπαιξε επίσης σημαντικό ρόλο στην ενέργεια απελευθέρωσης και ίσως να έφερε στην επιφάνεια θέματα από το παρελθόν που ήταν αναγκαίο να απελευθερώσετε και να απομακρύνετε μια και καλή από τη ζωή σας.

Είναι ενδιαφέρον ότι ο Φεβρουάριος δεν έχει Πανσέληνο, πράγμα που σημαίνει ότι αυτός ο μήνας θα μας βοηθήσει να καλοδεχτούμε το ξεκίνημα ενός νέου κύκλου. Η ιδέα της απελευθέρωσης θα καθίσει για λίγο στην άκρη ώστε να μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε την ενέργεια της Ηλιακής Έκλειψης και της Νέας Σελήνης για να δημιουργήσουμε και να φυτέψουμε σπόρους για το μέλλον.

Η Ηλιακή Έκλειψη  είναι μερική, πράγμα που σημαίνει ότι ενώ είναι ισχυρή, δεν πρόκειται να είναι τόσο έντονη όσο η πλήρης Ηλιακή Έκλειψη που είχαμε στις 21 Αυγούστου του 2017.

Η ενέργεια που περιβάλλει αυτή την Έκλειψη είναι επίσης διαφορετική, καθώς πραγματοποιείται στο ζώδιο του Υδροχόου και φέρνει μια πολύ ήπια, ελπιδοφόρα και γεμάτη αγάπη ενέργεια.

Όλος αυτός ο νεοσύστατος χώρος που έχουμε δημιουργήσει στη ζωή μας από την αρχή του έτους θα γεμίσει τέλεια με αυτή την αγάπη, την αφθονία και τη θετική ενέργεια που φέρει η Ηλιακή Έκλειψη του Φεβρουαρίου.

Αυτή η ενέργεια του Υδροχόου μας καθοδηγεί επίσης να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε τη μεγαλύτερη εικόνα και να εστιάζουμε στο πώς οι ενέργειές μας και οι λέξεις μας επηρεάζουν τους γύρω μας.

Υπό την επιρροή αυτής της Ηλιακής Έκλειψης, θα καθοδηγηθούμε να δούμε τα πράγματα όχι από τη δική μας οπτική πλευρά αλλά από μια υψηλότερη οπτική με τη συνεχόμενη διεύρυνση της συνειδητότητας μας.

Υπό αυτήν την ενέργεια, όλοι έχουμε τη δυνατότητα να αφυπνιστούμε και να δούμε πώς οι πράξεις, τα λόγια μας και η ουσία μας επηρεάζουν τον κόσμο γύρω μας. Ίσως να νιώσουμε επίσης μια αίσθηση ευθύνης όσον αφορά στον τρόπο με τον οποίο οι προθέσεις και οι συμπεριφορές μας δημιουργούν μια κυρίαρχη επίδραση σε όλο τον κόσμο.

Υπάρχει ένα άνοιγμα ή μια πόρτα προς την υψηλότερη συνείδηση μέσω αυτής της ενέργειας, και όσο περισσότερο μπορούμε να ανοίξουμε το μυαλό και την καρδιά μας, τόσο πιο πιθανό είναι να έχουμε την ευκαιρία να ρίξουμε μια ματιά στην αληθινή ενότητα.

Οι σχέσεις είναι επίσης ένα σημαντικό θέμα γύρω από αυτή την Έκλειψη και φυσικά, καθώς η πιο σημαντική σχέση μας είναι αυτή που έχουμε με τον εαυτό μας, θα καθοδηγηθούμε να σκεφτούμε ποιους επιλέγουμε να έχουμε γύρω μας και κοντά μας.

Ίσως κατά τη διάρκεια αυτών των ημερών να αποφασίσετε να δημιουργήσετε βαθύτερους δεσμούς με ορισμένους ανθρώπους ή ίσως να ανακαλύψετε ότι κάποιες σχέσεις δεν

εξυπηρετούν πια το ανώτερο καλό σας και θα χρειαστεί να λάβουν τέλος.

Η επικοινωνία με την αλήθεια σας,  το να είστε ανοιχτοί και η έκφραση του αληθινού εαυτού σας είναι όλα όσα χρειάζεται μια υγιής σχέση και αυτά τα κομμάτια ίσως να σας τραβήξουν την προσοχή εάν βρίσκονται σε ανισορροπία.

Εάν προκύψουν θέματα σχέσεων, είτε πρόκειται για έναν σύντροφο, έναν φίλο ή μέλος της οικογένειάς σας, η επικοινωνία θα είναι πραγματικά το μαγικό κλειδί υπό τις ενέργειες αυτής της Έκλειψης.

Αφιερώνοντας χρόνο για να επικοινωνήσετε αυτά που θέλετε, να εκφράσετε και να συνδεθείτε με τις αληθινές σκέψεις και τα συναισθήματά σας, σίγουρα θα οδηγήσετε τον εαυτό σας στη θεραπεία και ίσως ακόμη και να βοηθήσετε τον εαυτό σας να αποκτήσει μια νέα οπτική των πραγμάτων.

Με το να βάζετε τον εαυτό σας στη θέση του άλλου είναι ένας ακόμα εξαιρετικός τρόπος αντιμετώπισης των συγκρούσεων που μπορεί να προκύψουν υπό αυτήν την ενέργεια.

Ενώ οι σχέσεις πρόκειται να αποτελέσουν το κύριο θέμα γύρω από αυτή την Έκλειψη, είναι καλό να γνωρίζετε ότι όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα, η απόφαση πάντοτε θα είναι υπέρ σας και  τελικά θα είναι για το καλύτερο.

Υπό την επίδραση αυτής της Ηλιακής Έκλειψης, είναι επίσης η τέλεια στιγμή για να συντονιστείτε και να επεξεργαστείτε τι είναι αυτό που χρειάζεστε πραγματικά για να αισθανθείτε πλήρεις, ολοκληρωμένοι και επικεντρωμένοι.

Ένας πολύ καλός τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να τοποθετήσετε το χέρι σας πάνω στην καρδιά σας, να κλείσετε τα μάτια σας και να αναρωτηθείτε ήσυχα – «Τι χρειάζομαι τώρα για να αισθάνομαι πλήρης;» Και στη συνέχεια εμπιστευτείτε και ακολουθήστε την απάντηση που θα αναδυθεί από το ενεργειακό κέντρο της καρδιάς σας.

Η επίγνωση και η προσοχή στον τρόπο με τον οποίο μεταχειρίζεστε και μιλάτε στον ίδιο σας τον εαυτό είναι επίσης σημαντική. Δίνετε αγάπη και είστε ευγενικοί με τον εαυτό σας, ή είστε απαιτητικοί και τοποθετείτε υψηλές προσδοκίες στον εαυτό σας;

Ακούστε την εσωτερική φωνή σας και καθορίστε αν κάτι χρειάζεται να μετατραπεί και να αλλάξει, ώστε η αυτο-ομιλία σας να γίνει πιο στοργική, γεμάτη αγάπη και υποστηρικτική.

Αφιερώνοντας χρόνο για να φροντίσετε τον εαυτό σας και να προσέξετε  την υγεία και την ευημερία σας, θα είστε πραγματικά ευνοημένοι υπό την ενέργεια αυτής της Νέας Σελήνης και θα σας βοηθήσει να αισθανθείτε πιο άνετα με όλη την ενέργεια της Έκλειψης.

Συνολικά, η Μερική Ηλιακή Έκλειψη στον Υδροχόο έχει ομορφιά, θετική και διασκεδαστική δόνηση και θα μας δοθεί απλόχερα για να την απολαύσουμε όλοι μας.

Μετά την έντονη απελευθέρωση και κάθαρση του Ιανουαρίου, αυτή η νέα ενέργεια του Φεβρουαρίου είναι πολύ πιθανό να μας φανεί σαν ένα μοναδικό δώρο από το Σύμπαν!

Συνεχίστε να φροντίζετε τον εαυτό σας, ανοίξτε τα χέρια και το μυαλό σας ακόμα πιο πολύ και αξιοποιήστε τη μαγική Ηλιακή Έκλειψη του Φεβρουαρίου για να φέρετε περισσότερη αγάπη, χαρά και αυτογνωσία στη ζωή σας.

Εάν θεωρείτε το άρθρο ενδιαφέρον, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για το Διαλογισμός – Νέα Σελήνη και Ηλιακή Έκλειψη στον Υδροχόο το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 15 Φεβρουαρίου 2018 στην Κέρκυρα από την Άντζελα Κρητικού.
Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Άντζελα Κρητικού

Άντζελα Κρητικού

Η Άντζελα Κρητικού ως ψυχολόγος (με άδεια άσκησης επαγγέλματος), με μεταπτυχιακό MSc στην Εκπαιδευτική Ψυχολογία στο πανεπιστήμιο του Λονδίνου και με ειδίκευση στη Γνωσιακή-Συμπεριφορική και Συστημική Ψυχοθεραπεία ασχολείται με δυσκολίες στις διαπροσωπικές και οικογενειακές σχέσεις καθώς επίσης με θέματα διαχείρισης άγχους, κατάθλιψης, ενίσχυσης αυτοεκτίμησης και αυτοπεποίθησης, δυσκολίες στον ύπνο, φοβίες, ψυχοσωματικά, δυσκολίες στη διατροφή, πένθος.

Με την μετεκπαίδευση της στην Προγεννητική και Περιγεννητική Συμβουλευτική Ψυχολογία στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ως πιστοποιημένη επιμορφώτρια Προγεννητικής Παιδαγωγικής-Αγωγής από την Ελληνική Εταιρία Προγεννητικής Αγωγής ειδικεύεται σε θέματα εγκυμοσύνης, τοκετού, θηλασμού και σε θέματα που απασχολούν τους γονείς (και όσους θέλουν να γίνουν γονείς). Επίσης, είναι ενεργειακή-εναλλακτική θεραπεύτρια και δασκάλα του Ρέικι.

Δείτε τα πλήρη στοιχεία της Αγγελικής Κρητικού
Άντζελα Κρητικού

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Εγγραφή στις ενημερώσεις της Όμορφης Ζωής

Σχολιάστε

Εναλλακτικά, συνδεθείτε με...
Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.