Διατηρώ τον εαυτό μου

0
241

Προφυλάσσω τον εαυτό μου, ότι κι αν συμβεί!

Ζούμε σε ένα κόσμο που συνεχώς μεταλλάσσεται, καλούμαστε να ανταπεξέλθουμε σε έναν κυκεώνα υποχρεώσεων και πασχίζουμε κάθε μας μέρα να περιέχει περισσότερες διεκπεραιώσεις από την προηγούμενη.

Τρέχουμε διαρκώς να προλάβουμε το χρόνο, επηρεαζόμαστε από μια πληθώρα ερεθισμάτων και φτάνουμε στο σημείο να αλλοιώνουμε στοιχεία του χαρακτήρα μας τόσο για να γίνουμε αρεστοί και ενεργοί στις κοινωνικές πλατφόρμες, όσο και για να μπορούμε να συνυπάρξουμε με τα νέα δεδομένα πραγμάτων.

Επιπρόσθετα, η πίεση της καθημερινότητας, οι γρήγοροι ρυθμοί της ζωής, το άγχος της αποτελεσματικότητας και το στρες μπορούν να μας κάνουν να ξεπεράσουμε τα όριά μας και να αντιδράσουμε σπασμωδικά και άτακτα απέναντι σε ανθρώπους, σε καταστάσεις αλλά και απέναντι στον ίδιο μας τον εαυτό, που ίσως αργότερα με καθαρό μυαλό να αντιληφθούμε το λάθος μας.

Τα πολυπόθητα στοιχεία του χαρακτήρα μας που μας κάνουν αγαπητούς, όπως η αξιοπρέπεια, ο σεβασμός και η ευγένεια απέναντι στους συνανθρώπους μας αλλά και απέναντι στον εαυτό μας, είναι εκείνα που πρέπει να προφυλάξουμε σαν κόρη οφθαλμού στους καιρούς που ζούμε και συνεχώς να καλλιεργούμε και να θυμόμαστε την ευεργετική τους δράση.

Ανέκτησε από τη μνήμη σου πληροφορίες για περιστατικά που κάποιος σου μίλησε με αγένεια, κάποιος δε σε σεβάστηκε, κάποιος σε κακομεταχειρίστηκε με τον όποιο τρόπο και αναλογίσου πως ένιωσες. Σίγουρα ήταν κάτι που σε στενοχώρησε, σε έκανε να νιώσεις άσχημα και επιπλέον δε θα ήθελες να λειτουργήσεις ο ίδιος αντίστοιχα.

Άνθρωποι που δεν έχουν δουλέψει με τον εαυτό τους, άνθρωποι με κακή και αρνητική χροιά στη συμπεριφορά τους, μπορούν να μας προκαλέσουν στενόχωρα συναισθήματα και να σταθούν η αφορμή για την πρόσκαιρη κακή μας ψυχολογία.

Παραδειγματιζόμαστε από τα κακώς κείμενα και εξοπλιζόμαστε με ψυχραιμία, αποφεύγοντας να αντιδράσουμε τοιουτοτρόπως σε παρόμοιες καταστάσεις και αναζητούμε την χρυσή τομή για να καταφέρουμε να ανταπεξέλθουμε στις προκλήσεις με αγάπη, με χαμόγελο και με θετική σκέψη. Πάντα η ηρεμία έναντι του παρορμητισμού έχει επιφέρει επιθυμητά αποτελέσματα στις εξελίξεις και μας έχει βοηθήσει να φανούμε ευγενικοί αρνούμενοι τις εντάσεις.

Είναι απαραίτητο και συνετό να διανύουμε με αξιοπρέπεια τη ζωή μας, να ζούμε όμορφες στιγμές και να βιώνουμε την καθημερινότητά μας χωρίς παροξυσμούς, ξεσπάσματα και βίαιες συμπεριφορές. Με αυτό τον τρόπο, φροντίζουμε, προσέχουμε και αγαπάμε τον εαυτό μας και αυτό έχει αντίκτυπο και στο κοινωνικό μας σύνολο.

Νιώθουμε καλά και κάνουμε και τους γύρω μας να νιώσουν το ίδιο εκπέμποντας τη θετική μας ενέργεια και με την αύρα μας παρασύρουμε στο πέρασμά μας όσους περισσότερους μπορούμε.

Έτσι λοιπόν, είμαστε έμπρακτοι αρωγοί του εαυτού μας, τον προφυλάσσουμε από κακοτοπιές και τον διατηρούμε όσο γίνεται ανεπηρέαστο από τις αρνητικές συνθήκες που επικρατούν γύρω μας!

 

Newsletter εγγραφή

 

 

Πρόσφατα άρθρα του συντάκτη Κατερίνα Σιδέρη (όλα τα άρθρα)

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.

Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας