Διατροφικές διαταραχές

0
293

Στο σπίτι του ανορεξικού υπάρχει μόνο ένα μήλο, στο κέντρο του σαλονιού.

Δεν υπάρχει τίποτε άλλο. Δεν υπάρχουν έπιπλα, καρέκλες, κουρτίνες και χρώματα. Ο ανορεκτικός, κυρίαρχος εναντίον της πείνας, θριαμβευτής, αντικρύζει το ΑΠΟΛΥΤΟ ΑΔΕΙΟ. Ακόμα και το μήλο τον ενοχλεί. Το κοιτάζει με έπαρση: «Όχι, δε θα σε φάω. Είμαι ανώτερος. Νίκησα την πείνα. Νίκησα και δεν πονώ. Πώς να πονώ αφού δε νιώθω;»

Στο σπίτι του υπερφαγικού υπάρχουν όλα τα είδη φαγητών, κατεψυγμένων, φρέσκων, γλυκών και αλμυρών. Είναι τόσα πολλά που δεν υπάρχει χώρος για τον επισκέπτη…Ο υπερφαγικός σκέφτεται: «Ντρέπομαι, αλλά έτσι δε με ελέγχουν. Δε θα έρθει κάποιος κοντά μου. Εγώ και τα φαγητά μου έχουμε πιάσει όλο το χώρο. Τα θέλω όλα γύρω μου. Ακόμα και τα μάτια μου πεινάνε…».

Στο σπίτι του βουλιμικού υπάρχουν ορισμένες κατηγορίες φαγητών. Υγιεινά και λιπαρά μαζί. Χάδι και τιμωρία, παρέα. Ο βουλιμικός κοιτάζει και τις δύο κατηγορίες: «Να φάω το φρούτο ή την τούρτα; Είμαι αναστατωμένος, δε ξέρω τι να πρωτοδιαλέξω…Όχι και Ναι μαζί, μπερδεμένα και μαλωμένα…Θα φάω το φρούτο!…Πεινάω ακόμα…Θα φάω ένα κομματάκι τούρτα!…Την έφαγα όλη…Θα φάω και τα μπισκότα και για τρεις μέρες θα γυμνάζομαι συνεχώς! Ναι και δε φάω σχεδόν τίποτα!»

Θεραπευτής: «Πες μου πως νιώθεις, Μίλησέ μου, Δε σε κρίνω. Πονάς και το καταλαβαίνω. Το μικρό παιδί μέσα σου φυλακίστηκε. Χάιδεψέ το, άφησέ το να σου μιλήσει. Άφησέ το να γευτεί με μέτρο. ΝΑ ΤΡΩΣ ΦΑΓΗΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ. Ζήσε ελεύθερος…ΟΧΙ ΤΕΛΕΙΟΣ, ΟΧΙ ΙΔΑΝΙΚΟΣ. ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ!»

 

Κλείσε Τώρα τη δική σου Δωρεάν συνάντηση 20΄ για να συζητήσουμε για την Προσωπική σου Ανάπτυξη!

=

 

Newsletter εγγραφή

 

 

Στέλλα Μαστροδούκα
Πρόσφατα άρθρα του συντάκτη Στέλλα Μαστροδούκα (όλα τα άρθρα)

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.
Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας