Πώς μπορούν να παρακολουθήσουν τις παραστάσεις στην Επίδαυρο γονείς με μικρά παιδιά; Ένας μόνιμος προβληματισμός των φιλότεχνων κηδεμόνων, εδώ και τρία χρόνια έχει απάντηση.

 

Οι παραστάσεις στην Επίδαυρο μπορεί να απευθύνονται σε όλους αλλά δεν είναι κατάλληλες για τους πάντες. Γι’ αυτό και τα παιδιά κάτω των 6 ετών δεν επιτρέπεται να τις παρακολουθήσουν, ενώ για τα μεγαλύτερα η είσοδος τους κρίνεται ανά παράσταση. Προκειμένου όμως να διευκολυνθεί η πρόσβαση οικογενειών στην Επίδαυρο εδώ και τρία χρόνια λειτουργεί το πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών.

Η καλλιτεχνική διεύθυνση του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου και το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων εγκαινίασε το συγκεκριμένο πρόγραμμα το 2016. Η δημιουργική απασχόληση για παιδιά στην Επίδαυρο πραγματοποιείται έκτοτε με μεγάλη επιτυχία και έχει αγκαλιαστεί με ενθουσιασμό από τα παιδιά και τους κηδεμόνες τους.

Φέτος συνεχίζεται για τέταρτη χρονιά και απευθύνεται σε παιδιά 4-12 ετών. Σκοπός του προγράμματος η δημιουργική απασχόλησή των παιδιών ενώ οι κηδεμόνες τους παρακολουθούν παράσταση στο Αρχαίο Θέατρο. Το καλλιτεχνικό και εκπαιδευτικό εργαστήρι θα πραγματοποιείται κάθε Παρασκευή και Σάββατο στους χώρους του Ξενία Επιδαύρου (Μουσείο Κοστουμιών) από τις 20:00 έως την λήξη της παράστασης.

Η θεματική των εργαστηρίων θεάτρου, κίνησης, μουσικής, εικαστικών εμπνέεται από τα θέματα της εκάστοτε παράστασης, με ενότητες χωρισμένες και διαμορφωμένες, ανάλογα με το γνωστικό και ηλικιακό επίπεδο των παιδιών. Κατά αυτόν τον τρόπο το εργαστήριο λειτουργεί ως μια γέφυρα επικοινωνίας, όπου κηδεμόνες και παιδιά, μπορούν να μοιραστούν, μέσα από το δικό τους φίλτρο, τα θέματα της παράστασης που παίζεται στο θέατρο.

Το πρόγραμμα συντονίζει ομάδα έμπειρων θεατροπαιδαγωγών και δασκάλων μουσικοκινητικής και αισθητικής αγωγής και φέτος θα πλαισιώσει τις παρακάτω παραστάσεις:

21 & 22 ΙουνίουΟιδίπους (Ρόμπερτ Γουίλσον) / βασισμένο στο έργο του Σοφοκλή

28 & 29 ΙουνίουΟρέστεια / Αισχύλου

5 & 6 ΙουλίουΙκέτιδες / Ευριπίδη

12 & 13 ΙουλίουΟιδίπους Τύραννος / Σοφοκλή

19 & 20 ΙουλίουΙφιγένεια η εν Αυλίδι / Ευριπίδη

26 & 27 ΙουλίουΗλέκτρα – Ορέστης / Ευριπίδη

2 & 3 ΑυγούστουΝεφέλες / Αριστοφάνη

9 & 10 ΑυγούστουΠρομηθέας Δεσμώτης / Αισχύλου

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής επισκεφτείτε τον ιστότοπο: http://greekfestival.gr/dimioyrgiki-apascholisi-paidion/

Το πρόγραμμα διεξάγεται στα ελληνικά και στα αγγλικά

Κόστος συμμετοχής για κάθε παιδί: 5 ευρώ

Συντονισμός προγράμματος: Τζωρτζίνα Κακουδάκη, Αγγελική Τσάκωνα

Εμψυχώτριες: Άλκηστις Βασιλάκου, Μάρα Καλαντζή, Ελπίδα Κομιανού, Αναστασία Κόρδαρη, Φραντζέσκα Μπούτση

 

Newsletter εγγραφή

 

Όμορφη Ζωή Άρθρα

Σχολιάστε

Για να καταχωρήσετε το σχόλιο σας, συνδεθείτε με...Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας