Και ενώ όλα «χορεύουν» στο ρυθμό του Covid-19, παράλληλα λαμβάνουν χώρα κάποιες σημαντικές εξελίξεις που περνούν στα ψιλά γράμματα. Τα νέα λοιπόν είναι ευχάριστα! Η ομοιοπαθητική έχει γυρίσει σελίδα μετά την δημοσίευση της έρευνας του Δημήτρη Καλλιαντά! Εξασφαλίσαμε για εσάς μια μοναδική συνέντευξη σχετικά με το ιστορικό και τη μέθοδο αυτής της πολύ σημαντικής έρευνας για την ομοιοπαθητική και το ομοιοπαθητικό φάρμακο.

Από την ανακάλυψη του ομοιοπαθητικού φαρμάκου μέχρι σήμερα, κυριαρχούσε συστηματικά η πεποίθηση ότι μετά από την 12C δυναμοποίηση δεν υπάρχουν αρχικά υλικά στα τελικά διαλύματα με αποτέλεσμα όλες οι ομοιοπαθητικές θεραπείες να θεωρούνται ότι βασίζονται είτε σε εικονικό φάρμακο είτε σε κάποιον “αδιευκρίνιστο” παράγοντα που μάλλον έμοιαζε να έχει… μεταφυσική παρά ρεαλιστική (επιστημονική) προέλευση. Πριν 22 χρόνια σε μια πρώτη προσέγγιση του τρόπου παρασκευής του ομοιοπαθητικού φαρμάκου απεδείχθη με μαθηματικά ότι οι πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται στην παρασκευή υπερυψηλών ομοιοπαθητικών αραιώσεων εξακολουθούν να υφίστανται μέχρι και την πιο υψηλή ομοιοπαθητική δυναμοποίηση.

Από το 2013-2018 στη Σχολή Χημικών Μηχανικών ΕΜΠ, τομέας επιστήμης και τεχνικής των υλικών, η ερευνητική ομάδα κατάφερε να απαντήσει σε έναν γρίφο 2,5 αιώνων: Τι είναι το ομοιοπαθητικό φάρμακο.

Με αφορμή την δημοσίευση της έρευνας του Δημήτρη Καλλιαντά: “Φυσικοχημική μελέτη του Ομοιοπαθητικού φαρμάκου”, το περιοδικό Holistic Life βρέθηκε με τον Ομοιοπαθητικό – Χειρουργό Οδοντίατρο για μια διευκρινιστική συνέντευξη.

Ερευνητική ομάδα: Δ. Καλλιαντάς, Μ. Καλλιαντά, Κ. Κορδάτος, Χ. Σ. Καραγιάννη (Τομέας Επιστήμης και Τεχνικής των Υλικών, Σχολή Χημικών Μηχανικών ΕΜΠ Αθήνα)

Διαβάστε το σχετικό άρθρο: www.holisticlife.gr

 

Newsletter εγγραφή

 

Όμορφη Ζωή Άρθρα

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.

Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας