Δημήτρης Κλούβας | Η αλλαγή που περιμένεις

0
562

Το βιβλίο «Η Αλλαγή που περίμενες» του Δημήτρη Κλούβα από τις εκδόσεις ΠΑΝΦΩΣ είναι ένα ταξίδι στα βάθη της ψυχής και του υποσυνειδήτου. Μια  εξερεύνηση στην αιώνια θάλασσα των συναισθημάτων.

Ο συγγραφέας-ψυχοθεραπευτής μας παίρνει μαζί του σε αυτό το ταξίδι και μας μιλάει για το πέμπτο του βιβλίο.

Κύριε Κλούβα, έχετε μια μεγάλη πορεία στον δρόμο της αυτογνωσίας και της προσωπικής ανάπτυξης ως συγγραφέας και ως θεραπευτής. Πώς έρχεται αυτό να συνδεθεί με το πέμπτο κατά σειρά βιβλίο σας, «Η αλλαγή που περίμενες, ψυχή και σώμα»;

Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που κάνουμε αυτή τη συνέντευξη με αφορμή το πέμπτο μου βιβλίο, κυρίως λόγω των συνθηκών της εποχής που διανύουμε μιας και το συγκεκριμένο βιβλίο είναι ένα δυνατό εργαλείο στα χέρια κάθε ανθρώπου.
Όσον αφορά τη μακρόχρονη πορεία μου στο χώρο της ψυχοθεραπείας, της συμβουλευτικής, των ανθρώπινων επιστημών και της συγγραφής, το συγκεκριμένο βιβλίο με έχει συνδέσει με πολύ κόσμο που μετά από τόσα χρόνια εμπειρίας, δάσκαλός σου γίνεται ο κόσμος που σε εμπιστεύεται και ανοίγεις την ψυχή σου.
Εν συντομία θα έλεγα ότι η προσωπική ανάπτυξη είναι ένας δρόμος εμπειρίας. Δεν μπορούν τα πτυχία και οτιδήποτε έχεις κάνει να σε κάνουν πολεμιστή, ούτε να σε οδηγήσουν στην αλλαγή τη δική σου και των άλλων. Η αυτογνωσία είναι δρόμος εμπειρίας. Μπορεί να εκπαιδευτείς θεωρητικά, όμως η αρένα θα σε κάνει πολεμιστή.

Σε μια από τις τελευταίες συνεντεύξεις σας, με την ευκαιρία του προηγούμενου συγγραφικού έργου σας, σάς είχαν αποκαλέσει συγγραφέα της ψυχικής δύναμης. Τι σημαίνει αυτό για σας και πώς το συνδέετε με την συγγραφική πορεία σας. Επίσης, πώς το εξαργυρώνετε εσείς ηθικά και ψυχικά από τον κόσμο;

Η έκφραση συγγραφέας της ψυχικής δύναμης, είναι ιδιαίτερα τιμητικός για μένα. Κάποια από τα προηγούμενα βιβλία μου, όπως «Η σύνδεση ψυχών» και «Η πηγή» βοήθησαν πολύ κόσμο στην Ελλάδα και το εξωτερικό, είτε μέσα από μια ποικιλία τεχνικών και ασκήσεων ψυχικής ενδυνάμωσης, είτε μέσα από την αφήγηση του μυητικού μυθιστορήματος. Οι άνθρωποι της ψυχικής δύναμης είναι οι άνθρωποι που έχουν λαβωθεί και στη ζωή τους έχουν περάσει πολλά.
Η ηθική και ψυχική εξαργύρωση έρχεται από την αγάπη του κόσμου, το ενδιαφέρον, την ανταλλαγή απόψεων . Όλο αυτό είναι μια πορεία μέσα από την οποία συνδέεσαι με την ψυχή των άλλων ανθρώπων, είναι μια απέραντη θάλασσα να εμπιστεύεσαι και να σε εμπιστεύονται. Εκεί εισπράττεις το ψυχικό δυναμικό, είναι η ψυχοσυναισθηματική ανταμοιβή, θα έλεγα.

Ένας υπέροχος τίτλος λοιπόν, «Η αλλαγή που περίμενες», με υπόσχεση και νόημα …Μπορείτε να μας πείτε λίγα λόγια, πώς θα μας οδηγήσει το βιβλίο στην αλλαγή που περιμένουμε;

Ο συγκεκριμένος τίτλος δίνει μια υπόσχεση κι έχει ένα βαθύ νόημα, το οποίο υλοποιείται από τον επιμελή αναγνώστη. Προέκυψε λοιπόν πάνω στη συζήτηση με έναν φίλο. Ο τίτλος που είχα στο μυαλό μου ήταν «Ψυχή και σώμα» κι ο φίλος μου, ακούγοντάς τον, πρότεινε να προσθέσω ένα σκέλος ακόμα – «η αλλαγή που περίμενες» δίνοντας μια τριαδική διάσταση στο βιβλίο.
Το βιβλίο περιέχει μια μεγάλη ψυχοδυναμική σύνθεση, η οποία ξετυλίγεται στον αναγνώστη δημιουργώντας τις κατάλληλες δονήσεις μέσα από τις λέξεις και τα περιεχόμενα, βιωματικές και πρακτικές ασκήσεις πειράματα και ιστορίες μέσα από την παράδοση και την επιστήμη.
Όλο αυτό το περιεχόμενο δουλεύεται με ομάδες δημιουργώντας το δικό μας αυτογνωσιακό και αυτοθεραπευτικό επίπεδο εξέλιξης, φέρνοντας μας, ατομικά και συλλογικά στο δρόμο προς την ελευθερία και την αυτοθεραπεία. Ένα ιδιαίτερο κεφάλαιο μέσα στις σελίδες του είναι εκείνο που θα μας  ενώσει με τα πραγματικά λόγια του μεγάλου Διδασκάλου που δεν έχουν αποκαλυφθεί μέχρι τώρα σε πολύ κόσμο και έχουν δοθεί στην επιστήμη και τον άνθρωπο.

Διαβάζοντας το βιβλίο σας, μέσα από τα γραφόμενα σας, θεωρώ το βιβλίο σας μια μυητική διαδρομή αντιστροφής και αναγέννησης μέσα από τα παλάτια του υποσυνειδήτου όπως λέτε κάποιες φορές. Μπορείτε να μας το αναπτύξετε λίγο σε κοινή και κατανοητή γλώσσα;

Πραγματικά, πολύ εύστοχη παρατήρηση… Πρόκειται για μια αντιστροφή και αναγέννηση κι αυτό οφείλεται στην ενεργοποίηση του υποσυνειδήτου μέσα από ασκήσεις. Με τη θεωρητική και πρακτική κατανόησή του, είναι αυτό που είναι υπεύθυνο για το 95% της ζωής μας, για τις αλλαγές μας σε ψυχικό και σωματικό επίπεδο.
Μαθαίνοντας λοιπόν κάποιος τη γλώσσα του υποσυνειδήτου και συνδέοντας καρδιά και νου ξεκινά για πρώτη φορά να μπαίνει στις άπειρες διαδρομές και παραλλαγές φτάνοντας σαν βασιλιάς στο  παλάτι του υποσυνειδήτου. Από εκεί ξεκινούν και τελειώνουν όλα μέσα από το μυητικό μονοπάτι του εκπαιδευμένου αναγνώστη.

Πραγματικά μέσα από αυτό το βιβλίο, έκανα μια υπέροχη διαδρομή με ευχάριστο και δημιουργικό τρόπο μέσα από τα υπέροχα μονοπάτια της προσωπικής ανάπτυξης, της αυτογνωσίας, της ψυχοθεραπείας του life coaching και της παράδοσης.
Τι είναι αυτό που σου δίνει αυτήν την υπέροχη έμπνευση και δύναμη της σύνθεσης και της δημιουργίας, ώστε να γίνει αυτός ο υπέροχος θησαυρός γνώσεων που περιέχει αυτό το εξαιρετικό βιβλίο που μας δίνει σ’ αυτούς τους καιρούς, υπέροχους κραδασμούς μεταμόρφωσης, ενδυνάμωσης και αυτοθεραπείας. Από πού αντλείς την έμπνευσή σου;

Αυτό που μου δίνει την έμπνευση είναι ο έρωτας και η αγάπη για αυτό που κάνω. Όταν  είσαι με κάτι ερωτευμένος η αγάπη ρέει αβίαστα μέσα σου και χαίρεσαι σαν μικρό παιδί. Ένας ολόκληρος κόσμος, ο κόσμος της δημιουργίας, της προσφοράς και της τέχνης απλώνεται μπροστά σου και η αίσθηση της ευγνωμοσύνης σε κυριεύει.
Μια υπέροχη  σύνθεση από αγαπημένους συνοδοιπόρος βλέποντας την αλλαγή τους, τη χαρά, την αυτοθεραπεία τους, την προσωπική ανάπτυξη και αυτοβελτίωση τους.
Αυτό είναι το κύμα της έμπνευσής μου σε ευρύ επίπεδο και η πίστη στο θεό και στη δημιουργία.
«Η αλλαγή  που περίμενες» είναι μια συνδημιουργία και ένα θείο δώρο στα  χέρια μας, στα ανοιχτά επίπεδα των αλλαγών μας προς τον δρόμο της υπέρβασης προς τα έμενα και προς όλους μας από τον ίδιο τον δημιουργό μας.

Κλούβας Δημήτρης

Αναλυτικά στοιχεία:
Κλούβας Δημήτρης
Site: www.panfos.gr
Email: [email protected]

 

Newsletter εγγραφή

 

Όμορφη Ζωή Άρθρα

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.

Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας