Δημοτικό Σχολείο της Χίου δίνει το παράδειγμα για τη φροντίδα αδέσποτων γατών

0
132

Ευχάριστα νέα από την Χίο και πιο συγκεκριμένα από το Δημοτικό Σχολείο Καλλιμασιάς (ένα χωριό στη Χίο) με μια πολύ όμορφη και τρυφερή πρωτοβουλιά.

 

Ήδη από το καλοκαίρι πασαγυρίζουν στον προαύλιο χώρο του σχολείου δύο μικρά γατάκια, με αποτέλεσμα όταν τα σχόλια άνοιξαν τα παιδιά να βρουν δυο καινούριους απρόσμενους και παιχνιδιάρηδες φίλους!

Μια υπέροχη Τάμπι με λευκά μπαλώματα και μια ολόλευκη ψιψίνα (που πρέπει να υπάρξει μέριμνα για τα αυτάκια της και τον ήλιο).

Οπότε κάποια στιγμή στη συνέλευση του Συλλόγου των διδασκόντων του Σχολείου τέθηκε μια πολύ όμορφη ιδέα η οποία ψηφίστηκε ομόφωνα! Τα δύο γατάκια… υιοθετήθηκαν από το σχολείο και θα φροντιστούν όπως τους πρέπει – θα επισκεφτούν τον κτηνίατρο, θα εμβολιαστούν, θα αποπαρασιτωθούν με την βοήθεια του Φιλοζωικού Συλλόγου Χίου!

γατούλεςΌπως αναφέρουν στο έγγραφο τους, αυτή η κίνηση αποσκοπεί στην καλλιέργεια της ενσυναίσθησης και της φιλοζωίας για τα αδέσποτα πλάσματα. Ο Σύλλογος διδασκόντων στα πλαίσια αυτά μάλιστα ζήτησε την πολύτιμη βοήθεια από τα παιδιά – να προσφέρει το καθένα 1 ευρώ για να αγοραστεί ανεστραμμένη ταϊστρα και η τροφή που χρειάζονται τα 2 γατάκια.

Και δεν μένουν εκεί, ο κύριος Καράβολας, δάσκαλος του σχολείου θα φτιάξει και ένα κατάλυμα μέσα στο προαύλιο για να προστατέψει τα δύο γατάκια από το κρύο και τη βροχή! Ο Σύλλογος ελπίζει ότι η συγκεκριμένη κίνηση θα αποτελέσει πηγή έμπνευσης και για τα υπόλοιπα σχολεια του νησιού… και αν με ρωτάτε, γιατί όχι και για τα υπόλοιπα σχολεία της Ελλάδας!

Μια πολύ ωραία ιδέα που σκέφτηκα ότι θα είναι ωραίο να τη μοιραστώ μαζί σας και ποιος ξέρει, ίσως και άλλοι ακολουθήσουν το παράδειγμά τους. Να και το κείμενο της απόφασης του Συλλόγο Διδασκόντων:

αδέσποτες γάτες

 

Πηγή: www.tsitsosthecat.gr

 

 

Newsletter εγγραφή

 

Όμορφη Ζωή Άρθρα

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.

Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας