Ευρετήριο Συνεργατών

Alorea Krano

0.0
  1. Αρχική
  2. » Alorea Krano
Στοιχεία Επικοινωνίας
Επώνυμο: Ντούλιας
Όνομα: Κωνσταντίνος
Διεύθυνση:
Κυψέλη, Ημαθία, Ελλάδα Ημαθίας, Ελλάδα
Τηλέφωνο: 23310 99407
Κινητό: 6973 232683
Ιστοσελίδα:
Περιγραφή:

Η κρανιά αυτοφυές συνήθως δένδρο του δάσους χάριζε από τα παλιά χρόνια τους λαμπερούς κατακόκκινους καρπούς της για φαρμακευτική χρήση καθώς και για να φαγωθούν φρέσκοι ή ακόμη και για την παρασκευή μαρμελάδας και ποτών.

Η στυπτικότητα του καρπού ήταν πολύ γνωστή από την αρχαιότητα. Η χρήση του βρώσιμου καρπού για διάρροια, εντερίτιδα δεν είναι άγνωστες στην φαρμακευτική. Είναι το πιο σπουδάιο από τα 50 και πλέον είδη που υπάρχουν στην οικογένεια Cornaceae (Hordin and Murrell 1998). Τα κράνα δεν είναι Cranberries. Είναι ο πιο εντυπωσιακός κιτρινανθής θάμνος τον Ιανουάριο και το Φεβρουάριο. Αν και είναι φυτό της εύκρατης ζώνης, έχει βρεθεί ότι κλώνοι της Κρανιάς ήταν ανθεκτικοί στο κρύο σε τουλάχιστον -30οC τον Ιανουάριο (Dirr et all, 1994). Ήταν τέλος γνωστή από την εποχή του Ομήρου με το όνομα "Κράνεια" (Ιλιάς Π, 767).

Το κράνο περιέχει υψηλό επίπεδο ΦΛΑΒΟΝΟΕΙΔΩΝ και ΑΝΘΟΚΥΑΝΗΣ κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης και ωρίμανσης του καρπού (επισημάνθηκαν 4 φλαβανοειδή).
(Αποσπάσματα από δημοσίευση του Ινστιτούτου φυλλοβόλων δένδρων ΕΘΙΑΓΕ, κ. Τσιπουρίδη, E. Belini - E. Giordani. Φρουτονέα, τεύχος 75, σελ. 48-50).
Αλλού αναφέρεται από το ως άνω Ινστιτούτο ότι περιέχει βιταμίνη C και είναι πλούσιο σε Καροτίνη, Πηκτίνη και Τανίνη. Σε άλλες εργαστηριακές αναλύσεις βρέθηκε υψηλή περιεκτικότητα σε σίδηρο (Fe).

"Το κράνο περιέχει φλαβανοειδή, ανθοκυανίνες και φενιλοπροπανοειδείς ενώσεις, γενικώς ΕΝΤΟΝΑ ΑΝΤΙΟΞΕΙΔΩΤΙΚΑ φαινολικά παράγωγα. Λόγω των εμπεριεχομένων τανινών έχει επίσης στυπτικές ιδιότητες. Εξαιτίας των εμπεριεχομένων πυκτινών είναι ρυθμιστικό των κινήσεων του εντέρου". (Μετά από διεθνή βιβλιογραφική έρευνα, Φαρμακευτική σχολή Α.Π.Θ.).

Εμείς που επιλέξαμε τους εύγευστους καρπούς της, παρασκευάζουμε τα προϊόντα μας σύμφωνα με την παραδοσιακή συνταγή της γιαγιάς μας, για τη δική σας ευχαρίστηση. Πολλοί ντόπιοι στην περιφέρεια της Ελλάδας χρησιμοποιούν προϊόντα κράνου για στομαχικές και εντερικές διαταραχές, πόνους περιόδου επίσης και για κεράσματα στους επισκέπτες τους.

Χρησιμοποιήστε τα προϊόντα κράνου Alorea στο γιαούρτι, παγωτό, σε φρουτοσαλάτες, με λεμόνι στις σαλάτες, σε τούρτες, τσάι, γρανίτες ή με νερό και πάγο σαν αναψυκτικό.
Τα ως άνω είναι για πληροφορίες μόνο.

Οι παρασκευαστές και πωλητές του προϊόντος αυτού δεν ισχυρίζονται οτι το προϊόν διαγνώνει, θεραπεύει ή εμποδίζει οποιαδήποτε αρρώστια.

Σας ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας.

5 Αστέρια
 - 0 (0%)
4 Αστέρια
 - 0 (0%)
3 Αστέρια
 - 0 (0%)
2 Αστέρια
 - 0 (0%)
1 Αστέρι
 - 0 (0%)
0.0

Στείλτε μήνυμα στον ιδιοκτήτη καταχώρησης

Send message to moderator