Ευρετήριο Συνεργατών

Ανδρέας Καρούσος

 1. Αρχική
 2. »
 3. Ανδρέας Καρούσος
Στοιχεία Επικοινωνίας
Επώνυμο: Καρούσος
Όνομα: Ανδρέας
Διεύθυνση:
Μπιζανίου 13, Χαλάνδρι, Βόρειος Τομέας Αθηνών, Ελλάδα Αττικής, Ελλάδα
Κινητό: 6973 698936
Ιστοσελίδα:
Περιγραφή:

Ανδρέας Καρούσος:

Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1969. Το πρώτο μου πτυχίο ολοκληρώθηκε το 1993 στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθήνας, στην επιστήμη της Φυσικής. Τα ερεθίσματα και οι προβληματισμοί που δέχτηκα μέσα από αυτή τη σπουδή, μου έδωσαν την εικόνα του συνολικού τρόπου που λειτουργεί η φύση (μακρόκοσμος και μικρόκοσμος), γνώση η οποία επηρρεάζει όλες τις μετέπειτα επιλογές και αναζητήσεις μου. Ακολούθησε το πτυχίο Επαγγελματία Χειριστή Ελικοπτέρου (2003-2006), δύο τίτλοι σπουδών 1ου & 2ου επιπέδου στην οινογνωσία από το Wine & Spirit Professional Consultants (2006), εισαγωγή στa 2 πρώτα επίπεδα του Coaching (Initials & Neuro-Linguistic Programming) (2007).

Εργάστηκα για συστήματα τηλεπικοινωνιών σε εταιρίες κινητής τηλεφωνίας και κατασκευαστές ανάλογων εξοπλισμών. Συνεργάστηκα ως εισηγητής σε σεμινάρια επαγγελματιών τηλεπικοινωνιών. Δίδαξα μαθηματικά φυσική και χημεία σε μαθητές γυμνασίου και λυκείου και εργάστηκα για 1 σχολικό έτος ως καθηγητής στο International Baccalaureate των εκπαιδευτηρίων Κωστέα-Γείτονα.

Έχοντας ήδη ενδιαφερθεί για τις ανατολικές φιλοσοφίες και τρόπο σκέψης κατά την εξάσκησή μου στις ανατολικές πολεμικές τέχνες από εφηβικής ηλικίας, δέχομαι την μύηση στον πρώτο βαθμό στο Reiki (Usui System of Natural Healing) το 1999. Από τότε οι αναζητήσεις και τα ενδιαφέροντά μου στράφηκαν στην πρόληψη της υγείας και τις παραδοσιακές-εναλλακτικές θεραπευτικές τέχνες. Με αυτή την κατεύθυνση, σταδιακά, σπούδασα και εξασκήθηκα στα:

 • Βελονισμό & moxa θεραπεία (παραδοσιακή και κλασική κινέζικη ιατρική)
 • Thai Yoga Massage και Osteo Thai Massage
 • Χαλαρωτική και θεραπευτική μάλαξη με λάδι
 • Σπονδυλοθεραπεία (μάλαξη)
 • Μασάζ σε καθιστή θέση
 • Βεντούζες και λεμφικό μασάζ
 • Ενεργειακό μασάζ και βελονισμό σε άλογα (και κατοικίδια ζώα)
 • Ύπνωση (προχωρημένο επίπεδο)
 • Ermei Qigong της Υγείας & Tai Chi

Οι σχολές που κυρίως διδάχθηκα κι εκπαιδεύτηκα στις παραπάνω θεραπευτικές τέχνες ήταν οι:

 • ΑΚΑΔΗΜΙΑ (Ακαδημία Αρχαίας Ελληνικής και Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής)
 • AOM (Art of Oriental Medicine)
 • Sunshine House
 • NHS (Natural Health Science)
 • Thai Massage Circus - Laos
 • International College of Equine Therapies – Australia
 • CHEERFUL DRAGON Center of Research and Science of Qigong and Tai Chi Chuan

Μεταξύ των παγκόσμιας εμβέλειας δασκάλων από τους οποίους διδάχθηκα είναι ο Master Jeffrey Yuen και η kiiko Matsumoto.

Μέσα από την εκπαίδευση που έλαβα και την επαγγελματική εφαρμογή της, σύντομα εστίασα την προσοχή και το ενδιαφέρον μου στην Κινέζικη Ιατρική (βελονισμό, συνταγές βοτάνων, Qigong και άλλες τεχνικές). Οι μέθοδοι και τα συστήματα που διδάχθηκα είναι: TCM (Traditional Chinese Medicine) η οποία πλέον ονομάζεται στην Κίνα επίσημα CM (Chinese Medicine), CCM (Classical CM), Classical 5 elements Acupuncture (της σχολής Worsley), Hunyuan, Stems & Branches, Si Yuan Balance Method (Dr.Tan), Su Jok, Master Tung (Dong) acupuncture, Ωτο-βελονισμό, Κοιλιακό βελονισμό, Moxa-θεραπεία, προχωρημένη διάγνωση Σφυγμού.

Από το 2008 ασχολούμαι συστηματικά και αποκλειστικά με τη φροντίδα της ανθρώπινης υγείας (πρόληψη και θεραπεία) με ποικίλα περιστατικά όπως επαναφορά και ενίσχυση ευεξίας, προβλήματα του φυσικού σώματος (ανθρώπινος οργανισμός πχ. ανακούφιση συμπτωμάτων, αποκατάσταση της υγείας μετά από χειρουργικές επεμβάσεις, θεραπείες σωματικών παθήσεων κλπ), ψυχοσωματικά προβλήματα, διαχείριση άγχους και εντάσεων κ.α.

Μεταξύ 2012-2017 δίδασκα θεματικές ενότητες στο Α’ έτος βελονισμού και στο ταχύρυθμο τμήμα βελονισμού στην ΑΚΑΔΗΜΙΑ, και Thai yoga Massage (1ο επίπεδο). Συμμετείχα ως βοηθός στη διδασκαλία Thai Yoga Massage αρχαρίων (Sunshine House -Χαλκίδα. Παράλληλα, μεταξύ 2014-2017 οργάνωσα κατ’ ιδίαν και παρουσίασα ενιαίες διδακτικές ενότητες μετεκπαίδευσης σπουδαστών του Παραδοσιακού Κινέζικου Βελονισμού.

Οργάνωσα και εφάρμοσα για 2 καλοκαίρια το πρόγραμμα των δωρεάν μασάζ της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ στο Θησείο.

Συνεργάστηκα με ξενοδοχεία σε υπηρεσίες Massage.

Τώρα…

Εργάζομαι σε κατ’ ιδίαν συνεδρίες σε ιδιωτικό χώρο στο Χαλάνδρι και σε κατ’ οίκον επισκέψεις.

Η εκπαίδευσή μου δεν σταματάει εδώ. Συνεχίζω, παρακολουθώντας σεμινάρια και προχωρημένες διδασκαλίες στις παραπάνω θεραπευτικές τέχνες με προτεραιότητα στο Κινέζικο Βελονισμό και γενικότερα την Παραδοσιακή & Κλασική Κινέζικη Ιατρική.

Η προσωπική καλλιέργεια και εξέλιξη είναι σημαντικές πτυχές και οδηγοί στην ζωή μου και στην βελτίωση της εργασίας μου. Μέχρι τώρα έχω κάνει αθλητισμό (κολύμβηση, πολεμικές τέχνες, υδατοσφαίριση, τοξοβολία, ιππασία), μουσική (modern drums), χορό (σύγχρονο) και… ταξίδια που με βοήθησαν να διευρύνω τον πνευματικό και νοητικό μου ορίζοντα.

Τώρα…

Εξασκούμαι σε σπορ, τοξοβολία και Qi Gong & Tai chi.

 

 

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.

Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας

Στείλτε μήνυμα στον ιδιοκτήτη καταχώρησης

Send message to moderator