Ευρετήριο Συνεργατών

Δαφνομήλης Τάσος

0.0
  1. Αρχική
  2. » Δαφνομήλης Τάσος
Dafnomilis_Tasos_1
Στοιχεία Επικοινωνίας
Επώνυμο: Δαφνομήλης
Όνομα: Τάσος
Διεύθυνση:
Μομφεράτου 32, Γκύζη, 11473 Αττικής, Ελλάδα
Κινητό: 6985-089194
Ιστοσελίδα:
Κοινωνικά Δίκτυα
Περιγραφή:

Ο Τάσος Δαφνομήλης πάντοτε ένοιωθε την ανάγκη να κατανοήσει την ανθρώπινη φύση.

Η ίδια η προσωπική του εμπειρία ως συμβουλευόμενος αποτέλεσε το έναυσμα για την ενασχόληση του και το όλο και αυξανόμενο ενδιαφέρον του για τον ανθρώπινο ψυχισμό.

Οι σπουδές που ακολούθησε στη Συνθετική Συμβουλευτική ανέπτυξαν ακόμα περισσότερο την αφοσίωση του στον τομέα αυτό. Η δε λαχτάρα του για περισσότερη κατανόηση εις βάθος τον ώθησε να συνεχίσει τις σπουδές του στην Συνθετική Ψυχοθεραπεία. Μέσα από αυτό το ταξίδι έχει αποκομίσει γνώσεις και τρόπους, με τους οποίους ο καθένας από εμάς αποκτά επίγνωση του εαυτού του και διαχειρίζεται τις επιλογές του, τις σκέψεις, τα συναισθήματα, τις ανάγκες και τις επιθυμίες του.

Ωστόσο, καθώς η ψυχολογία είναι μια συνεχώς εξελισσόμενη επιστήμη, φροντίζει διαρκώς για την επαγγελματική του μετεκπαίδευση, παρακολουθεί τις σύγχρονες εξελίξεις και αναπτύσσει τους τρόπους αυτούς. Έχει παρακολουθήσει πλήθος βιωματικών σεμιναρίων και κυρίως από αναγνωρισμένους ξένους Θεραπευτές  κυρίως της Gestalt, του Ψυχοδράματος του Μορένο, της Σωματικής Ψυχοθεραπείας και της Προσωποκεντρικής. Τις παραπάνω γνώσεις, εργαλεία και τεχνικές τις ενσωματώνει τόσο στην δική του εξέλιξη όσο και στις συνεδρίες του.

Αντιλαμβάνεται τον άνθρωπο ως ένα σύνολο πτυχών και πιστεύει ότι η πλήρης έκφρασή τους αναδύει την αυθεντικότητα, η οποία με τη σειρά της οδηγεί στην αυτοπραγμάτωση. Με βάση αυτήν την πεποίθηση εμπνεύστηκε μία καινοτόμα μέθοδο, την Ψυχική Ενεργοποίηση. Η Ψυχική Ενεργοποίηση εστιάζει αποκλειστικά στις αποκηρυγμένες- απωθημένες  πτυχές του εαυτού και δίνει χώρο στην έκφρασή τους, ενώ παράλληλα τις ενσωματώνει στον εαυτό.

Για τον Τάσο Δαφνομήλη η διαδικασία της ψυχοθεραπείας είναι δράση, αφύπνιση και ενεργοποίηση της επίγνωσης, θεωρώντας ότι η αλλαγή έρχεται μέσα από τη διεύρυνση της αντίληψης και της συνείδησης.

Βασική αρχή στη δουλειά του είναι η βαθιά πίστη, ότι κάθε άνθρωπος συνειδητοποιεί την πραγματική του αξία και νιώθει πιο ελεύθερος, όσο περισσότερο γνωρίζει τον εαυτό του.

Αυτό το διάστημα εργάζεται αποκλειστικά με ενήλικες στο δικό του χώρο ενώ παράλληλα συνεργάζεται και με άλλους χώρους που διεξάγει σεμινάρια, βιωματικά και μη.  Δίχως να αμελήσει την εθελοντική προσφορά, στο  παρελθόν έχει συνεργαστεί με τον  Δήμο Παλλήνης συντονίζοντας Ομάδες Ηλικιωμένων, ομάδες γονέων στο Δήμο Βριλησσίων, ατομικές συνεδρίες στο Δίκτυο «Συνύπαρξη» Ψυχολογικής και Κοινωνικής Υποστήριξης καθώς επίσης και με το φορέα «Μαζί για το παιδί». Το διάστημα αυτό, συνεργάζεται με το Κοινωνικό Ιατρείο τόσο του Χολαργού όσο και του Παπάγου. Σε επαγγελματικό πλαίσιο εργάζεται αποκλειστικά με ενήλικες

5 Αστέρια
 - 0 (0%)
4 Αστέρια
 - 0 (0%)
3 Αστέρια
 - 0 (0%)
2 Αστέρια
 - 0 (0%)
1 Αστέρι
 - 0 (0%)
0.0

Στείλτε μήνυμα στον ιδιοκτήτη καταχώρησης

Send message to moderator