Ευρετήριο Συνεργατών

Εκδόσεις Etra

  1. Αρχική
  2. »
  3. Εκδόσεις Etra
Στοιχεία Επικοινωνίας
Επώνυμο: Κατραμάδος
Όνομα: Γεράσιμος
Διεύθυνση:
Ευεργετών 7, Παλαιό Φάληρο, 175 63 Αττικής, Ελλάδα
Τηλέφωνο: 2109811753
Ιστοσελίδα:
Κοινωνικά Δίκτυα
Περιγραφή:

Η εκδοτική εταιρεία Etra από το 2004 που δημιουργήθηκε, φιλοδοξεί να καλύψει τις ανάγκες του Έλληνα αναγνώστη που αναζητά και επιδιώκει την γνώση πάνω σε θέματα εναλλακτικής και συμπληρωματικής ιατρικής, αυτογνωσίας, πνευματικής αναζήτησης και αυτοβελτίωσης.

Το 2004 εκδίδουμε το περιοδικό (free press) Holistic Life που γίνεται πολύ γρήγορα το βήμα της μη συμβατικής ιατρικής σε όλη την Ελλάδα. Ο κύριος στόχος του περιοδικού Holistic Life είναι να κάνει οικείο έναν τρόπο προσέγγισης της θεραπείας ο οποίος βασίζεται κυρίως στην πρόληψη μέσα από εναλλακτικές και συμπληρωματικές μεθόδους θεραπείας απ’ όλο τον κόσμο. Το περιοδικό έχει δημιουργηθεί με τέτοιο τρόπο που ο αναγνώστης να μπορεί να βοηθάει τον εαυτό του καθώς του παρέχονται πληροφορίες που τον βοηθούν να ενισχύσει την υγεία του και με τον τρόπο αυτό να βελτιώσει τη ζωή και την καθημερινότητά του. Το πρώτο τεύχος του περιοδικού κυκλοφόρησε το Μάιο του 2004.

Το 2005 γινόμαστε μέλος Ε.Δ.Ι.Π.Τ, της FAEP και της FIPP.

Από το 2006 έως και το 2011 πρωτοτυπούμε δημοσιεύοντας για πρώτη φορά στον Ελλαδικό χώρο τις εφημερίες των ομοιοπαθητικών φαρμακείων για την Αττική, τη Θεσσαλονίκη και την υπόλοιπη Ελλάδα, σε συνεργασία με τον εκάστοτε σύλλογο φαρμακοποιών.

Από το 2007 έως και το 2014 ο ετήσιος κύκλος κατανάλωσης χαρτιού για την εκτύπωση του περιοδικού αναπληρώνεται με τη φύτευση ίσου αριθμού δέντρων.

Το 2007 υλοποιήσαμε έρευνα με τίτλο Αξιολόγηση των συμπληρωματικών και εναλλακτικών θεραπειών στην Ελλάδα. Η έρευνα μεταφράστηκε στα αγγλικά και αποτέλεσε το πρώτο σημείο αναφοράς τόσο για το EFCAM όσο και για το ECCH, αφού μέχρι και το 2008 δεν είχε υλοποιηθεί ποτέ άλλη έρευνα αξιολόγησης για τη μη συμβατική ιατρική στην Ελλάδα.

Το 2007 ξεκινάμε την ετήσια έκδοση του Εγκυκλοπαιδικού Οδηγού Εναλλακτικών και Συμπληρωματικών Θεραπειών.

Το 2008 συνεχίζουμε με την κυκλοφορία του περιοδικού SAFE? με στόχο την δημοσίευση των αποσιωπημένων νέων υγείας.

Το 2012 εκδίδουμε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, τον πιο πλήρη, επιστημονικό οδηγό για τα συμπληρώματα διατροφής και τα βότανα, με τίτλο Natural Medicine.

Το 2015 ακολουθώντας την εξέλιξη της ψηφιακής εποχής αναβαθμίζουμε την ηλεκτρονική μας έκδοση σε respond design και τροποποιούμε το site του περιοδικού σε ιστοσελίδα on the fly. Με την αναβάθμιση αυτή στοχεύουμε σε ακόμη μεγαλύτερο αριθμό αναγνωστών μέσω των smartphones και των συσκευών tablet.

Το Μάιο του 2017 συμμετέχουμε στο 3ο Διεθνές συνέδριο Ομοιοπαθητικής με τη συνδιοργάνωση του Συλλόγου Ομοιοπαθητικών Ελλάδος (ΣΟΕ) και του Ευρωπαϊκού Κεντρικού Συμβουλίου Ομοιοπαθητικών (ECCH). Τον ίδιο μήνα ολοκληρώνουμε 13 χρόνια κυκλοφορίας, στηρίζοντας ενεργά το χώρο της μη συμβατικής ιατρικής.

Το 2013 σε συνεργασία με το Goetheanum και την Ανθρωποσοφική κοινότητα ξεκινάμε να μεταφράζουμε και να εκδίδουμε εντατικά και στοχευμένα βιβλία για την Ανθρωποσοφική Ιατρική και την Ανθρωποσοφική κοσμοθεώρηση. Στόχος αυτής της συνεργασίας είναι η διάσωση μιας εξαιρετικά σημαντικής κληρονομιάς που χάνεται μέσα στην απρόσωπη και υλιστική σημερινή πραγματικότητα.

Το 2015 ξεκινάμε να εκδίδουμε το εξειδικευμένο περιοδικό Ανθρωποσοφική Ιατρική. Για πρώτη φορά στην Ελλάδα δίνουμε την δυνατότητα στον Έλληνα ιατρό, θεραπευτή ή ειδικό της υγείας, να ενημερωθεί μεθοδικά και στοχευμένα για την Ανθρωποσοφική Ιατρική. (Η πρώτη σειρά αποτελείται από 7 τεύχη).

Το 2018 γινόμαστε μέλη του 4Homeopathy και σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ομοιοπαθητικών Ελλάδος με το Ιπποκράτειο Κέντρο Κλασικής Ομοιοπαθητικής και τον Σύλλογο Υποστήριξης της Υγείας, αποτελούμε την ομάδα που αντιπροσωπεύει το 4Homeopathy στην Ελλάδα (4 Homeopathy Greece).

Το 2020 εκδίδουμε το Ανθρωποσοφικό Λεξικό Ανθρωποσοφικής ορολογίας. Το έργο αυτό θεμελιώνει την εργασία 6 ετών έρευνας, με την υποστήριξη του Goetheanum. Έτσι δίνουμε τη δυνατότητα στον πνευματικό αναζητητή να έχει εύκολα και στοχευμένα μια ευρύτερη εικόνα της Ανθρωποσοφικής κοσμοθεώρησης.

Στόχος μας μέχρι και σήμερα είναι η ενημέρωση του Έλληνα πολίτη για θέματα που αφορούν όλο το φάσμα της υγείας και του Ευ Ζην. Η ενημέρωση για την εναλλακτική προσέγγιση της υγείας, η ολιστική προσέγγιση του ανθρώπου ως ενιαίο σύνολο με το περιβάλλον και τη φύση καθώς και η διάσωση της γνώσης που χάνεται μέσα στην υλιστική σύγχρονη πραγματικότητα, είναι από τις κύριες επιδιώξεις μας μέχρι και σήμερα.

 

Newsletter εγγραφή

 

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.

Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας

Στείλτε μήνυμα στον ιδιοκτήτη καταχώρησης

Send message to moderator