Ευρετήριο Συνεργατών

Ελένη Καπράλου – Yoga Instructor

  1. Αρχική
  2. »
  3. Ελένη Καπράλου – Yoga Instructor
Στοιχεία Επικοινωνίας
Επώνυμο: Καπράλου
Όνομα: Ελένη
Διεύθυνση:
Χαλκίδα Εύβοιας, Ελλάδα
Τηλέφωνο: 2221117546
Κινητό: 6970526108
Κοινωνικά Δίκτυα
Περιγραφή:

Ονομάζομαι Ελένη Καπράλου και είμαι απόφοιτος του ΤΕΙ Αθήνας από το τμήμα Συντήρησης Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης. Εργάστηκα στο Υπουργείο Πολιτισμού ως συντηρήτρια αρχαιοτήτων από το 2005 έως το 2015.

Πρωτοήρθα σε επαφή με τη yoga το 2000 μέσα από τα μαθήματα παραδοσιακής yoga και διαλογισμού της Ananda Marga. Έκτοτε έχω παρακολουθήσει αμέτρητες ώρες πρακτικής yoga καθώς και pilates ως ασκούμενη με διάφορους δασκάλους και συστήματα. Από το 2015 είμαι μαθήτρια του Γιώργου Σιώρα - Δεληγιάννη.

Το 2022 ολοκλήρωσα τις 500 ώρες εκπαίδευσης δασκάλων yoga στο Λωτό με την Λίντα Καπετάνιου, όπου εμβάθυνα στην προσωπική μου πρακτική καθώς και στην ανατομία, φυσιολογία, και φιλοσοφία της yoga.

Έχω παρακολουθήσει επίσης εκπαιδευτικά σεμινάρια για την Yoga Nidra (βαθιά γιόγκικη χαλάρωση), και τα Bandhas της Hatha Yoga με τον Σπύρο Καπνιά Garudananda. Για την αποτοξίνωση και την γιόγκικη διατροφή με την Γαία Λάσκου, για την Vinyasa yoga και των χειρισμό των mudras και των chakras με την Κατερίνα Σπυροπούλου.

Επίσης, διαδικτυακά σεμινάρια για την Vinyasa yoga (Vinyasa Fundamentals), για τον διαλογισμό και την διαχείριση του στρες (stress management through yoga and meditation, 6 days of continuing education through the course Love your Brain Meditations to Support healing from within), και για την διαχείριση της αυπνίας μέσω της yoga (Υoga and Ηerbs for insomnia) με την αναγνώριση του διεθνή οργανισμού Yoga Alliance.

Επίσης, έχω εκπαιδευτεί στο Thai massage (30h) στο κέντρο δια βίου μάθησης Release and Relax motion. Το Thai massage το χρησιμοποιώ συνδιαστικά με τη yoga στα ιδιαίτερα μαθήματα μου.

Από το 2018, προσφέρω μαθήματα yoga και μέσα από τις συνεδρίες μου κάνω τον ασκούμενο να νιώσει άνετα και να έχει μια ουσιώδη και ασφαλή πρακτική. Πιστεύω πως η yoga απευθύνεται σε όλους και μπορώ να προσαρμόζω τα μαθήματα ακόμα και σε ανθρώπους που είναι δύσκαμπτοι, ηλικιωμένοι και  αρχάριοι. Δουλεύοντας πάνω στο τρίπτυχο Σώμα- Νους- Αναπνοή μοιράζομαι με τους συνανθρώπους μου τα οφέλη και την μαγεία που προσφέρει η yoga. Κατοικώ στην Χαλκίδα, προσφέρω μαθήματα δια ζώσης (ιδιαίτερα και ολιγομελή τμήματα) αλλά και διαδικτυακά!

Hatha Yoga
Η  Γιόγκα  είναι  μια  πανάρχαια  φιλοσοφία  που  διδάσκει  έναν αρμονικό  τρόπο ζωής.  Η μέθοδος  της  Hatha Yoga είναι  μια  παραδοσιακή  μορφή  ήπιας  άσκησης και προχωρά  τον ασκούμενο μεθοδικά.  Σήμερα χρησιμοποιείται σαν ένα σύστημα  σωματικής άσκησης  και  αυτοθεραπείας.

Συγκεκριμένα :

  • Μειώνει το στρες και καλυτερεύει την υγεία συνολικά.
  • Χαρίζει σωματική και ψυχική ευεξία.
  • Εξισορροπεί το ορμονικό, ανοσοποιητικό  και νευρικό σύστημα.
  • Εξασκεί σώμα, αναπνοή και νου με αποτέλεσμα ο ασκούμενος μετά την συνεδρία να νιώθει  ξεκούραστος, συγκεντρωμένος και αναζωογονημένος.

Yoga Nidra - Η Βαθιά Γιόγκικη Χαλάρωση.
Η Υoga Nidra είναι μια μέθοδος διαλογισμού και η ισχυρότερη τεχνική βαθιάς χαλάρωσης.

Με την τεχνική της Yoga Nidra φτάνουμε σε εγκεφαλικά κύματα Α- Θ τα οποία μοιάζουν με αυτά του ύπνου. Kατά αυτήν την κατάσταση είναι εύκολο να διαλογιστούμε και να απαγκιστρωθούμε από την διαδικασία των σκέψεων.  Αυξάνει την ικανότητα του να παραμένει κανείς ήρεμος σε κάθε περίσταση. Βοηθά στην θεραπεία του άγχους, της κατάθλιψης, των φοβιών και της αϋπνίας, ωφελεί διαδικασίες απεξάρτησης.

Vinyasa Flow
Κινητική yoga που χρησιμοποιεί τις θέσεις σε ροή. Η εναλλαγή από τη μία θέση στην άλλη γίνεται με οδηγό την αναπνοή. H  Vinyasa ανεβάζει την θερμότητα, και την ενέργεια του σώματος, συγκεντρώνει τον νου και τονώνει το καρδιαγγειακό σύστημα.

Pranayama
Το κρυφό, πολύτιμο μυστικό της yoga είναι η αναπνοή, η Pranayama! Η πρακτική αυτή εστιἀζει στην αναπνοή. Τεχνικές αναπνοών που αυξάνουν την ζωτική χωρητικότητα των πνευμόνων, ευνοούν την κυκλοφορία των υγρών στο σώμα, ισορροπούν και ηρεμούν το νευρικό σύστημα και τονώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα.

 

Newsletter εγγραφή

 

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.

Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας

Στείλτε μήνυμα στον ιδιοκτήτη καταχώρησης

Send message to moderator