Ευρετήριο Συνεργατών

Γέφυρα Ζωής Α.μεΑ. Δυτικού Τομέα

  1. Αρχική
  2. »
  3. Γέφυρα Ζωής Α.μεΑ. Δυτικού Τομέα
Στοιχεία Επικοινωνίας
Διεύθυνση:
Πελασγίας 133, Περιστέρι, Ελλάδα, 12137 Αττικής, Ελλάδα
Τηλέφωνο: 211 2143437
Ιστοσελίδα:
Κοινωνικά Δίκτυα
Περιγραφή:

Λίγα λόγια για εμάς:

Ο εθελοντικός πολυχώρος της Γέφυρας Ζωής Α.με.Α. Δυτικού Τομέα είναι το όνειρο κάθε παιδιού με ειδικές ικανότητες. Αυτό το όνειρο, μια ομάδα γονέων και φίλων αποφάσισε να το κάνει πραγματικότητα, προσφέροντας στα παιδιά με νοητική υστέρηση και φάσμα αυτισμού έναν χώρο ψυχαγωγίας, εκπαίδευσης και στήριξης. Με πολύ αγάπη, όρεξη και μεράκι και κύριο στόχο την βελτίωση της ψυχικής και κοινωνικής ζωής παιδιών και εφήβων με “ειδικές ικανότητες” δημιουργήθηκε η Γέφυρα Ζωής.

Είναι μια ιδιωτική πρωτοβουλία, τα λειτουργικά έξοδά της οποίας καλύπτονται από τα μέλη του χωρίς να έχει λάβει καμία επιδότηση κρατική ή μη. Ο Πολυχώρος μας, βρίσκεται στο Περιστέρι και προσφέρει τις υπηρεσίες του σε παιδιά, εφήβους και νέους από τους όμορους δήμους και όχι μόνο. Στεγάζεται σε ενοικιαζόμενο κτίριο, σε δύο επίπεδα και λειτουργεί για τα Μέλη του Δευτέρα έως Παρασκευή 17:00- 21:00 με πλήθος δραστηριοτήτων. Η Γέφυρα ζωής είναι ένα Πρότυπο μοναδικό Εθελοντικό κέντρο για τον Δυτικό Τομέα καθώς εξειδικεύεται στην νοητική υστέρηση και το φάσμα αυτισμού, έχοντας προσαρμόσει τις δραστηριότητές της στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων των παιδιών αυτών με διαδραστικά μαθήματα που καλύπτουν την νοητική υστέρηση και το φάσμα αυτισμού.

Δίνουμε καθημερινά τον καλύτερο μας εαυτό ώστε να παραβλέψουμε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε στον εθελοντικό πολυχώρο μας, εφαρμόζουμε ένα οργανωμένο πρόγραμμα με τη βοήθεια μιας άριστα καταρτισμένης & διαρκώς αυξανόμενης ομάδας εθελοντών, το οποίο περιέχει καθημερινή στήριξη από διεπιστημονική ομάδα ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών και κοινωνιολόγων, καθώς και μαθήματα μουσικής- μουσικοθεραπείας, φωνητικής, λογοθεραπείας, ηλεκτρονικών υπολογιστών, χοροκίνησης, γυμναστικής, αγγλικών, εργοθεραπείας, ζωγραφικής- χειροτεχνίας και διαδραστικών παιχνιδιών.

Τέλος, είμαστε ο μοναδικός εθελοντικός φορέας στον Δυτικό Τομέα που έχει δημιουργήσει ομάδα Zumba και ομάδα Ζαχαροπλαστικής , στηρίζουμε την ιδέα της αυτόνομης διαβίωσης και βοηθάμε στην εκμάθηση μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής με την εθελοντική συνεργασία μελών της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας. Τα παιδιά που συμμετέχουν στις δραστηριότητές μας είναι ήδη 39, η λίστα αναμονής για την ένταξη στον πολυχώρο μας ξεπερνά τις 70 αιτήσεις και αυξάνονται συνεχώς .Ως προς την ηλικία τους το μικρότερο είναι 5 ετών. Σε ότι αφορά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά του πολυχώρου μας η πλειοψηφία πάσχει από αυτισμό και νοητική υστέρηση.

Μακροπρόθεσμός Στόχος της Γέφυρας Ζωής είναι να κινητοποιήσει το Δυτικό Τομέα αρχικά και στην συνέχεια την περιφέρεια μέσω της ειλικρινούς ενημέρωσης καθώς και της ευαισθητοποίησης του κοινωνικού συνόλου προς όφελος αυτών των παιδιών, ώστε να δημιουργηθούν οι απαραίτητες δομές για την ψυχαγωγία και την υποστήριξή τους. Στόχος μας είναι το ταξίδι που ξεκίνησε η «Γέφυρα Ζωής», με πολύ ανιδιοτελής δουλειά και χωρίς χρηματοδότηση, να μην τελειώσει ποτέ. Για να συνεχίσει να προοδεύει τις μέρες των Παιδιών και Νέων με «ειδικές ικανότητες» (φάσμα αυτισμού-νοητική υστέρηση) και να τις ζωντανεύει κάνοντάς τες ευχάριστες, δημιουργικές, φωτεινές, ελπιδοφόρες.

Οι συνέπειες από τις δημοσιονομικές δυσκολίες και την οικονομική κρίση που ταλανίζει τη χώρα μας, επηρεάζουν κάθε οργανισμό, ακόμη και τη «Γέφυρα Ζωής». Ο μεγαλύτερος στόχος για τον πολυχώρο είναι να υπάρχει συνέχεια, με απλά λόγια για το ΑΥΡΙΟ που ξημερώνει για τα παιδιά μας. Η «Γέφυρα Ζωής» ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ! Ζητάμε τη βοήθεια για να συνεχίσουμε την πορεία μας.

Η βοήθεια σας είναι απαραίτητη, με οποιονδήποτε τρόπο, μέσω εθελοντισμού, χρηματοδότησης , δωρεάς ή όπως μπορεί ο καθένας. Θέλουμε τα παιδιά στη «Γέφυρα Ζωής» να συνεχίσουν τις εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές τους δραστηριότητες, την μουσικοθεραπεία, το θεατρικό παιχνίδι, το πρόγραμμα αυτόνομης διαβίωσης, την ζωγραφική, την χρήση των ηλεκτρονικών υπολογιστών και άλλα πολλά διαδραστικά εθελοντικά προγράμματα.

Γιατί εμείς στη Γέφυρα Ζωής Α.μεΑ. Δυτικού Τομέα
«Αγκαλιάζουμε τη μαγεία…του να είσαι διαφορετικός»

Στη διάθεσή σας για περισσότερη πληροφόρηση.

Δείτε περισσότερα για εμάς στο σχετικό βίντεο.

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.

Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας

Στείλτε μήνυμα στον ιδιοκτήτη καταχώρησης

Send message to moderator