Ευρετήριο Συνεργατών

Βουδιστικό Κέντρο Αθήνας, KDCL-Bodhipath

  1. Αρχική
  2. »
  3. Βουδιστικό Κέντρο Αθήνας, KDCL-Bodhipath
Στοιχεία Επικοινωνίας
Διεύθυνση:
Θουκυδίδου 55, Αργυρούπολη, 16452 Αττικής, Ελλάδα
Κινητό: 6944-050481
Ιστοσελίδα:
Κοινωνικά Δίκτυα
Περιγραφή:

Το Βουδιστικό Κέντρο Αθήνας, KDCL-Bodhipath, λειτουργεί υπό την πνευματική καθοδήγηση δύο εκ των σπουδαιότερων θιβετανών δασκάλων, του 17ου Κάρμαπα Τρίνλεϊ Τάγιε Ντόρτζε και του 14ου Σάμαρ Ρίνποτσε, πνευματικοί ηγέτες της γενεαλογίας Κάρμα Κάγκιου του θιβετανικού βουδισμού.

Με ένα πλήρως καταρτισμένο πρόγραμμα που περιλαμβάνει τακτικά σεμινάρια, διήμερα ή ημερίδες εντατικού διαλογισμού και μια σειρά διδασκαλιών που συνδυάζει διαλογισμούς και μεθόδους Μαχαγιάνα (Μεγάλος Δρόμος του Βουδισμού) και Βατζραγιάνα (Διαμαντένιος Δρόμος του Βουδισμού), δίνεται σε κάθε ενδιαφερόμενο - είτε αρχάριο είτε πιο προχωρημένο - η ευκαιρία και η δυνατότητα να γνωρίσει, να εφαρμόσει και να μελετήσει σε βάθος τις πλούσιες και αυθεντικές βουδιστικές διδασκαλίες του Ντάρμα.

Το κέντρο έχουν επισκεφθεί μέχρι στιγμής μεγάλοι θιβετανοί δάσκαλοι όπως, ο Μπέρου Κυέντσε Ρίνποτσε, ο Μίπαμ Ρίνποτσε, ο Σέραπ Γκιάλτσεν Ρίνποτσε, ο Πάτρουλ Ρίνποτσε καθώς και γνωστοί δυτικοί Λάμα όπως ο Λάμα Λουΐτζι, η Λάμα Βάλλι κ.α.

Μόνιμη δασκάλα του κέντρου είναι η Λάμα Μαριάντζελα, η πρώτη ελληνίδα Λάμα του θιβετανικού βουδισμού.

«ΚΑΡΜΑ ΝΤΡΟΥΠ ΓΚΙΟΥ ΤΣΟΕ ΚΟΡ ΛΙΝΓΚ» σημαίνει ‘’Το Μέρος Όπου Πραγματώνονται οι Διδασκαλίες του Ντάρμα’’ όντας το επίσημο όνομα του κέντρου που δόθηκε από την Α.Α τον 16ο Κάρμαπα για το κέντρο των Καγκιούπα στην Ελλάδα πριν από 30 χρόνια.
Η γενεαλογία των Καγκιούπα, η φημισμένη ασκητική παράδοση του Θιβέτ, με τις ιδιαίτερες διαλογιστικές τεχνικές και διδασκαλίες Βατζραγιάνα που μεταδόθηκαν από μεγάλους γιόγκι της Ινδίας και του Θιβέτ, βασίζεται στην μεγάλη αφοσίωση και εμπιστοσύνη των μαθητών στους δασκάλους τους και σε συνδυασμό με την εφαρμογή προχωρημένων διαλογιστικών μεθόδων, έχει ως αποτέλεσμα να μπορεί ο κάθε ασκητής να φτάσει στην τέλεια αφύπνιση σε μια μονάχα ζωή.

«BODHIPATH» σημαίνει ‘’Το Μονοπάτι της Φώτισης’’ και είναι η ονομασία των βουδιστικών κέντρων σπουδών και διαλογισμού των Καγκιούπα, που ιδρύθηκαν παγκοσμίως από τον Σάμαρ Ρίνποτσε, με σκοπό να δοθεί η δυνατότητα στο σημερινό αγχωμένο και σκληρά εργαζόμενο άνθρωπο η ευκαιρία να ασκηθεί με έναν απλό μα και ταυτόχρονα αποτελεσματικό τρόπο μέσα στην καθημερινότητά του.
Ο μεγάλος Μποντισάτβα Ατίσα έφερε και εξάπλωσε στο Θιβέτ την διδασκαλία του ‘’Λότζονγκ ‘’ ή ‘’Τα Επτά Σημεία της Εξάσκησης του Νου‘’, μια πλήρης σειρά μεθόδων και διαλογισμών η οποία βασίζεται στην ανάπτυξη των δυο επιπέδων Μποντιτσίτα, την ανάπτυξη της σοφίας και των επιδέξιων μέσων δηλαδή. Αυτή η διδασκαλία αποτελεί την ουσία των Σούτρα και Τάντρα της Μαχαγιάνα καθώς και την βασική και θεμελιώδη μέθοδο των κέντρων Bodhipath.

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.

Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας

Στείλτε μήνυμα στον ιδιοκτήτη καταχώρησης

Send message to moderator